Вінниччина у жалобі: 12 військових загинули, боронячи нашу країну від ворога

Вінниччина у жалобі: 12 військових загинули, боронячи нашу країну від ворога
  • Область сколихнули сумні звістки про загибель наших земляків захисників. Вічна пам'ять Героям!

Загинув 26-річний військовий, лейтенант Єгор Головчанський. Про це повідомили у Ямпільській міській раді.

Загинув військовий поблизу населеного пункту Архангельське Херсонської області ще 20 вересня внаслідок несумісного з життям поранення.

Тіло важко було опізнати. Після проведення експертизи ДНК 12 грудня підтвердилась смерть військового.

Відео дня

Захищаючи нашу рідну Батьківщину від російських окупантів, у бою під селищем Курахове Донецької області загинув житель Ольгопільщини Євген Бережний (17.08.1985 року народження).

Життя справжнього патріота, людини-воїна, який сумлінно виконував свій громадянський і військовий обов’язок, виявив стійкість і мужність у цій безжальній боротьбі, обірвалося 7 грудня 2022 року.

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив, що загинув Іван Тандитний.

Іван родом із села Яланець. Військовий брав участь в боях на Сході України ще із 2018 року. З початку повномасштабного вторгнення він добровільно став на захист Батьківщини. Був командиром стрілецького відділення, але, на жаль, клята війна забрала життя військового.

Теплицька селищна рада інформує, що захищаючи Україну загинув житель села Бджільна Володимир Таранюк, 05.07.1978 року народження.

Солдат Таранюк Володимир Кирилович служив в кулеметному відділенні кулеметного взводу вогневої підтримки військової частини А4279.

— 10.12.2022 року під час виконання бойових завдань із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі та стримування збройної агресії російської федерації проти Українського народу в південно-східному районі м.Бахмут Донецької області отримав поранення, несумісні із життям, — цитуємо повідомлення.

Іванівська сільська територіальна громада повідомила, що захищаючи Батьківщину загинув мешканець села Гущинці Юрій Літвіненко.

Герой народився 29 січня 1993 року у селі Гущинці. Захищав нашу Державу від російських окупантів під час повномасштабного вторгнення і до останнього подиху боровся з ворогом.

У боях за Україну загинув захисник Василь Заєць. Як повідомляє Барська міська рада, захиснику було 40 років.

На війні загинув тридцятитрирічний калинівчанин Віталій Бондаренко.

Віталій Бондаренко народився 21 вересня 1989 року у Калинівці. Після початку повномасштабної війни Віталій Бондаренко пішов добровольцем у тероборону. А в червні його мобілізували до війська. Загинув Герой під час танкового обстрілу у бою під Бахмутом на Донеччині.

14 грудня ворожий артилерійський обстріл під Бахмутом зупинив серце 39-річного жмеринчанина, випускника школи №1, молодшого сержанта військової служби В'ячеслава Поливаного.

Біля села Водяне на Донеччині загинув захисник Костянтин Воловода. 

Про це повідомляє Жмеринська міська рада.

5 грудня 2022 року, під час виконання завдань поблизу н.п. Водяне Донецької області, внаслідок поранення, несумісного з життям, загинув Сергій Осаволюк з села Малий Митник, 23.03.1994 р.н.

11 грудня 2022 року в бою за Батьківщину поблизу н.п. Карлівка Покровського району Донецької області загинув Анатолій Сивак, 22.07.1974 р.н.

Обоє Героїв з Хмільницького району.

9 грудня перестало битися серце жителя Мурафської громади Дмитро Шклярук. Молодий військовий загинув при виконанні бойового завдання захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України. Сьогодні у громаді День жалоби

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героїв! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Орден «За мужність» вручили дружині загиблого військового Миколи Войтка

«У полоні відрізали руку». 19-річний захисник Маріуполя освоює біонічний протез

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2303)
  • Лена Бакушенко

    Вічна пам’ять  Героям! Щирі співчуття рідним.
  • Олга Корсун

    Вічна пам'ять героям
  • Тетяна Янчук Лисак

    Щирі співчуття рідним, побратимам, друзям, всім хто знав наших Захисників -Героїв.
  • Тетяна Янчук Лисак

    Вічна Світла Пам'ять Шана Вам Герої, Царство Небесне.

keyboard_arrow_up