«У полоні відрізали руку». 19-річний захисник Маріуполя освоює біонічний протез

«У полоні відрізали руку». 19-річний захисник Маріуполя освоює біонічний протез
  • Роман Городенський родом з Вінниччини, йому 19 років. Хлопець служив у морській піхоті, був розвідником, отримав важке поранення та потрапив у полон.
  • 12 квітня його звільнили. З полону військовий повернувся без руки та ноги. Нині опановує нові протези, які замінюють йому кінцівки.

Розвідник Роман Городенський пережив три тижні російського полону. До цього він майже місяць обороняв Маріуполь в складі розвідроти 36-го батальйону морської піхоти.

Роман каже, що попри важкий стан його допитували та катували російські військові.

«Знеболюючих немає, він мене шокером б'є, а мені легше стає, бо біль переходить в іншу частину тіла», — пригадує Роман.

Відео дня

— Разом з іншими захисниками перебував на заводі Ілліча, потрапив у полон. Пережив тортури окупантів. Коли був у полоні, медичну допомогу не надавали, руку відрізали і сказали, що жити залишилось 2-3 дні не більше, — розповідає народна депутатка Ірина Борзова. — Під час обміну полоненими 12 квітня, Україна повернула Романа додому. Українські медики врятували його життя. А в США йому зробили нову ногу і нову руку — біонічний протез.

Про Руслана розповіла його сестра Альона. Вона показала Борзовій відео, як Роман новою рукою бере воду, прибирає в кімнаті.

«З Божими силами повернули його звідти. Дуже пощастило. Дякую всім. В Україні влада організувала йому лікування в найкращих центрах. Потім  Рома поїхав на протезування в США, — розповідає сестра військового. — Йому зробили «бігову» ногу і руку. Вчора вдягли протез руки. Ще трішечки і Рома повернеться до України».

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Назавжди 37. На війні загинув військовий з Хмільницького району

Захищаючи Україну загинув військовий з Хмільницького району

На Донецькому напрямку загинув 19-річний військовий з Козятинщини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (262)
  • Поліна Шаповалюк

    Дитиночко, що ти пережив у тому гестапо. Тобі, мабуть, вже і пекло не страшне.Господи, допоможи цій дитині залікувати душевні та фізичні рани!!! Пробач людству за звірства, що творять  нелюди на цій Землі! Хай скарає їх Сила Божа!!!
  • Нінель Грушкова

    Романе, Дай боже тобі здоров'я
  • Олександра Вигівська

    Доземний уклін тобі синочку, тримайся,щастя добра і Божого благословення тобі.
  • Любов Пилипенко

    Тримайся хлопчику Щире дякую і земний уклін тобі Хай Господь допомагає у всьому 🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up