«Півроку без субсидії». Пенсіонерка судиться з міською радою за субсидію

«Півроку без субсидії». Пенсіонерка судиться з міською радою за субсидію
  • Вінничанка Ольга Бойко без субсидії з квітня 2016 року та вже має більше двох тисяч боргу за комуналку.
  • Зараз вона намагається через суд відновити субсидію, яку відмінила міська влада
  • У соцдепартаменті кажуть, що пенсіонерці треба було лише взяти довідку і субсидію їй відновили б

Ольга Бойко досі «воює» з мерією через суд, щоб їй відновили субсидію. Через те, що в неї забрали державну допомогу, вона має сплачувати за комуналку не менше 300-400 гривень на місяць. При цьому, у пенсіонерки пенсія, що нижча за мінімальну — 1237 гривень.

— Тобто, щоб сплатити комуналку, мені треба віддати півпенсії. У жовтні ціни зростуть вдвічі через опалення. І щоб було світло, вода і газ, треба буде віддати усю пенсію! А на що тоді жити? – обурюється Ольга Бойко.

А скасували їй за те, що «неможливо отримати довідку про доходи з ДФС», як пояснювали в Департаменті соцполітики міської ради.

Відео дня

Вчора, 23 листопада, відбулося чергове засідання у Вінницькому міському суді по справі пенсіонерки. Вінничанка звернулася в суд, бо вважає, що дії влади були протизаконні. Раніше Ольга Бойко вже зробила відвід судді, бо вважала, що «суддя упереджено ставиться до неї». Тепер головуючий суддя по справі вінничанки Сергій Федчишин.

Пенсіонерка вимагала відвід судді Бойко. Тепер новий головуючий по справі вінничанки — суддя міського суду Федчишин— Хочу ознайомитися з повним протоколом засідання комісії при виконкомі, яка призначає субсидії, — заявила Бойко. — І також з положенням цієї комісії, де буде написано, чи має взагалі вона право призначати та скасовувати субсидії.

Сергій Кундеус, представник влади в судіПредставник департаменту соцполітики та відділу звернень міської ради, до яких позивається пенсіонерка, Станіслав Кундеус розповів, що положення про права та обов’язки комісії отримати можна без проблем. А от з протоколом — не все так просто.

— Розумієте, там є конфединційна інформація: прізвища людей, їхні адреси, і порушимо закон, якщо надамо цю інформацію для ознайомлення без дозволу тих людей, — пояснює судді представник влади Кундеус.

Втім, суддя задовольнив клопотання вінничанки з уточненням — та інформація, яка не стосується пенсіонерки Ольги Бойко має бути закреслена.

Після засідання представник влади Станіслав Кундеус висловив позицію міської влади:

— Вона залишилася незмінною. Пані Бойко треба було просто взяти справку про доходи за 2014 рік в державній фіскальній службі і їй би поновили субсидію. А так, ніяких законів посадовці не порушили, — запевняє Кундеус.

Наступне засідання відбудеться 13 грудня в Вінницькому міському суді. «20хвилин» слідкуватиме за розвитком подій в цій історії.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up