Лікар з Тростянця рятує поранених військовий під Бахмутом та Соледаром

Лікар з Тростянця рятує поранених військовий під Бахмутом та Соледаром
  • Спеціаліст та хороша людина — це все про лікаря В’ячеслава Співака. Медик допомагав жителям своєї громади, до нього стояли черги. Тепер він рятує наших захисників, евакуює їх із зон, де тривають важкі бої.

Невропатолог Тростянецької лікарні В’ячеслав Співак майже три десятки років працював в поліклініці, а при потребі — у відділенні. Нині капітан медичної служби рятує військових на передовій. Про це передає Тростянецька селищна територіальна громада.

— Той, хто хоч раз потрапляв до цього лікаря на прийом з проблемами зі здоров’ям, наступного разу знову звертається до нього, бо впевнений, що неодмінно поставить правильний діагноз, припише правильне лікування й поставить на ноги. А ще привертає до себе своєю увагою, щирою посмішкою, толерантністю та комунікабельністю, — цитуємо повідомлення. — Віднедавна біля кабінету В’ячеслава Ростиславовича зовсім не людно. Ніхто вже й не шукає його в довгому коридорі поліклінічного відділення лікарні, як ще кілька місяців тому. Лікар Співак — на війні.

В’ячеслав Співак наразі займається евакуацією поранених з-під Соледару та Бахмуту. З зон, де точаться криваві бої.

Відео дня

Медик з позивним «Док» надає вчасну й кваліфіковану допомогу, сортує за ступенем поранення й відправляє в тиловий шпиталь. 

Наш земляк каже:

«Я не ховаюся за спини інших, Бог береже. Сподіваюся — виживу. Тільки не робіть з мене героя. Тут — усі Герої».

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Joyful Ojoma

  • Наталія Іванівна Павловська

    Бережи вас Боже 🙏🙏🙏
  • Надя Шпакова

    Дякуємо!!!
  • Іванівна Доценко

    Дякуємо вам люди у білих халатах за вашу працю та любов до рідного народу.

keyboard_arrow_up