Історія дня! Віктор Бронюк у День вчителя згадав своє «фашистське» вчителювання у Вінниці

Історія дня! Віктор Бронюк у День вчителя згадав своє «фашистське» вчителювання у Вінниці
  • Автор улюбленої пісні всіх вчителів — «Вчителька», лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк за освітою теж педагог. Причому — двічі!
  • Привітавши справжніх вчителів, які ніколи не прогиналися під системою, співак поділився історією, як під час педпрактики у вінницькій гімназії за націоналістичні пісні і героїзацію УПА його охрестили «фашистом».

Як відомо, свого часу Віктор Бронюк закінчив історичний факультет Вінницького педагогічного університету, а також Барське педучилище за фахом «вчитель образотворчого мистецтва і художньої праці, художник—дизайнер». І хоч жодного дня у школі не працював, артист зізнається: у День вчителя продовжує отримувати вітання із професійним святом.

— Усім вчителям найперше бажаю здоров’я і витримки. Недаремно у вчителів завжди були одні з найдовших відпусток, адже це дійсно дуже нелегка, проте однозначно — дуже відповідальна робота. Бажаю нашим прекрасним педагогам попри все залишатися життєрадісними, бути здоровими, терплячими і, звісно, мати гарних, вдячних учнів та побільше уроків без повітряних тривог.

Відео дня

У День вчителя лідер «ТІК» поділився пам’ятною історією з часів, коли на п’ятому курсі університету проходив педагогічну практику у школі.

— Вінниця, 2002 рік, школа-гімназія № 30 — якраз до відзначення 60-ї річниці створення УПА на прохання завучки зробив гіпсову скульптуру і плакат, щоб школа гарно була представлена на конкурсі. А свій урок, що був підсумковим по темі Другої світової війни, вирішив із дітьми провести у формі уроку-диспуту, розібравши такі важливі питання: що таке героїзм і патріотизм, вояки УПА — антигерої чи патріоти, — згадує Віктор Бронюк. — Пообіцяв дітям, що як гарно попрацюємо, принесу гітару і окремо розглянемо питання музичної культури часів Другої світової. Хотів заспівати дітям весь спектр: і пропагандистські пісні типу «Вставай, страна, огромная», і партизанські пісні, і звісно, пісні УПА.

Та зранку на урок студента Бронюка увірвалася обурена методистка й викладачка правознавства.

— Це була тітонька-ватниця, яка вже після стількох років незалежності України принципово продовжувала говорити й викладала свій предмет — українське правознавство — виключно російською мовою, — зазначає співак.

— Та ви — фашист! Какоє ви імєєте право пєть дєтям еті націоналістічєскіє пєсні і разговарівать с німі про фашистов УПА?! — верещала перед усіма учнями обурена горе-вчителька.

На всі аргументи Віктора Бронюка, що це затверджена програма Міністерства освіти, а УПА і він — ніякі не фашисти,бо не носять фашистської форми і не зигують від серця до сонця — привести її до тями не вдавалося.

— А ви знаєте, что іх суділ Нюрнбергскій трібунал?!

— Ну так, — кажу їй, — давайте про це поговоримо! Це цікаво й важливо, що при всьому бажанні радянської машини й старання кацапських дипломатів визнати УПА агресором, заключення трибуналу було — визнати УПА третьою воюючою стороною. Їх не визнали агресором, бо люди обороняли свою землю.

— Ето нє імєєт значєнія! — по методичці резюмувала опонентка. — Оні всьо равно фашисти…

Зрештою свій урок Віктор Бронюк провів, як хотів. Йому ледь-ледь затвердили педпрактику, а учні надовго запам’ятали ту яскраву сцену «розборок».

— Дуже сподіваюся, що те, ким насправді були і за що боролися воїни УПА, та як потрібно відстоювати правду, не прогинаючись під ватних зомбі, діти засвоїли добре! — говорить співак.

— Сьогодні я щиро вітаю з Днем учителя всіх щирих і професійних освітян, які добросовісно й самовіддано викладають свої предмети. Шана всім, хто ніколи не прогинався під систему, і доносив дітям правду! Ви, справжні вчителі, завжди у серцях своїх учнів!

Також сьогодні лідер «ТІК» окремо привітав побратимів із Днем тероборони, до лав якої пристав із початку повномасштабного вторгнення рф.

— Найщиріші вітання побратимам із нашим святом — Днем територіальної оборони України! Ми здолаємо обов’язково нашого ворога і будемо святкувати нашу Перемогу! Слава Україні! — зазначив у відео Віктор Бронюк.

Читайте також:

Юрко Юрченко: «Люблю круту і нескорену Вінницю! Я тут виріс!»

Кіно, що латає шрами на серці! У Вінниці триває показ особливого українського фільму «Я працюю на цвинтарі»

Через день після теракту сказав: «Все одно зробимо цей концерт!» Особливий виступ «ВВ» у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Михаил Иванович

    Дайош дует з Олічкою Поляковою! 🤪
  • Оксана Фляжникова

    Пісня для людей з заниженою самооцінкою . Для дебілів .. вибачте,як і інші пісні цього автора . Для людей  розумово не розвинених .Я вчитель . І таке не приємно слухати .

    Oleg Gomenyuk reply Оксана Фляжникова

    Оксана Фляжникова о, ватна методистка?

    Таня Ребрій Пилипчук reply Оксана Фляжникова

    Оксана Фляжникова щож вы за учитель, учням також діагнози ставите, не позорте вчителів
    України, залишайте такі думи  при собі.....

    Галина Мартинчук reply Оксана Фляжникова

    Оксана Фляжникова Не подобається не слухайте. Ніхто насильно вас не заставляє
  • Гуменчук Надежда

    Це де ви бачили такого вчителя?Сміхолюдники!!!
  • Віктор Піхур

    Так він ще й педагог!! Ахренеть!!

keyboard_arrow_up