«Хочуть наблизити перемогу»: маленькі вінничанки на 400 тисяч гривень продали саморобних наліпок

«Хочуть наблизити перемогу»: маленькі вінничанки на 400 тисяч гривень продали саморобних наліпок
  • Родина Крилових не перший рік займається волонтерством. Допомагали іншим як до активної фази війни, так і після неї. Наразі останнім їхнім проєктом стали саморобні наліпки, яких вони змогли продати не на одну сотню тисяч гривень. На ці кошти вінничанки придбали кардіо датчик до лікарні та зарядну станцію на передову. 

У червні вінницька волонтерка Оксана Крилова разом з дітьми відкрила грошовий збір на кардіо датчик для Центру матері та дитини. Вартість приладу перевищувала триста тисяч гривень. Сума непіднімна навіть для медзакладу. Тому для більш ефективного збору, вінничанка залучила двох своїх доньок, яких попросила намалювати різноманітні малюнки на патріотичну тематику. 

Потім усі ці зображення перетворилися на наліпки. Так в охочих долучитися до збору з’явилася можливість придбати наклейки «Доброго вечора ми з калідору», «Дякуємо Вам, наші Збройні Сили України», «Україна переможе», а також зображення жовто-блакитного будинку, мапи вільної України, ангеликів тощо.  

— Діти малювали усе, що їм хотілося. Не можна було малювати лише кров, танки, ракети та інші негативні речі. Малюнки обов’язково мали викликати позитивні емоції, надихати на щось хороше, — розповідає Оксана. — Аркуш наліпок ми продавали по 200 гривень. Загалом з першої партії ми продали десь 350 таких аркушів. Хтось забирав одразу, хтось купував, але просив передати наліпки військовим, дехто просив відправити стікери за кордон. Один аркуш зі наліпками у нас купили за 365 тисяч гривень. Це зробила одна вінницька компанія, але вони не хочуть розповідати про себе публічно.

Відео дня

Оксана говорить, що з отриманих коштів, понад 300 тисяч гривень одразу направили на придбання кардіо датчика. Вінницьким дітям вже проводять якісне УЗД серця. Решта суми пішла за потужну портативну зарядну станцію, що її відправили на передову, а також допомогу сім’ям переселенців, зокрема тим, які мають дітей. 

Оксана (в жовтому) з доньками: Мариною та Яніною

Після закінчення першого накладу наліпок, маленькі вінничанки намалювали нові. Тепер на кожному аркуші не по 18, а по 22 наклейки. Оксана говорить, що якась частина стікерів завжди з нею. Каже, ніколи не можна вгадати,  коли вони можуть знадобитися. 

— Іноді на блокпостах хлопці мені кажуть, щоб я їм не котлети везла, а стікери. Вони їх клеять на лобове скло, телефони, зброю. Вони у них асоціюються з домашнім теплом. Захисники знають, що діти робили це заради них, щоб зробити їм приємно. Один хлопець розповідав мені, що наклеїв стікери, а невдовзі їхній підрозділ потрапив під обстріл. Вижив лише він та ще один хлопець. Наліпки стали для нього своєрідним оберегом, — продовжує Оксана Крилова. — Взагалі військовим ми постійно передаємо наліпки. Умова нашої ініціативи така, що один аркуш купують, а другий ми завжди безплатно передаємо ЗСУ. Отримані гроші витрачаємо переважно на дітей, яким потрібна різного роду допомога. Всю звітність я веду, тому завжди можу розповісти, коли, куди та скільки я витратила. 

Дізнавшись про волонтерство доньок Оксани, усіх трьох запросили в Київ до штабу Благодійного фонду Сергія Притули. Вінничанкам провели екскурсію, розповіли про роботу фонду та познайомили з Сергієм Притулою. Оксана каже, що для дітей це було справжньою хвилиною слави та ще більше заохотило їх займатися волонтерством. 

— Діти добре розуміють, що і для чого вони роблять. Вони кажуть, що хочуть наблизити нашу перемогу, — розповідає Оксана. — Служба у справах дітей запрошувала нас на свій форум, похвалила, нагородила дітей дипломами. Дівчатам дуже приємно. У нас є вже ідеї для наступних стікерів, але для початку потрібно дорозпродати наявні. Їх лишилося кілька сотень. 

Оксана говорить, що кілька вінницьких закладів харчування підтримали їхню ініціативу і запропонували розповсюджувати наліпки на безоплатній основі. Отримані від продажу кошти вони перераховують на волонтерську картку вінничанки. 

Марина та Яніна з Сергієм Притулою

— Зараз вже менше людей цікавляться наліпками, тому я буду дуже вдячна, якщо й інші долучаться до нашого проєкту, наприклад, придбавши аркуш стікерів, — продовжує волонтерка. — Усі зібрані кошти підуть тим, хто цього потребує. Зараз ми намагаємося допомогти недоношеним діткам. Догляд за п’ятьма такими на тиждень обходиться приблизно в 60 тисяч гривень. 

Придбати патріотичні наліпки вінничанок ви можете написавши Оксані на Фейсбуці. 

Нагадаємо, що раніше ми розповідали про іншу благодійну ініціативу Оксани Крилової: «Щоб наші захисники не голодували»: як волонтерка створила у Вінниці гастрономічний батальйон.

Читайте також:

«Концентруватися будемо на важких хворих»: як вінницькі лікарні готуються до блекауту

«Робота запропонована 79% працівників»: що наразі відомо про ситуацію навколо пологового №2

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Cheshik Polek

    Манюня з автоматом на першому фото прямо готова на все. :)))

keyboard_arrow_up