Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці

Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці
  • Вінничанина, молодшого сержанта Юрія Попадюка нагородили орденом «За мужність» третього ступеня.
  • Відзнаку нашому земляку вручив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

Юрій боронить країну від російської навали в лавах 71-ї окремої єгерської бригади ДШВ. З березня 2023 року мужній воїн професійно виконує свої обов’язки на Донецькому напрямку. 

Наприкінці березня 2024 року Юрій керував штурмовою групою, яка атакувала ворожі позиції. Прицільним вогнем кулемета він особисто знищив групу піхоти ворога та забезпечив розгортання підрозділу на визначених рубежах. Під час цього бою воїн отримав поранення, проте продовжив координувати дії своїх побратимів.

Відео дня

— За героїзм у битві з ворогом та успішне виконання бойових завдань молодший сержант Юрій Попадюк отримав орден «За мужність» третього ступеня. Державну нагороду відважному десантнику вручив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський, — зазначають у міськраді.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Піду за тата воювати». Після загибелі батька син вступив до військового ліцею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up