«Це втілення його мрії». Дружині полеглого Дениса Бабія «Трейна» подарували квартиру

«Це втілення його мрії». Дружині полеглого Дениса Бабія «Трейна» подарували квартиру
  • У квітні 2023 року сумна звістка сколихнула Вінницю. На фронті загинув захисник, наш земляк Денис Бабій.
  • Вінничанин служив в «Азові» та був ультрасом вінницької «Ниви». У Героя залишилася мати та на той час вагітна дружина. Нині родина має донечку.
  • Сьогодні, 9 лютого, родині військових передали документи та ключі від нової квартири.

Ключі від квартири вручили представники забудовників — Володимир Володченко (київська будівельна компанія), Сергій Поліщук (БМУ-6), а також Віктор Гринчук (заступник командира першого батальйону 3-ї штурмової бригади). Останній, до речі, став хрещеним батьком донечки «Трейна».

Представники компаній подякували дружині за мужній вчинок її чоловіка. Військовий, у свою чергу, подякував їм за подароване житло вдові його побратима. Каже, що таке буває рідко і це дійсно варте поваги.

«Я дружина Дениса Бабія з третьої штурмової бригади. Нам сьогодні добрі українці подарували житло. Це мрія мого чоловіка. Ми її втілили у життя після його загибелі, — розповідає дружина полеглого. — Наша донечка схожа на тата, у неї від мами лише очі. Дуже прикро, що це відбувається за таких обставин, але я маю подарувати щасливе майбутнє нашій донечці за обох батьків».

Денис «Трейн» Бабій, нагадаємо, був офіцером 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ. У місті Дениса знали як лідера ультрасу вінницької «Ниви». «Трейн» був одним із лідерів націоналістичної громадської організації «Центурія». Активний учасник Революції Гідності. 

Відомо, що у перший день широкомасштабного наступу Денис добровольцем приєднався до лав територіальної оборони «Азов. Київ». Тату-салон, що ним він керував, почав функціонувати як волонтерський штаб. 

Спочатку Денис був командиром взводу, а вже за тиждень його підвищили до звання командира роти. 

Разом з побратимами та посестрами брав участь у захисті столиці та області. Боронив Україну на Запорізькому напрямку, де неодноразово брав участь у запеклих боях. Впродовж останнього часу воював поблизу Бахмута. Там 21 квітня 2023 року вінничанин загинув. 

На щиті додому Дениса привезли 25 квітня 2023 року. На в'їзді до Вінниці та уздовж всієї вулиці його зустрічало кілька тисяч людей. Більшість з яких молодь. Дехто з присутніх на живому коридорі розповідав нам, що Денис завжди був патріотом, і що він до останнього свого дня був вірним сином України. 

Під час прощання з воїном побратими Дениса розповідали не лише про його сміливість на полі бою, але й про лідерські якості. Азовці казали, що вінничанин неодноразово рятував їхні життя, а ще він завжди мотивував їх та підтримував у складні хвилини. 

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Kate

    Люди ви в своєму розумі? Родина втратила героя, а ви вже тут пишити хто заслужив , а хто ні...

    Ірина reply Kate

    💯
  • Олександр

    Одні більш герої чим інші герої... Дуже шкода, але я бачу це як цирк і окозамилювання... Вибачте але надіюсь що я неправий...

    АСН reply Олександр

    Так, і іншим тільки два метри углиб. Що за маячня.

    Group reply Олександр

    У даному випадку це не програма державної підтримки абощо, а особиста ініціатива забудовників за сприяння військових.
  • ELENA

    Люди виплату за полеглого по пів року не можуть отриати. То довідка не така, то печатка не така, то ше шось. А квартири то взагалі окрема тема.
  • Serg

    В данному випадку квартиру подарували за сприяння меценатів та близьких людей (можна сказати Кум - Похресниці)... а від держави то вже "лотерея" ...... нажаль ще та(((((

keyboard_arrow_up