«Нам його бракуватиме»: тисячі вінничан на колінах зустріли Дениса Бабія, що повернувся додому на щиті

«Нам його бракуватиме»: тисячі вінничан на колінах зустріли Дениса Бабія, що повернувся додому на щиті
Денис Бабій і коридор пошани
  • Під Бахмутом загинув ще один наш Герой. На в'їзді до рідного міста його зустріли «живим коридором», що складався з кількох тисяч людей. Розповідаємо, яким був захисник з позивним «Трейн».

«Денис був справжнім патріотом. Такими громадянами Україна має пишатися. Їхні імена має знати кожен українець», — переконаний хлопець, на ім'я Іван. У руках він тримає державний прапор. На чорній кепці бачимо тризуб. Разом із другом він прийшов на Київську, щоб приєднатися до створення «живого коридору». 

Сьогодні Вінниця зустрічає свого Героя Дениса Бабія, який, на превеликий жаль, повертається додому на щиті. Сюди прийшли школярі, студенти, вчителі, цивільні різних професій, військові та футбольні вболівальники. Люди, які знали та любили Дениса, і ті, хто лише чув про нього. 

До коридору приєднувалося чимало перехожих. Містяни виходили з автівок, щоб під час проїзду катафалка схилити коліно перед труною з Героєм. 

Відео дня

— Не пам'ятаю тут такої кількості люду, — говорить одна жінка до іншої, — Мабуть, дуже важлива людина загинула. 

— Ще один наш захисник віддав своє життя, — сумно говорить до неї друга. 

Обидві живуть в одному з прилеглих до дороги будинків. На питання журналіста про те, що вони мають на увазі, говорячи про кількість людей, одна з жінок відповіла: 

— Як почалася велика війна, у нас під вікнами постійно організовують такі «коридори поваги». Але, щоб стільки людей приходило воднораз я, якщо чесно, не пам'ятаю. Тут же тисячі. Шеренга, певно, з автовокзалу тягнеться. 

Навіть без підрахунку можна було переконатися, що вона права. Чи не уздовж всієї вулиці по обидва боки дороги щільними рядами стояли учасники «живого коридору». З прапорами та квітами. 

Денис «Трейн» Бабій загинув 21 квітня під Бахмутом. Захисник був офіцером 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ. У місті Дениса знали як лідера ультрасу вінницької «Ниви». «Трейн» був одним із лідерів націоналістичної громадської організації «Центурія». Активний учасник Революції Гідності. 

Відомо, що після початку повномасштабного вторгнення, вінничанин пішов добровольцем до полку ССО «Азов». Тату-салон, що ним він керував, почав функціонувати як волонтерський штаб. 

У хлопця залишилася мама та вагітна дружина. Після звістки про смерть Дениса, остання викладала у соцмережі спільне фото з підписом: «Назавжди мій коханий чоловік, назавжди твоя любімєнька жінка».

— Нам його бракуватиме, — говорить товариш Дениса Дмитро. — Я дуже поважаю Трейна. Це щира та надійна людина. До таких хочеться прислухатися та наслідувати їх. Переконаний, що він доклав усіх можливих зусиль, аби наблизити нашу перемогу. Досі не вірю, що він загинув. 

Авто з труною заїхало до Вінниці о 10.25. Перед нею схилилося кілька тисяч колін. Під колеса полетіли сотні гвоздик. Яскравим полум'ям запалали десятки фаєрів. Хтось з побратимів Трейна вигукнув «Слава Україні!» Безліч голосів відповіли: «Героям Слава!».

 

Прощатимуться з Денисом завтра (26 квітня) на території СК «Нива» (Петра Запорожця, 5). Після цього його поховають на «Алеї Героїв» на Сабарівському кладовищі.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять!
 

Читайте також:

Чотири місяці рідні шукали тіло. У Вінницю на щиті повернувся Герой Юрій Колот

«Я дитя епохи Бітлз, це видно у моїх піснях», — говорив Анатолій Секретарьов. Відомого барда не стало

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Vladislav Vasilchenko

    Жаль хлопця, молодий, красивий, генофонд України- а нині його немає... Співчуття родині та близьким!!!... І хочу звернути увагу журналістів: вираз " на щиті, чи під щитом" означає чи повернувся воїн з перемогою, чи з поразкою, а ви цей вираз перетворюєте на ніщо...
  • Надія Ш

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ. СПІВЧУТТЯ ЙОГО РІДНИМ.

keyboard_arrow_up