Чотири місяці рідні шукали тіло. У Вінницю на щиті повернувся Герой Юрій Колот

Чотири місяці рідні шукали тіло. У Вінницю на щиті повернувся Герой Юрій Колот
  • В понеділок 24 квітня, Вінниця попрощалися з воїном Юрієм Колотом.
  • 36-річний вінничанин загинув під час виконання бойового завдання чотири місяці тому.
  • Провели Героя в останню путь біля будинку, де він мешкав, відспівали в Спасо-Преображенському соборі, поховали на Алеї Героїв.

— Такий молодий, 27-го квітня йому мало б виповнитися 37 років, — шепотіли люди, тримаючи в руках живі квіти, організувавши живий коридор. Так у мікрорайоні Тяжилів віддали останню шану загиблому воїну Юрію Колоту, який повернувся до рідної домівки на щиті.

Біля під'їзду по вулиці Левка Лук'яненка, Героя в закритій труні під жовто-блакитним стягом зустрічали дружина і син, а також рідні, друзі, сусіди, колеги по роботі, побратими.

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?22" data-telegram-post="vn20minut/12909" data-width="100%">

 

Юрій Колот народився 27 квітня 1986 року в Вінниці. У школі-ліцеї №27 полюбляв займатися баскетболом і шахами. Закінчив університет «Україна», вивчився на еколога, працював у приватному підприємстві.

24 лютого 2022-го вінничанин пішов добровольцем захищати Україну від окупантів, одразу потрапив на передову. 10 грудня 2022 року Юрій Колот загинув, виконуючи бойове завдання в селищі Червонопопівка Луганської області.

Спочатку бійця вважали безвісти зниклим. Чотири пекельних місяці родина шукала тіло Юрія. Лише за результатом ДНК-експертизи вдалося знайти Героя.

— Він був людиною з великим серцем, безстрашним воїном, — говорять військові.

— Довго рідні Юру не могли знайти, сподівалися на диво, але його не сталося, — кажуть сусіди загиблого бійця. — Дуже був гарним батьком для сина, добрим чоловіком для дружини, і найкращим сином для матері.

— Він був дуже добродушним, порядним, хотів допомогти одразу всім. Таких людей нині мало, може два відсотка зі ста лишилося, — говорить, не стримуючи сліз колега по роботі Ігор. — Ми колись працювали разом, потім наші шляхи розійшлись. Давно не бачилися з Юрчиком. Потім дізнався, що він пішов на війну і безвісти зник. Сподівався, що живий, молився за нього… аж ось побачив страшну новину в соцмережах. Я не можу повірити, дуже важко…

Відспівування  військового Юрія Колота відбулося у Спасо-Преображенському соборі. Поховали Героя на Алеї слави, на Сабарівському кладовищі.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Вінничани можуть долучитися до «живого коридору», віддати шану загиблому Герою Денису Бабію

«На Великдень він ще говорив з доньками». Вінниця попрощалася з воїном Дмитром Каганюком

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (72)
  • Ольга Иванова

    Вічна та світла пам'ять Герою.Царство небесне .Співчуття батькам, дружині, рідним.Земний уклін захистникові.
  • Наталія Максимчук

    Вічна пам'ять Герою України.
  • Любов Миколаївна Пастух

    Вічна пам'ять герою Щирі співчуття рідним та близьким
  • Галина Щур

    Вічна пам'ять і слава героям!

keyboard_arrow_up