Актори балету і монтувальник сцени на передовій. Театр Садовського показав своїх Героїв і привітав захисників

Актори балету і монтувальник сцени на передовій. Театр Садовського показав своїх Героїв і привітав захисників
  • Для своїх колег-артистів, які зараз боронять Україну у лавах ЗСУ, та для всіх захисників і захисниць садовці записали зворушливе відео — вірш-подяку.
  • А також передали вітання від друзів із Литви — оркестру Паневезького музичного театру.

У День захисників України, коли всі українці дякують нашим найкращим у світі Героям, актори Вінницького академічного музично-драматичного театру імені Миколи Садовського презентували особливе привітання. Народні артисти України Таїса Славінська і Анатолій Вольський, заслужені артисти України Олена Пархоменко і Володимир Постніков та провідні актори Григорій Сиротюк, Вікторія Немченко й Анна Положенко записали відео, продекламувавши проникливий вірш Анастасії Дмитренко «Україна моя у вогні».

Цей вірш влучно відображає все, що відчуває нині кожен українець: біль за рідну землю, нещадну огиду до щурів-окупантів і стійку, незламну віру у Героїв та Перемогу України.

— З Днем захисників та захисниць України! З Днем, що уособлює мужність, силу, честь, обов'язок і героїзм оборонців землі нашої! І віра нехай наша залишається непохитною! — вітають садовці. — Наповнюймося світлом і любов'ю! І — до Перемоги! Слава Україні! Слава ЗСУ! Разом ми — сила! Пам'ятаймо, що віра єднає серця!

Відео дня

«Наші мужні, непохитні, сильні, сміливі Котики»

У День захисників садовці також поділились світлинами Героїв свого театру — артистів балету, оркестру та сцени, які з початку повномасштабної війни пішли захищати Україну.

— Ось вони, наші захисники, Котики, мужні, непохитні, сильні, сміливі! Актори балету Руслан Гудзенко, Василь Зборовський, Ілля Токарєв, монтувальник сцени Володимир Костюк, артист оркестру Ігор Кірпічніков! Ми чекаємо вас з Перемогою! Божої вам підтримки й благословення! З вами йдемо до Перемоги! Слава ЗСУ! Слава Україні! Пригортаємо вас! Зі святом!

— У трупі театру імені Садовського маємо героїв-захисників, які нині боронять незалежність України у лавах ЗСУ. Найпершим на фронт пішов артист балету Руслан Гудзенко. Як тільки почався повномасштабний наступ, він сказав: «Я не боюся! Піду і буду захищати». Одразу записався добровольцем. Руслан завжди був бійцем і насправді ще у 2014 році рвався на схід. Ми тоді ледве вмовили його залишитися, оскільки він був зайнятий у дуже багатьох постановках. А цього разу він і слухати не став би, —  розповіла у інтерв’ю «20 хвилин» головна режисерка театру Таїса Славінська. — У лавах Збройних сил зараз служать також монтувальник сцени Володимир Костюк, артист оркестру Ігор Кірпічніков й актори балету і драми Василь Зборовський та Ілля Токарєв. Такі у нас універсальні артисти! Вони вміють і танцювати, і ролі грати, а тепер ще й воюють.

Всі інші садовці теж продовжують працювати для наближення спільної перемоги: займаються волонтерством, плетуть маскувальні сітки, проводять благодійні вистави і з творчими зустрічами виступають у військових частинах.

— Війна згуртувала всіх! Із найперших днів ми протягом півтора місяця плели маскувальні сітки у підвалі нашого театру. Приходили актори, режисери, всі працівники закулісся, долучалися наші друзі. Це щемливі спогади на все життя, — говорить Таїса Славінська. — Зараз активно продовжують займатися волонтерством Тарас Мазур, Ольга Буга, Марія Левченко, Олена Пархоменко, Григорій Сиротюк, Діана Калакай та багато-багато інших — всіх і не перерахувати. Ми всі віримо і з нетерпінням чекаємо перемоги України!

«Слава Україні!» від литовського театру і «KVITKA» в подарунок

Окремі вітання зі святом українським захисникам садовці передали від литовських друзів. Музиканти оркестру Паневезького музичного театру записали спеціальне відео з найдорожчими словами для кожного українця: «Слава Україні! Героям слава!»

Як відомо, вже завтра, 15 жовтня, у місті Паневежис відбудеться великий концерт на підтримку України. Серед учасників дійства будуть вінницькі артисти Світлана Басовська, Ольга Буга та Володимир Холкін, які співатимуть українські пісні у супроводі оркестру наших побратимів.

А сьогодні у подарунок для всіх колектив театру ім. Садовського відкрив для онлайн-перегляду одну з найкращих своїх вистав «KVITKA».

Цю надзвичайно красиву і зворушливу постановку, яка вперше вивела постать легендарної Квітки Цісик на сцену українського театру, садовці грали на сході і заході України, та отримували заслужені овації на поважних фестивалях.

Постановники: Таїса Славінська (режисерка), Тетяна Гусева-Ковтун (сценографія, костюми), Діана Калакай (пластичне рішення). У головній ролі Тетяна Фролова.

Дивіться виставу сьогодні за цим посиланням.

 

Читайте також:

Кіно, що латає шрами на серці! У Вінниці триває показ особливого українського фільму «Я працюю на цвинтарі»

Юрко Юрченко: «Люблю круту і нескорену Вінницю! Я тут виріс!»

У Польщі їм аплодували, стоячи! Вінницький і Харківський театри вразили всіх на фестивалі у Кракові

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Cheshik Polek

    Слава нашим героям в лавах ЗСУ, слава Україні!

keyboard_arrow_up