«Чіткого графіку руху потягів і автобусів немає». Дізнались про ситуацію на вінницьких вокзалах

«Чіткого графіку руху потягів і автобусів немає». Дізнались про ситуацію на вінницьких вокзалах
  • Якщо волієте податися з Вінниці, то дізнатися про наявність потягів чи автобусів достовірніше всього лише на самих вокзалах. Інформація на сайтах частіше не відповідає дійсності.
  • Сьогодні працівники станцій зізнаються, що пік пасажиропотоку минув, однак якою ситуація буде в майбутньому, передбачити складно.
  • Ми побували на залізничному та центральному автовокзалах і розпитали про їхню роботу.

Сьогодні, 9 березня, на вінницькому залізничному вокзалі вдень було майже безлюдно. Найдовша черга вишукувалися не за квитками, а до довідкового сервісу. Сьогодні це — єдине достовірне джерело про розклад потягів. 

Інформація в інтернеті недостовірна. Навіть на сайті самої Укрзалізниці чимало неточностей, хоча його оновлюють щодня після 22-ї годин. Таке розповів нам інженер вокзалу станції «Вінниця» Олександр Хомяк.

— Укрзалізниця робить всі рейси зі сходу в напрямку заходу України евакуаційними і закриває продаж квитків на них. Білети купувати не потрібно. Вони безкоштовні, — каже інженер вокзалу станції Вінниця Олександр Хомяк.

Відео дня

Також він розповів, що саджають пасажирів за наявності місць у порядку живої черги. Перевагу надають дітям, жінкам та літнім людям. Час відправлення та маршрут поїздів може змінюватись, залежно від оперативної ситуації. Сам вінницький вокзал сьогодні працює вже у штатному режимі. Найбільший пасажиропотік припав на вихідні. Тоді можна було побачити на нашій станції по декілька тисяч людей.

— До нас продовжують курсувати потяги з Дніпра, Запоріжжя, Лиману та Харкова, — каже Олександр Хомяк. — На столицю рейси відбуваються цілодобово з годинним інтервалом. Продовжують функціонувати 772 та 105 потяги —  це «Хмельницький-Київ та «Київ-Одеса» відповідно. Також ввели додатковий рейс «Вінниця-Львів». Якихось інцидентів на ділянці «Вінниця-Хмельницький-Фастів-Козятин» за увесь час війни не зафіксовано. Постійно прохаємо пасажирів дотримуватися правил безпеки, адже частіше вони ігнорують сирени тривоги і не прямують до укриттів.

А яка ж ситуація на Центральному автовокзалі Вінниці? Про неї нам розказала старший диспетчер Ірина Маршалик.

— У порівнянні із 7 березня сьогодні в нас удвічі менше пасажирів. Піковий ажіотаж минув, — сказала старший диспетчер. — По регіональним рейсам навантаження низьке. Ті, хто виїхав з Вінниці до прилеглих районів, назад не повертаються. Відтак і туди нині їде мало пасажирів. В основному більшість сідають на рейси до Польщі. Вони курсують у довільному режимі і в залежності від потреб на місцях. Вартість квитків не зросла. Якщо брати рейс з Вінниці до Варшави, то в середньому вона складає 800 гривень.

На обох вокзалах, де побував сьогодні журналіст 20minut.ua, працівники просять дізнаватися інформацію про розклад руху транспорту лише на вокзалах. Це через постійну зміну ситуації із попитом на перевезення. Якою вона буде у майбутньому, прогнозувати не беруться. 

Докладніше про ситуацію на вокзалах дивіться на відео:


 

Читайте також:

В аеропорту Тель-Авіву літакам РФ вінничанин подавав сигнали прапором України. Його звільнили?

Кохання під час війни: скільки у Вінниці одружилося пар та народилося дітей

Георгій Самков заснував «банку допомоги» та ініціював виплату стипендій ветеранам спорту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up