«Часто люди приходять до нас без нічого». Як працює міський гуманітарний центр речей для переселенців

«Часто люди приходять до нас без нічого». Як працює міський гуманітарний центр речей для переселенців
  • Практично від початку війни у Вінниці запрацювали пункти з надання гуманітарної допомоги переміщеним особам. Їх було декілька — як від громадських формувань, так і від міської влади.
  • Нині муніципалітет об’єднав підпорядковані йому центри у один  — усе задля зручності переселенцв. Вони місто не знають і не рідко не можуть знайти потрібної адреси. Ми побували у єдиному центрі гуманітарної допомоги біженцям і зафільмували його роботу.

 — Об’єднаний гуманітарний центр речей для переселенців у нинішньому вигляді запрацював з перших днів квітня. На перших порах щоденно туди навідувалися майже дві тисячі осіб. Нині їхня кількість зменшилася у два рази,  — розповіла журналісту «20 хвилин» директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Посадовець пояснила, що об’єднати пункти видачі гуманітарної допомоги довелося для зручності самих переселенців, оскільки часто їм було вкрай складно віднайти ту чи іншу адресу. Тепер вона одна — це Кармелюка 2, що знаходиться в одному приміщенні з магазином АТБ поблизу центрального мосту.

Тут можна знайти практично все, що потрібно для побуту. Постільну білизну, посуд, одяг, взуття, дитячі іграшки і навіть туалетний папір.На вході необхідно пред’явити довідку про внутрішньо переміщеної особи або паспорт із пропискою з місць охопленими бойовими діями. Усе видається безкоштовно.

Відео дня

 — Раз на два-три дні у нас оновлюється асортимент. Ми сповіщаємо про наші потреби і благодійників і профільні фонди і міську владу. Усі реагують достатньо швидко, — каже адміністраторка центру Вікторія Вдовцова. 

Жінка каже, що чимало речей приносять і містяни, і підприємці. Усе стається в нагоді. В центрі просять не нести речі у поганому стані, тобто такі, що вже не придатні для використання.

У квітні в центрі було видано близько двох десятків тонн допомоги. Їх отримали трохи більше тринадцяти тисяч осіб. Центр працює щодня з 10 ранку і до 17 години вечора. Вихідні припадають саме на суботу і неділю. Також про потреби центру нам розповіли його працівники  — детальніше у відео:

Читайте також:

В аеропорту Тель-Авіву літакам РФ вінничанин подавав сигнали прапором України. Його звільнили?

Кохання під час війни: скільки у Вінниці одружилося пар та народилося дітей

Георгій Самков заснував «банку допомоги» та ініціював виплату стипендій ветеранам спорту

 

Коментарі

keyboard_arrow_up