«Врятуйте наших побратимів»: АЗОВці у Вінниці просили допомогти з евакуацією бійців з Азовсталі

«Врятуйте наших побратимів»: АЗОВці у Вінниці просили допомогти з евакуацією бійців з Азовсталі
  • Восьмеро «азовців», що захищали Маріуполь і яким пощастило евакуюватися, сьогодні прибули до Вінниці. Були серед них і такі, хто зазнав важких поранень, у тому числі із ампутацією кінцівок.
  • Мета одна — через центральні і регіональні медіа привернути увагу світової спільноти до необхідності евакуації решти солдатів батальйону. Залишати їх напризволяще неприпустимо.

Пачка, Сонце, Буйвол та інші — справжніх імен бійців «Азову», що сьогодні, 10 травня, дали прес-конференцію у Вінниці, ніхто зараз не дізнається. Вони наголосили на тому що є солдатами, а це покладає на них чимало обов’язків. Головний сьогодні — врятувати життя побратимів, що знаходяться у Маріуполі.

— Нині на «Азовсталі» близько 500 поранених, у тому числі важких поранених бійців, — розповів журналістам боєць за позивним Сонце. 

Він додав, що їм катастрофічно не вистачає провізії. А воду навіть на чай використовують лише технічну. 

Відео дня

— Ми просимо долучитися усіх та переповісти вашим близьким про необхідність підтримки міжнародної петиції про евакуацію бійців з Маріуполя за процедурою екстракшн, — звернувся до присутніх на брифінгу боєць за позивним Пачка.

Екстракшн (extraction) — це швидке виведення військових чи цивільних з місця ведення бойових дій чи ворожого середовища у безпечне місце за участі третьої нейтральної сторони та підтримки міжнародної спільноти.

Також солдати пояснили, що звернення створили нещодавно і його розмістили за цим посиланням. Станом на ранок 10 травня петицію вже підтримали понад мільйон осіб як в Україні, так і за її межами.

Петиція містить заклик до Організації Об'єднаних Націй, Генерального секретаря ООН та регіональних лідерів з усього світу розпочати для заблокованих на маріупольському меткомбінаті «Азовсталь» українських бійців невідкладну процедуру еxtraction. Також наголошується на необхідності відновити засідання 11-ї надзвичайної спеціальної сесії Генеральної асамблеї ООН для розгляду гуманітарної ситуації у Маріуполі, що склалась у зв’язку з агресією проти України. Генасамблею закликають ухвалити резолюцію, якою зобов'яжуть Росію забезпечити евакуацію усіх осіб із «Азовсталі» на територію, підконтрольну українському уряду або на територію третіх безпечних країн. Світових лідерів просять вжити всіх необхідних заходів для забезпечення та виконання резолюції та виступити гарантами безпеки.

Бійці підкреслили, що сьогодні це єдиний і можливий політичний шлях порятунку українських воїнів.

Повну відео-версію брифінгу врятованих бійців «Азову» можете переглянути прямо тут:

На сторінці Верховна Рада України сьогодні опублікували фоторепортаж про умови, в яких знаходяться люди на Азовсталі, та їх стан. Щоб подивитися ці фото, гортайте публікацію нижче, а ось текст звідти:

«Увесь цивілізований світ має бачити умови, в яких перебувають поранені, скалічені захисники Маріуполя та діяти! У повній антисанітарії, з відкритими ранами, перев'язаними не стерильними залишками бинтів, без необхідних медикаментів і навіть харчування.

Ми закликаємо ООН та Червоний Хрест показати свою гуманність та підтвердити основні засади, на яких вас створено, врятувавши поранених людей, що вже не є комбатантами. 

Військовослужбовці, яких ви бачите на фото і ще сотні на заводі «Азовсталь», із тяжкими пораненнями ціною власного здоров'я захищали Україну та увесь цивілізований світ».

 

Читайте також:

В аеропорту Тель-Авіву літакам РФ вінничанин подавав сигнали прапором України. Його звільнили?

Кохання під час війни: скільки у Вінниці одружилося пар та народилося дітей

Георгій Самков заснував «банку допомоги» та ініціював виплату стипендій ветеранам спорту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (38)
  • Читач00

    Дуже просымо врятувати воинив як нйшвыдше дуже благаемо !
  • Галина Гумен

    Врятуйте наших воїнів , робіть щось
  • Olga Borisovna

    Якщо ці воіни і мирні люди загинуть.це буде і наша вина. Від душі бажаю іх визволення.Уклін Вам земний.
  • Петя Полiщук

    Ми Вас пітриму

keyboard_arrow_up