«Як шити для модниць не забули, але вони зараз не головне». Ще один бренд виготовляє плитоноски

«Як шити для модниць не забули, але вони зараз не головне». Ще один бренд виготовляє плитоноски
  • Із бізнесвумен на волонтерів перекваліфікувалися засновники та майстрині ательє Лесі Зіанурової під брендом «COMARZI». Замість суконь та одягу для жінок вони шиють плитоноски та розгрузки.
  • На невеликому підприємстві нерідко збираються більше двадцяти жінок і навіть при цьому роботи вистачає, адже знають, що якісний пошив — процес достатньо технологічний і відповідальний.

У швейному цеху самих засновниць бренду «COMARZI» ми не застали. Однак навіть о вечірній порі тут не покладаючи рук працювали близько десятка майстринь. Самі ж організаторки виробництва постійно у справах.

— Потрібно і матеріали перевірити і знайти. Вдома буваємо запізно. Весь час на зв’язку із волонтерами. Вони знають де і що потрібно та у якому вигляді, — так телефоном нам відповіла співзасновниця  бренду «COMARZI» Леся Зіанурова. Жінка пожартувала, мовляв, як шити для модниць не забули, але вони зараз не головне

— До нас приходять представниці різних професій. Є тут і творчі майстрині, і швачки, і педагоги, — розповіла нам Алла Шарікова. Жінка, не відволікаючись від швейної машини, додала, що з перших днів війни люди приходили працювати аби прийти у себе від шоку, а потім швидко об’єдналися навколо спільної мети.

Відео дня

Від початку в ательє Лесі Зіанурової шили тільки розгрузки. Здебільшого на чотири автоматних ріжки та рацію. Роблять і відстібні кишені з боків. Тут постійно вдосконалюють дизайн і функціонал спорядження. Ну а згодом пристали і до пошиву плитоносок.

— Ми віримо, що може комусь наша робота врятує життя або хоч якось допоможе нашим солдатам, — поділилася думками ще одна майстриня Жанна Капітанчук.

Нині однією з головних проблем під час виробництва є дефіцит матеріалів. Від початку жінки шили із власних запасів. Довелося перейти на безвідходний пошив — маленькі шматки тканин використовували для створення кишень. Найдрібніші клаптики віддають волонтерам для плетіння маскувальних сіток. Згодом ситуація дещо вирівнялася. Проо потреба передавати стали волонтерські спільноти — вони ж і допомагають з матеріалами та фурнітурою. 

Скільки усього і чого пошили в ательє не рахували. Але на якомусь етапі почали оздоблювати свої вироби оберегами. Від початку це були маленькі ляльки мотанки, а потім почали в’язати сердечки та інші патріотичні кульки. Бувало, що в якийсь комплект вони і не потрапляли, то наші захисники часто і сперечалися за розгрузки, які були оберегами оздоблені. Ми ж пропонуємо на відео подивитися, як все відбувається у ательє і з якими думками жінки щодня ходять туди, як на роботу:

Читайте також:

В аеропорту Тель-Авіву літакам РФ вінничанин подавав сигнали прапором України. Його звільнили?

Кохання під час війни: скільки у Вінниці одружилося пар та народилося дітей

Георгій Самков заснував «банку допомоги» та ініціював виплату стипендій ветеранам спорту

Коментарі (5)
  • Людмила Ковалюк

    Дівчата ви неймовірні
    Велику роботу виконуєте в тилу
  • Лидия Хортюк

    Дякуєм ВАМ,ДІВЧАТА...ДАЙ БОЖЕ ЗДОРОВ'Я !ВИ КРАСУНІ!
  • Валентина Валя

    Дякуює!!!!
  • Олег Блащук

    ...лише швейна фабрика в центрі міста шиє для модників в Німеччині. Потужні підприємства, які захищають наші захисники, не мають тканини яку ми по крупинах збираємо.

keyboard_arrow_up