Безкоштовні юридичні консультації та реабілітація. Які ще послуги надають у Ветеранському просторі?

Безкоштовні юридичні консультації та реабілітація. Які ще послуги надають у Ветеранському просторі?
  • З вересня у Ветеранському просторі воїнам АТО/ООС почали надавати безкоштовні юридичні консультації. Отримати їх можуть не тільки ветерани, а й члени їхніх родин та сім’ї загиблих.
  • Окрім цього, тут можна отримати й інші послуги. Детальніше про це читайте в матеріалі.

Надає безкоштовні правові консультації у Ветеранському просторі фахівчиня з міської ради двічі на тиждень. Керівник Центру Олег Клембовський розповідає, що збільшити штатну кількість працівників на базі центру поки що немає можливості, але потреба в правовій допомозі є.

Юристка Людмила Люльчак пояснює ветеранам, як оформити спадщину, зареєструвати земельну ділянку, розповідає, як оформити пільги, у чому суть пенсійної чи медичної реформи тощо.

Відео дня

— Окрім того, вона допомагає складати заяви, скарги, інші документи правового характеру, але окрім процесуальних. Людмила Петрівна вже провела сім прийомів, надала консультації 14 ветеранам, — зазначив Олег Клембовський кореспондентці Арміяінформ. — Хочу відзначити, що вона надзвичайно уважно ставиться до їхніх проблем. У разі потреби радить, до яких фахівців у міській раді потрібно звернутись, аби отримати відповідь, допомагає складати позовні заяви, писати офіційні звернення.

Учасники бойових дій також можуть отримати вторинну правову допомогу від юристів Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області.

Щоб отримати юридичну допомогу без черги та із дотриманням карантинних вимог, вінничани можуть попередньо записатись за телефоном: 0679594065

Кундаліні йога

А ще тут можна отримати психологічну підтримку, поспілкуватися з однодумцями, зайнятися творчістю на навіть йогою.   

Менеджерка з комунікаційних технологій Ветеранського простору Марія Довжик розповідає, що двічі на тиждень тут проходять заняття жіночого клубу «Namaste». Підтримку і відчуття гармонії  досягають за допомогою кундаліні йоги.  

— Йога справді позитивно впливає на психологічний стан і, звичайно, покращує фізичну форму. Щоб приєднатися до жіночого клубу не потрібно мати спеціальної спортивної підготовки, тому такі заняття підходять усім охочим жінкам незалежно від віку й фізичних можливостей. Головне — це бажання, — переконана Марія Довжик. — Йога  психологічно розвантажує, заспокоює, допомагає досягти гармонійного стану. Це справді те, що потрібно для адаптації у мирному житті.

Детальніше про це можна прочитати тут:

Фізична реабілітація

Окрім того, ветерани, ветеранки та їх родини на базі простору можуть пройти курс фізичної реабілітації. Під керівництвом реабілітолога можна зайнятися гімнастикою, отримати сеанс лікувального масажу тощо. Кабінет працює щодня з 9:оо до 15:оо.

Читайте також:

«Приїдемо хоч у чисте поле…» Що пропонує ветеранам АТО мобільний офіс?

Бронзовий та у повний зріст: у Вінниці встановили пам'ятник Любомиру Гузару

Новий графік у вінницькому зоопарку. Коли можна буде подивитися на тварин?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up