«Жодних зрушень у справі». 24 травня минає рік від страшної ДТП на Богуна, як живе Андрійко?

«Жодних зрушень у справі». 24 травня минає рік від страшної ДТП на Богуна, як живе Андрійко?
Родина Тарасюків. Ліворуч 14-річний Андрій
  • У Вінницькому міському суді досі розглядають справу ДТП на вулиці Богуна, яка сталась 24 травня 2021 року.
  • Тоді вінничанка, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, збила 13-річного Андрія Тарасюка.
  • Батьки постраждалого школяра говорять, що за рік у справі майже нічого не змінилося.

Автору цієї статті зателефонувала мати постраждалого в аварії на Богуна школяра Тетяна Тарасюк. Вона попросила нагадати громадськості, що судові засідання у справі ДТП все ще тривають, за рік значних зрушень не відбулося.

— Жодних зрушень у нашій справі не відбулося, ходимо від засідання до засідання в суд,— говорить жінка. — Єдине сподівання — що суддя буде справедливим, і винуватиця аварії понесе покарання за Законом.

Навіть не цікавляться станом сина

Мати Андрія Тарасюка розповідає, що чергове судове засідання по справі, яке мало відбутися 25 лютого, перенесли через війну. 13 травня теж відтермінували, оскільки не були готові висновки судово-психологічної експертизи з метою визначення ступеню моральної шкоди Тарасюку Андрію, а також визначення можливого розміру грошової компенсації за завдані страждання.

Відео дня
Андрій Тарасюк (ліворуч) за кілька днів до ДТП

Слід нагадати, що адвокат родини потерпілого Сніжана Чубенко подала клопотання про призначення цієї експертизи ще восени 2021 року. Раніше адвокат подавала цивільний позов про відшкодування моральної шкоди у розмірі 950 тисяч гривень.

Наталія Дзісь спочатку повідомила, що її родина в змозі відшкодувати суму частково, потім вона визнавати позов відмовилася. Пообіцяла, що покриватиме поточні витрати, які будуть потрібні для лікування хлопчика. 

Андрій Тарасюк з класним керівником 1 вересня 2021 року

— Три місяці родина Дзісь станом Андрія навіть не поцікавилася, — говорить Тетяна. — За весь період 120 тисяч дали і все. Ви не уявляєте, яке дороговартісне лікування і реабілітація після такої аварії — тіло у сина було все побите, коли його в реанімацію після ДТП доправили, рука розтрощена, череп переломаний. Нещодавно пластину, замість відсутнього фрагменту лобової кістки, поставили…Після аварії, операцій та гормональної терапії, Андрій у чотирнадцятирічному віці важить понад сто кілограмів і має зріст 185 сантиметрів. Через війну тиск скаче, а йому хвилюватися не можна... Молимося, щоб син повернувся до повноцінного життя, в той час, як винуватиця п'яної ДТП під нашими вікнами на підборах ходить.

Події рік тому

Нагадаємо, що обвинуваченою у справі резонансної ДТП є 43-річна Наталія Дзісь. Це водійка кроссовера «Haval», яка не впоралась із керуванням, виїхала автівкою на тротуар, де здійснила наїзд на підлітка, який прямував до школи. 

Це сталося 24 травня о 9.23 на вулиці Івана Богуна. Тоді в крові Дзісь, бізнесвумен і матір двох дітей, виявили 3,3 проміле алкоголю, що перевищує норму в 16 разів. Редакція 20minut.ua розповідала, що до резонансної аварії жінка вже потрапляла в ДТП і лікувалася від алкоголізму. В результаті аварії хлопчик потрапив у реанімацію в комі з численними переломами та черепно-мозковою травмою і деформацією обличчя.

Андрій після ДТП

Жінку обвинуватили у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. За таке загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до восьми років.

Наталія Дзісь вчинила п'яне ДТП

Наталії Дзісь після аварії застосували запобіжний захід й визначили заставу — 181 тисячу 600 гривень та домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю. Взимку підсудній дозволили зняти електронний засіб контролю через те, що «браслети з панчохами та взуттям носити незручно».

А 14-річний Андрій, який раніше ходив у спортивну школу, мріяв стати баскетболістом і мав досягнення, нині проходить реабілітацію після складних операцій. Наразі хлопчик навчається вдома. Сторона потерпілого чекає, що принесе чергове засідання, 9 червня.

Редакція обов'язково розповість, що буде далі у справі, тож слідкуйте за стрічкою новин на 20minut.ua. А поки пригадаймо відео моменту аварії, який опублікував Ситуаційний центр 24 травня 2021 року:

 

Читайте також:

«Я ніколи не пробачу». Покалічений п'яною водійкою на Богуна Андрій Тарасюк дав свідчення на суді

«Життя дитини не буде колишнім». Справу винуватиці ДТП на Богуна розглядатимуть за кілька днів

«Арматурну сітку витягали з голови». Більше про ДТП, де п'яна водійка наїхала на 13-річного Андрія

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (74)
  • AK

    Стає очевидно, що у стані афекту, родичам потрібно чинити самосуд, бо наші суди, це як ринок Урожай, все купується і продається. Судді паразитують на наших податках, замість судочинства бздурою займаються.
  • Анастасия Побережная

    🤬😡😡😡😡😡😡😡
  • Араб Африканский

    🔥🔥🔥🔥🔥❤
  • Diana Volhova

    Чи спить вона спокійно, ця людинка?! І що вона рояснює своїм літям про цей вчинок? 🤔А бумеранг, вона прилітає завжди, і дуже наочікувано☝️

    Олег Дяченко reply Diana Volhova

    Вона циганка, а вони живуть із людського горя та біди.

    Валентина Постоловська reply Diana Volhova

    Diana Volhova та спить спокійно, це люди можуть не спати, а такі потвори сплять

keyboard_arrow_up