«Життя дитини не буде колишнім». Справу винуватиці ДТП на Богуна розглядатимуть за кілька днів

«Життя дитини не буде колишнім». Справу винуватиці ДТП на Богуна розглядатимуть за кілька днів
Винуватиця ДТП Наталія Дзісь з адвокатом
  • В понеділок 6 вересня відбулося підготовче судове засідання у справі Наталії Дзісь, винуватиці ДТП на П'ятничанах.
  • Нагадаємо, вінничанка п'яною на позашляховику в травні збила школяра на тротуарі.
  • Тоді жінка вийшла під заставу. Сьогодні суд вкотре продовжив термін запобіжного заходу. 10 вересня відбудеться перше засідання розгляду справи.
  • Яке майбутнє чекає підсудну і постраждалого хлопчика?

Винуватиці ДТП на Богуна Наталії Дзісь, яка покалічила 13-річного школяра, вилетівши на позашляховику п'яною на тротуар, ще на 60 діб продовжили запобіжний захід у вигляді процесуальних обов'язків, визначених судом 26 травня.

 Це значить, що жінці не дозволено виїжджати за межі країни, вона мусить вчасно з'являтися на прохання суду та прокурорів, носити електронний засіб контролю, повідомляти про зміну місця проживання та роботи.

Суддя Геннадій Кашпрук

Таке рішення ухвалив сьогодні, 6 вересня, Вінницький міський суд на підготовчому судовому засіданні.

Відео дня

 Нагадаємо, підсудній Наталії Дзісь 26 травня обрали запобіжний захід і відпустили під заставу в 182 тисячі гривень.

Справу щодо водійки позашляховика розглядатимуть 10 вересня о 10 годині ранку в міському суді. 

— Відповідно до нашого кримінально-процесуального законодавства, докази безпосередньо досліджуються під час судового засідання,— повідомила прокурор Олена Степанюк.— Ми тільки розпочинаємо судовий розгляд, будуть враховані всі обставини кримінального правопорушення, будемо  дивитися що вона (Наталія Дзісь) говоритиме, її допити будуть враховані обов'язково. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.

«Дитина вже інвалід»

 До і після судового засідання винуватиця ДТП та її адвокат Володимир Жуков відмовилися представникам вінницьких і столичних ЗМІ давати будь-які коментарі.

На засіданні адвокат потерпілого Сніжана Чубенко подала акт щодо відшкодування сім'ї постраждалого  Андрія Тарасюка 950 тисяч моральної шкоди.

Мати постраждалого Тетяна Тарасюк та адвокат Сніжана Чубенко

— Життя дитини вже не буде колишнім, — розповідає адвокат Сніжана Чубенко. — З огляду на те, що він займався спортом і мав гарні перспективи, ця дорога вже йому закрита. Закрита йому і школа, оскільки стан здоров'я ризикований: частина мозку не закрита кісткою, тому він займається індивідуально. Так почалося його 1 вересня. Інвалідом він буде, очевидно, до кінця своїх днів. Стосовно Дзісь, то за цією статтею вона має тільки сідіти за гратами. Думаю, справу до нового року розглянуть. Скільки їй дадуть, три роки чи вісім — це вже на думку суду.

Хлопчик після трьох операцій

— На даний момент ми лягаємо з сином в лікарню, будемо оформлятися на групу, — говорить крізь сльози Тетяна Тарасюк, мама постраждалого Андрія. — На жовтень планується три операції: будуть виймати дві шпиці з руки, три пластини з обличчя, ставитимуть пластину на пробитий череп. Дитина вже інвалід.

П'яне ДТП на Богуна

Нагадаємо, вранці 24 травня на вулиці Івана Богуна китайський позашляховик Haval, за кермом якого знаходилася 43-річна водійка, на швидкості вилетів на тротуар зустрічної смуги руху, потім врізався у паркан приватного будинку, а після цього вїхав у13-річного Андрія Тарасюка, який тоді прямував до школи. Дитині арматурну сітку діставали з голови. Момент ДТП зафіксували камери Ситуаційного центру. 

Наталія Дзісь в момент аварії

Школяра в тяжкому стані госпіталізували в реанімацію Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні. В підлітка відкрита черепно-мозкова травма голови, численні забої і переломи руки. Хлопець пережив реанімацію, кілька операцій. Зараз Андрій знаходится вдома, але продовжує лікування та реабілітацію.

Андрій в реанімації після ДТП

Винуватиця ДТП Наталія Дзісь, бізнесвумен і мати двох дітей, в момент аварії знаходилася в критичному стані сп'яніння (3.3 проміле, що перевищує норму в 16 разів). До резонансної аварії жінка вже потрапляла в ДТП і лікувалася від алкоголізму.

Андрійко з сестрою два роки тому

Відео досудового засідання та інтерв'ю матері постраждалого Андрія Тарасюка і адвоката:

 

Читайте також:

«Арматурну сітку витягали з голови». Більше про ДТП, де п'яна водійка наїхала на 13-річного Андрія

Попереду ще три операції. Як почувається після ДТП Андрійко, якого збила п'яна водійка?

Як нині почувається Андрій, постраждалий у ДТП на Богуна? Ми побували у школяра в гостях

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Татьяна Труба

    Пожиттєво хай платить пенсію дитині
  • Віктор Козинський

    Бардак, всі адвокати які захищають таке 🐂, продажні 🐖. Як можна захисти, якщо бачити, що на 💯 відсотків винний.
  • Оксана Шкуріна

    Пожизненно алкоголічке,    Хлопчику одужання
  • Artem Lakomskyi

    Потрапила??
    Вона його створтла, це ДТП. Хто там писака?

keyboard_arrow_up