«Андрійко не в стані давати свідчення». Як просовується судовий розгляд резонансного ДТП на Богуна?

«Андрійко не в стані давати свідчення». Як просовується судовий розгляд резонансного ДТП на Богуна?
Винуватиця ДТП Наталія Дзісь з адвокатом
  • Сьогодні, 20 вересня, відбулося друге судове засідання у справі Наталії Дзісь, яка п'яною на позашляховику наїхала на школяра в травні. 
  • Чи задоволені сторона потерпілого ходом судового розгляду, і що планується на слуханні справи за тиждень — дізнавалися журналісти 20 minut.ua.

Друге судове засідання по справі обвинувачення Наталії Дзісь, яка вранці 24 травня на П'ятничанах, будучи п'яною за кермом позашляховика збила на тротуарі школяра Андрія Тарасюка, закінчилося не встигнувши розпочатись. Річ у тім, що 20 вересня планували заслухати свідчення постраждалого хлопчика, однак той не зміг прийти в суд за станом здоров'я. Винуватиця ж аварії Наталія Дзісь, має свідчити останньою, після всіх свідків ДТП.

— Сьогодні мали допитувати безпосередньо Андрія, та лікарі йому не рекомендують психоемоційні навантаження,— розповіла адвокат Сніжана Чубенко. — Тому ми змінили порядок дослідження доказів і прокурор почав долучати до матеріалів справи докази, які були зібрані на досудовому слідстві. Великий об'єм матеріалу, тому ми не закінчили сьогодні розглядати, продовження буде на наступний раз, через тиждень. Якщо Андрій прийде, то почнемо з його допиту. 

За словами матері потерпілого Тетяни Тарасюк, на цьому засіданні також збиралися переглянути відео моменту аварії, яку зафіксували камери Ситуаційного центру.

Відео дня

— Як тільки прокурор сказав, що варто переглянути відео, де зафіксовані кадри аварії, адвокат Дзісь Володимир Жуков повідомив, що він має поспішати на розгляд іншої справи, — розповіла мати Андрія. — Я мрію, щоб все скоріше закінчилося, бо кожне засідання для мене справжнє випробування. Андрійко поки не в стані давати свідчення, оскільки йому лікарі забороняють хвилюватися, стреси йому зараз не потрібні тим більше. Та і не пам'ятає він нічого — все сталося раптово. Однак суддя Геннадій Кашпрук просить прийти і розповісти, куди він йшов в день ДТП і якою дорогою, інші деталі.

Тетяна Тарасюк розповіла, що наразі син проходить медичні обстеження, оскільки хлопцю мають дати групу інвалідності. Також днями медики планують йому зробити примірку черепа для виготовлення пластини, що буде заміняти відсутній фрагмент черепної кістки, яку школяр втратив під час аварії.

Наступне слухання в цій гучній справі відбудеться 27 вересня об 11.00. Тоді ж винуватиця ДТП має повідомити, чи готова відшкодувати 950 тисяч моральної шкоди, яку запросила родина потерпілого хлопчика. На минулому засіданні Наталя Дзісь повідомила, що з сумою згодна частково: попередньо її родина готова лише сплачувати за подальші операції та реабілітацію хлопця.

Адвокат родини Тарасюк Сніжана Чубенко ходом судового розгляду поки задоволена.

— Все йде максимально швидко, високий професійний рівень сторони обвинувачення і прокуратури, — коментує перебіг судової справи адвокат потерпілих Сніжана Чубенко. — Зроблені всі експертизи, проведені всі слідчі дії. Оперативно призначаються судові засідання. Я впевнена, що суд прийме рішення, відповідно до закону.

Нагадаємо, вранці 24 травня на вулиці Івана Богуна китайський позашляховик Haval, за кермом якого знаходилася 43-річна водійка, на швидкості вилетів на тротуар зустрічної смуги руху, потім врізався у паркан приватного будинку, а після цього в'їхав у13-річного Андрія Тарасюка, який прямував до школи. Дитині тоді арматуру від паркану діставали з голови. Момент ДТП зафіксували камери Ситуаційного центру. 

Школяра в важкому стані госпіталізували в реанімацію Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні. В підлітка зафіксували відкриту черепно-мозкову травму, численні забої і переломи руки. Після кількох операцій Андрій знаходиться вдома, але продовжує лікування та реабілітацію.  Медики  поки забороняють йому ходити до школи, хлопець навчається індивідуально.

Винуватиця ДТП Наталія Дзісь, бізнесвумен і мати двох дітей, в момент аварії знаходилася в критичному стані сп'яніння (3.3 проміле, що перевищує норму в 16 разів). До резонансної аварії жінка вже потрапляла в ДТП і лікувалася від алкоголізму. Тепер, згідно статті Кримінального кодексу за скоєне, її загрожує від трьох до восьми років ув'язнення.

 

Читайте також:

«Важко знаходитися наодинці зі своєю совістю», — казала винуватиця п'яної ДТП Наталія Дзісь на суді
«Життя дитини не буде колишнім». Справу винуватиці ДТП на Богуна розглядатимуть за кілька днів

Як нині почувається Андрій, постраждалий у ДТП на Богуна? Ми побували у школяра в гостях

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Lenusya Lena

    Тюрма ей.
  • Дарья Назаренко

    Суд у нас как всегда
  • Ехидный Сыр

    Какие свидчення вам еще нужны, ? Посадить ее пожизненно в клетку и все.
  • Юлианна Анатолиевна

    Коли її вже посадят вона збила дитину коли була п'яна! .добре що хлопчик вижив .

keyboard_arrow_up