«Важко знаходитися наодинці зі своєю совістю», — казала винуватиця п'яної ДТП Наталія Дзісь на суді

«Важко знаходитися наодинці зі своєю совістю», — казала винуватиця п'яної ДТП Наталія Дзісь на суді
Винуватиця резонансного ДТП просила вибачення в родини постраждалого хлопця
  • Сьогодні, 10 вересня, відбулося вперше судове засідання у справі Наталії Дзісь, яка п'яною на позашляховику наїхала на школяра в травні.
  • Днями на засіданні винуватиці ДТП на Богуна продовжили запобіжний захід і запросили виплатити моральну шкоду. 
  • Що відбувалося в залі Вінницького міського суду цього разу і чи готова Дзісь сплатити кошти?

Винуватиця ДТП Наталія Дзісь другий раз з'являється в Вінницький міський суд у супроводі лише свого адвоката. З пресою не спілкуєтеся, ховає очі і тримається віддалено. В травні її родина внесла заставу 182 тисячі. В межах запобіжного заходу, поки ведеться слідство, жінка ще кілька місяців може вільно пересуватися містом, але в браслетах. Загалом же Наталію Дзісь, підприємицю і матір двох дітей, чекає від трьох до восьми років ув'язнення.

Сьогодні, на першому судовому засіданні з розгляду справи по суті, прокурор, в тому числі, озвучив всі жахливі подробиці аварії та перерахував численні травми постраждалого школяра Андрія Тарасюка.

Відео дня

Далі суддя надав слово Наталії Дзісь. Вона повідомила присутнім, що вину свою визнає, однак, як вчинила ДТП, не пам'ятає, а відтак — поки свідчити не буде. Ще підсудна попросила пробачення в батьків постраждалого підлітка, який за станом здоров'я бути на суді не зміг.

— Я теж мати і розумію, як це боляче, бажаю йому швидкого одужання, вам міцного здоров'я, — завернулася винуватиця ДТП до батьків покаліченого хлопчика. — Це дуже важко — знаходитися наодинці зі своєю совістю, я дуже прошу вашого прощення, за те, що я заподіяла.

Мама постраждалого хлопчика в інтерв'ю повідомила, що вибачити вона жінку не зможе ніколи, оскільки її Андрійко тепер втратив можливість жити повноцінно, попрощався з омріяною кар'єрою спортсмена, його чекають операції, реабілітації та група інвалідності.

Майже мільйон моральної шкоди

Підготовче засідання в цій справі, нагадаємо, відбулося 6 вересня. На ньому, зокрема, ухвалили рішення про продовження на 60 діб запобіжного заходу щодо водійки позашляховика Наталі Дзісь. Жінці не дозволено виїжджати за межі країни та необхідно вчасно з'являтися на прохання суду й прокурорів.

У свою чергу адвокат родини потерпілого Андрія Тарасюка подала акт щодо відшкодування сім'ї Андрія Тарасюка 950 тисяч моральної шкоди.

Тетяна Тарасюк і адвокат Сніжана Чубенко

— Сюди включено майбутні витрати на лікування і період реабілітаціі, і плюс та ситуація, що дитина втратила якість життя, — розповідає адвокат Сніжана Чубенко. — Дитина матиме інвалідність до кінця своїх днів.

Наталя Дзісь повідомила, що з сумою згодна частково: її родина лише готова сплачувати за подальші операції та реабілітацію хлопця. Втім, на яку суму моральної компенсації згодні — повідомлять за дев'ять днів. 

Наталія Дзісь

Нагадаємо, 24 травня вранці на вул. І. Богуна Наталя Дзісь не впоралась з керуванням, виїхала на тротуар, здійснила наїзд на дитину та збила два паркани. За висновком експертизи, жінка перебувала за кермом в стані алкогольного сп’яніння. Рівень алкоголю в її організмі перевищував допустиму норму в 16 разів. До цієї аварії Дзісь вже мала адміністративне правопорушення: була винуватицею автопригоди, проте з місця події втекла.

Постраждалий в аварії 14-річний Андрій крім численних переломів та відкритої черепно-мозкової травми, отримав деформацію обличчя. Хлопець переніс три операції, попереду чекає стільки ж, плюс довготривала реабілітація. Зараз підліток знаходиться удома, навчається індивідуально. До школи не ходить, бо турбують головні болі, болить зламана рука, після аварії має проблеми з памʼяттю.

Андрій Тарасюк з татом

Зустрінеться віч на віч у залі суду з жінкою, яка збила його на тротуарі, коли той прямував до школи, Андрій Тарасюк 20 вересня. Його викликають як головного свідка і потерпілого в аварії. Винуватиця ДТП даватиме свідчення останньою.

 

Читайте також:

«Життя дитини не буде колишнім». Справу винуватиці ДТП на Богуна розглядатимуть за кілька днів

«Арматурну сітку витягали з голови». Більше про ДТП, де п'яна водійка наїхала на 13-річного Андрія

Попереду ще три операції. Як почувається після ДТП Андрійко, якого збила п'яна водійка?

Як нині почувається Андрій, постраждалий у ДТП на Богуна? Ми побували у школяра в гостях

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Оксана Шкуріна

    Невинна вівця,дитину зробила інвалідом , за таке тільки ростріляти, тоді інші будуть думати сідати пьяними за руль чи ні,а бо покласти на асфальт і ії же машиною зверху, нехай попробуе що зараз відчувае ций хлопчина
  • Олег Каськов

    А це обов'язково акцентувати,що вона "матірдвохдітей'?
  • Galina Sergienko

    А що таке совість,сумління вона хоч знає..???
  • Павел Прис

    А у неї є -- свідомість?

keyboard_arrow_up