Що є у керівників вінницьких інститутів? Аналіз декларацій

Що є у керівників вінницьких інститутів? Аналіз декларацій
  • У Вінниці є щонайменше шість установ, в назві яких вказано «інститут». От тільки лише двоє їх очільників подали свої актуальні декларації. Що вони вказали у своїх звітах за 2022 рік?

Нацагентство з питань запобігання корупції чітко вказує, що «керівники, заступники керівників закладів вищої освіти, перелік типів яких визначений статтею 28 Закону України «Про вищу освіту» (зокрема, керівництво університетів, академій, інститутів, коледжів), є суб’єктами декларування і зобов’язані подавати декларації в загальному порядку».

Це право, яке було добровільним у перший рік повномасштабного вторгнення, знову стало обов’язковим. Але, станом на 23 лютого, подали свої декларації тільки двоє очільників інститутів — директорка Вінницького торговельно-економічного інституту Наталія Замкова і почесний ректор Вінницького кооперативного інституту Анатолій Драбовський.

Що в них є? Дивіться у таблиці. А далі в тексті розлого про їх статки та майно.

Відео дня

Мають мільйонні заощадження

Докторка філософських наук, професор, заслужений працівник освіти України Наталія Замкова очолює Торговельний інститут з 2014 року.

У актуальній декларації вона вказала, що отримала понад 400 тисяч гривень зарплати за 2022 рік (з врахуванням податків та зборів). Проте сукупний сімейний дохід майже в чотири рази більший за оклад директорки: 1 мільйон 574 тисячі гривень. 

З них більше, ніж 860 тисяч гривень зарплати отримав чоловік Замкової, який працює директором у «Вінницятрансприлад». Крім того, ще 171 тисячу гривень зарплати отримала Наталія Замкова за викладацьку діяльність в Торговельному інституті. Інші кошти — це подарунки, допомога на оздоровлення, страхові виплати, відсотки за банківські вклади.

Наталія Замкова задекларувала грошові активи свої, чоловіка і сина, які вони зберігають у готівці та на банківських рахунках. Заощадження мають в доларах, гривнях та євро. Для зручності обрахунку конвертували усе в нашу національну валюту (за курсом на 23 лютого - авт.) і вийшло — 10 мільйонів 194 тисячі гривень. Левова частка вкладів — 7 з 12 — належать чоловікові.

З нерухомості в декларації вказані житловий будинок, площею 173,2 кв.метри та земельна ділянка 520 кв.метрів. Власницею цього майна у Вінниці є Наталія Замкова.

Щодо машин, то у родині є два автомобілі: Toyota RAV4 Hybrid 2017 року випуску належить директорці Торговельного інституту, а Toyota Land Cruiser 200 2017 року випуску — її чоловіку.

І до того ж Замкова вказала у декларації, що є серед засновників товариства «Грація», має акції товариства «Солодка мрія – Вінниця». За декларацією в неї немає майна, яке б вона набула у 2022 році — «найсвіжішою покупкою» є будинок, дата набуття права власності на який вказана на березень 2020 року.

Уся нерухомість належить дружині, своє — тільки авто

Почесний ректор Вінницького кооперативного інституту, доктор економічних наук, заслужений працівник освіти України Анатолій Драбовський очолює навчальний заклад уже понад 15 років.

Однак після обрання до складу народних депутатів України у 2019 році, цій посаді він став приділяти значно менше уваги: якщо у 2018 році він отримав понад 369 тисяч гривень зарплати, то за увесь 2022 рік — 27 тисяч 550 гривень (і це ще сума до оподаткування - авт.).

Сукупний сімейний дохід за той рік — 1 мільйон 54 тисячі гривень. І він складається з доходів голови сімейства (128 тисяч гривень пенсії, 576 тисяч гривень зарплати на посаді нардепа, 44 тисячі гривень страхові виплати) і доходів дружини Драбовського (252 тисячі гривень зарплати за працю в кооперативному інституті, 23 тисячі гривень зарплати за роботу в польському ліцеї).

Свої грошові активи подружжя тримає, переважно, у гривнях. Є також кілька тисяч доларів у власності дружини. У перерахунку на нашу нацвалюту подружжя має 2,2 мільйона гривень — це готівка, банківські вклади та пайові внески.

Щодо нерухомості, то в Драбовських значно більше, ніж у Замкових — чотири земельних ділянки у селі Вахнівка, одна у Вінниці із загальною площею понад 7 тисяч квадратних метрів. І ще чотири житлових будинки (два ще будують - авт.) у Вахнівці, один у Вінниці, орендована квартира у Києві, що загалом 585 кв.метрів.

Крім того, Анатолій Драбовський вказав у декларації, що його син, з березня 2022 року,  «безоплатно проживає на період воєнного стану» у квартирі (площа невідома) в Польщі. Ця нерухомість у власності юридичної особи «Ґміна». 

Уся нерухомість, крім орендованого майна, належить дружині народного депутата і почесного ректора Кооперативного інституту.

Щодо транспорту, то посадовець задекларував, що має Volkswagen Passat Executive Life 2.0 TDI 2019 року випуску, а його дружина —  Kia Sportage 2021 року випуску.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали, що є в ректорів вінницьких університетів.

 

Читайте також:

Що нового купили вінницькі нардепи під час війни? Огляд декларацій

Хто найбагатший серед міських голів на Вінниччині

Зарплати Борзова і заступників: скільки отримує грошей керівництво Вінницької ОВА?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Вадик Микроб

    На хрена вам стільки треба?
  • Валентина

    Не даю жодної відповіді проросійським ботам,які підтримують ворога,та ворожі дії громадян.
    Дорога яким за р.кораблем((((
  • Валентина

    А на армію скільки перерахували???

    Anastasiia reply Валентина

    А ви скільки?
  • Дмитро

    Українці прошу допоможіть. Їдемо з Харкова до Львова! везу жінку  та  дитину! Людина яка  мала допомогти нам в дорозі вимкнула телефон!  Бензин скінчився! Стоїмо в Київській області допоможіть бензином або коштами будь ласка вас хто скільки може. Потрібно 2200 грн через декілька днів поверну! Допоможіть Благаю.

    5351252100330670

keyboard_arrow_up