Зарплати Борзова і заступників: скільки отримує грошей керівництво Вінницької ОВА?

Зарплати Борзова і заступників: скільки отримує грошей керівництво Вінницької ОВА?
  • Переглянули дані про зарплати за 2023 рік посадовців Вінницької обласної військової адміністрації. А саме — начальника ОВА Сергія Борзова та його заступників. У кого найбільша зарплата? З чого складають їхні зарплати? І скільки отримували «на руки»?

На своєму сайті Вінницька ОВА звітує про зарплати керівництва. Звідти взяли інформацію про оклади та надбавки начальника Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова. І ще про доходи його чотирьох заступників.

Найбільший дохід у начальника

Інформація про видатки на зарплати викладена по місячно і також сукупно за рік. Спочатку про Борзова, який обіймає посаду начальника Вінницької ОВА.

З січня по березень йому нараховували оклад 68 тисяч 643 гривні. Плюс, додавали надбавку за роботу, яка передбачає доступ до держтаємниці — ще 10 тисяч 296 гривні. Після оподаткування на руки Сергій Борзов отримував з січня по березень 2023 року по 63 тисячі 546 гривень.

Відео дня

Наступні місяці — з квітня по жовтень минулого року — оклад начальника ОВА зріс до 74 тисячі 147 гривні, а надбавка — до 11 тисяч 122 гривень. На руки щомісяця чиновник отримував по 68 тисяч 641 гривні.

У листопаді була дещо менша зарплата — 59 тисяч 281 гривня (на руки). А у грудні посадовець отримав ще одну доплату за лікарняні (+ 13 590 гривень) і в підсумку мав 79 тисяч 581 гривню зарплати після оподаткування.

Разом, за увесь 2023 рік, Сергію Борзову нарахували 1 мільйон 6 тисяч гривень зарплати, а на руки виплатили 809 тисяч гривень. Це найбільший показник серед зарплат керівництва Вінницької ОВА. А що у заступників? 

Скільки отримують заступники?

Наталя Заболотна є першою заступницею начальника Вінницької ОВА. За свою роботу вона отримує оклад, надбавку за вислугу років, за роботу, яка передбачає доступ до держтаємниці, надбавку за інтенсивність праці, премії. 

Крім того, Заболотна отримувала «відпускні», а також зверталася за матеріальною допомогою на оздоровлення і за допомогою на вирішення побутових питань. Подекуди, завдяки такій кількості надбавок, перша заступниця отримувала зарплату більше, ніж керівник. Наприклад, у травні мала 82 тисячі 17 гривень «чистими» (половина цієї суми є матеріальною допомогою на вирішення побутових питань). А у серпні мала 105 тисяч гривень «на руках» (64 тисячі гривень отримала матеріальної допомоги на оздоровлення).

У інші місяці перша заступниця начальника Вінницької ОВА отримувала від 33-50 тисяч гривень щомісяця.

Загалом, за рік Наталі Заболотній нарахували 202 тисячі гривень окладу, 591 тисячу надбавок і різноманітних доплат. На руки вона отримала 631 тисячу гривень.

Заступник голови Вінницької ОВА Сергій Здітовецький теж має оклад і різноманітні надбавки — за вислугу, за держтаємницю, за інтенсивність. Як і Заболотній, Здітовецькому нараховували премії, відпускні, матеріальну допомогу.

Щомісячний оклад протягом 2023-го був однаковий — 16 тисяч 125 гривень. А от сума доплат коливалася від 24 тисяч до 101 тисячі гривень. Через це на руки посадовець отримував від 30 до 93 тисяч гривень щомісяця.

Загалом, на його оклад за рік витратили 182 тисячі гривень; на доплати — 523 тисячі гривень. Але після оподаткування Сергій Здітовецький отримав сумарно 560 тисяч гривень зарплати за рік.

Отримують найменше на руки

Ще один заступник начальника ОВА Олександр Піщик отримав зарплати менше, ніж його колеги. У нього аналогічний список доплат (за вислугу років, за роботу з держтаємницею, за інтенсивність праці, премії, матеріальна допомога, відпускні), але розмір окладу коливався від 7 тисяч до 16 тисяч гривень; а сума надбавок — від 17 тисяч до 77 тисяч гривень.

Найбільша зарплата була в січні — 72 тисячі 515 гривень «на руки» (57 тисяч гривень з цієї суми було нараховано як допомога на оздоровлення - авт.), найменша зарплата у Піщика була в лютому 2023-го: 26 тисяч 61 гривня.

Загалом Олександру Піщику нарахували 609 тисяч гривень (179 тисяч оклад, 429 тисяч надбавки і доплати), а «чистими» посадовець отримав 484 тисяч 283 гривень зарплати сумарно за 2023 рік.

І четвертий заступник начальника Вінницької військової адміністрації Андрій Кавунець отримав дещо більше зарплати, ніж Олександр Піщик.

Як і інші заступники він до окладу має різні доплати, а також отримував премії й звертався за матеріальними допомогами.Оклад кожного місяця минулого року йому нараховували однаковий — 16 тисяч 125 гривень. Але зарплата змінювалася через додавання різноманітних надбавок. Наприклад, у січні він отримав 26 тисяч гривень зарплати «на руки» (доплати й надбавки мали майже однаковий розмір), а у вересні — 82 тисячі гривень (половина цієї суми складала допомога на оздоровлення).

За 2023 рік йому нарахували 192 тисячі гривень окладу, 425 тисяч гривень надбавок, а після оподаткування сумарна зарплата Андрія Кавунця склала 497 тисяч гривень.

Раніше, нагадаємо, дивилися декларації заступників міського голови Вінниці.

 

Читайте також:

Декларації поліцейських і прокурорів: які зарплати та що нового купили під час війни?

Гроші, квартири, авто: що є в деклараціях у вінницьких суддів?

Хто найбагатший серед мерів міст на Вінниччині? Ми подивилися їх декларації

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • AK

    Кум, брат, сват, Масляков, Мацква, КВН і Борзов. Я просто це залишу тут, текст гуглиться, виведе на першоджерело:



    «У новому розслідуванні «Схеми» розповідають про давнього творчого соратника Володимира Зеленського Науму Барулю, який, маючи російське громадянство та ресторанний бізнес в окупованому Криму, продовжує створювати масштабні телевізійні шоу в Україні та претендувати на десятки мільйонів гривень з державного бюджету на фінансування своєї творчості. Його донька – Ірина Борзова – була обрана до парламенту від «Слуги народу», а її чоловіка Сергія Борзова, зятя Наума Барулі, Володимир Зеленський призначив керувати Вінничиною.»
  • Читач74

    Тварі.. Понараховували собі доплат десятки тисяч.. А педагогів позбавили всіх доплат, типу і так вистачить підвищення в 21.6 %...  Поставили клоуна керувати областю..
  • Сергей

    Это было так в Афганистане, талибы взяли Кабул без боя. Чиновники там  воровали  , в тоже времяч афганская армия была голодная и нищая. После этого регулярная армия перестала  сражаться против талибов. Видели как в афгане цеплялись за самолеты которые летели в США ? Это чиновники  которым было наплевать на армию, они просто грабили бюджет афгана.
  • Сергей

    Чиновники  получают допомогу из бюджета по 50 тыс грн и больше (это при том что у них зарплаты также по 50 тыс грн), а простой паренть из села лежит  в траншее на передовой защищая страну.

keyboard_arrow_up