Які зарплати у заступників мера Вінниці? Огляд декларацій

Які зарплати у заступників мера Вінниці? Огляд декларацій
П'ять з шести заступників подали актуальні декларації. Тільки Сергій Матусяк ще не вніс про себе дані за 2022 рік
  • Якщо перерахувати сімейні заощадження, то три з шести заступників Вінницького міського голови є мільйонерами. 
  • Деякі з них здійснили коштовні покупки протягом 2022-2023 років.
  • Тож на державній службі які у них зарплати? Якою нерухомістю володіють? І які автомобілі мають?

Поки мер Вінниці Сергій Моргунов не подав свою актуальну декларацію, ми переглянули статки його заступників: з шести посадовців не подав дані про себе лише Сергій Матусяк. Тому в цей огляд декларацій він не потрапив.

То які зарплати у заступників міського голови? Які мають заощадження? Та що за  покупки здійснили під час повномасштабної війни?

Зведені дані внесли у таблицю. Далі в матеріалі розлоге пояснення.

Відео дня

Ігор Откидач призначений заступником міського голови відносно нещодавно: з 25 серпня 2023 року. До цього він був директором департаменту капітального будівництва, про що зазначено у його декларації за 2022 рік.

На попередній посаді він за рік отримав 307 тисяч гривень зарплати (до оподаткування - авт.), загальні доходи сім’ї (разом з дружиною) за рік склали трохи більше, ніж пів мільйона гривень.

Свої заощадження подружжя тримає у доларах та гривнях — на двох мають 3,6 мільйона гривень (у перерахунку за середнім банківським курсом).

Об’єкти нерухомості — будинок площею 178 кв.метрів та земля, площею 793 кв.метри у Вінниці. Свого транспорту Ігор Откидач немає, у декларації вказана лише автівка дружини — Nissan Juke 2016 року випуску.

Андрій Очеретний обіймає посаду заступника мера з 2019 року. До цього попрацював у будівельній сфері, на керівних посадах у концерні «Поділля».

За увесь 2022 рік посадовець отримав 454 тисячі гривень зарплати (до оподаткування - авт.). Попри те, що дружина заступника мера не мала задекларованих доходів за той рік, вона разом з Андрієм Очеретним тримає значну суму заощаджень — у перерахунку на нашу нацвалюту подружжя має 5,6 мільйона гривень.

З нерухомості в Очеретних є дві квартири у Вінниці, кожна з яких площею 126 кв.метрів; дачний будинок (228,6 кв.метрів) і земля в Бохониках (1140 кв.метрів).

Забігаючи наперед, влітку 2023-го Андрій Очеретний придбав новий автомобіль. Для купівлі його він продав за 707 тисяч гривень свій Renault Kadjar 2019 року випуску та придбав новий Renault Koleos 2023 року випуску за 1,3 мільйона гривень.

Микола Форманюк працює на державній службі ще з 2012 року, на керівних посадах у вінницькому ТТУ, а з 2016 року по сьогодні є заступником міського голови.

Його зарплата за 2022 рік сукупно склала 478 тисяч гривень (разом з податками - авт.), грошові накопичення Миколи Форманюка — 782 тисячі гривень. 

Усе нерухоме майно у сім’ї — записане на дружину. Це квартира (73,8 кв.метрів) у Вінниці, житловий будинок (366,6 кв.метрів) у Вінницьких Хуторах, земельна ділянка (1000 кв.метрів) у Бохониках. 

Також у власності іншої людини автомобіль, яким безоплатно користується Микола Форманюк — Mitsubishi L 200 2011 року випуску.

Сергій Тимощук усе своє робоче життя перебуває на держслужбі: з 1990 року — служба в Тиврівському районному відділі внутрішніх справ; з 1994 року працював у обласній прокуратурі, а з 2007 року обіймає різні посади у Вінницькій міськраді. З 2015 року є заступником міського голови.

За 2022 рік він задекларував найбільшу зарплату серед заступників мера — 793 тисяч гривень (до оподаткування - авт.). Загальні доходи родини за рік склали 1,2 мільйона гривень. Розмір заощаджень сім’ї Тимощуків — 2,2 мільйона гривень.

За родиною заступника мера Тимощука закріплена наступна нерухомість: квартира у Вінниці площею 70,4 кв.метри; гараж площею 27,2 кв.метри; житловий будинок з господарськими спорудами (149,6 кв.метрів) і земля у Вінницьких Хуторах (1019 кв.метрів); 13% власності на житловий будинок (121,4) та 33% власності на землю у Гнівані.

І ще у лютому 2022 року Сергій Тимощук придбав автомобіль Toyota RAV4 2018 року випуску за 460 тисяч гривень.

Галина Якубович стала держслужбовицею одразу після «шкільної парти»: з 1991 року обіймала різні посади у Жмеринській міськраді, з 2007 року розпочала трудовий шлях у Вінницькій міськраді.

З 2015 року призначена на посаду заступниці міського голови. На цьому місці вона відповідає за соцзахист, охорону здоров’я, освіту, культуру, спорт, вирішує питання у сфері сім’ї та молоді.​

За увесь 2022 рік вона задекларувала 622 тисячі гривень зарплати (до оподаткування - авт.). Заощадження тримає у нацвалюті: має 258 тисяч гривень. З власного майна тільки квартира у Вінниці, площею 63,8 кв.метрів. За декларацією Галина Якубович не має свого автомобіля, земельних ділянок та інших цінних речей.

Раніше, нагадаємо, ми дивились декларації керівників найбільших комунальних підприємств Вінниці.

 

Читайте також:

Декларації поліцейських і прокурорів: які зарплати та що нового купили під час війни?

Гроші, квартири, авто: що є в деклараціях у вінницьких суддів?

Хто найбагатший серед мерів міст на Вінниччині? Ми подивилися їх декларації

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Микола Левчук

    Це має бути їм соромно...
  • Ніна Митченко

    Це жах.Як таке може бути????Під час війни,і взагалі... А ти ,шишко Бидлота
  • Читач75

    Далі, у 6 заступників мера є свої помічники...
  • Зінаіда Шпорт

    Якщо на кожну людину по 2 га землі,а нам її не виділили по кадастру,то виходить,що наша земля у них в ще таких,як вони !

keyboard_arrow_up