Скільки заробляють та що мають керівники комунальних підприємств Вінниці

Скільки заробляють та що мають керівники комунальних підприємств Вінниці
  • Керівники комунальних підприємств Вінниці оприлюднили декларації за 2022 рік.
  • З півсотні КП виділили найбільші компанії, серед яких міськтеплоенерго, транспортна компанія, фонд муніципальних інвестицій та інші.
  • Якими були доходи очільників цих підприємств та яким майном вони володіють?

У Вінниці є півсотні комунальних підприємств. З-поміж них виділили найбільші — за розміром статутного капіталу. 

У кожного з цих КП є свій начальник чи начальниця. Скільки отримують зарплати та чим володіють?

Дані з держреєстру декларацій про цих начальників склали у зведену таблицю. Далі в матеріалі текст про їх статки та заробітки.

Відео дня

У кого найбільша зарплата

Отож, найдорожчою муніципальною компанією є «Вінницяміськтеплоенерго». Статутний капітал вінницьких тепловиків складає 978 мільйонів гривень.

Керівником підприємства є Максим Білик. За декларацією, у 2022 році, посадовець заробив понад 900 тисяч гривень (до оподаткування - авт.). Це є найбільшою частиною річного доходу сім’ї Біликів — загалом він склав 1 мільйон 42 тисячі гривень.

Свої заощадження Білики тримають у гривнях, доларах і євро. Перевели їх у нашу нацвалюту для зручності розрахунків і виявилося, що сім’я директора «Вінницяміськтеплоенерго» тримає 6,2 мільйона гривень «на чорний день».

З нерухомості мають дві квартири у Вінниці з однаковою площею по 64 квадратних метри. Землі у власності немає. А автомобіль в родині має тільки Максим Білик — Kia Sportage 2011 року випуску.

Далі йде «Вінницька транспортна компанія». Статутний капітал комунального підприємства складає 763 мільйони гривень. Тимчасовим виконувачем обов’язків генерального директора є Олександр Нечаєв.

Він може похвалитися найбільшою зарплатою з-поміж інших комунальників — за 2022 рік заробив 1,1 мільйона гривень, що є головним та єдиним доходом у родині Нечаєвих.

За декларацією, заощаджень сім’я не тримає. З нерухомості — дві квартири у Вінниці, площею 78,8 кв.метрів та 59,9 кв.метрів відповідно.

Транспорт є тільки у голови сімейства — це Skoda Octavia 2014 року випуску.

І третьою за вартістю комунальною компанією у Вінниці є підприємство «Вінницький фонд муніципальних інвестицій». Розмір статутного капіталу цього фонду складає 115 мільйонів гривень. Керівницею підприємства є екс-очільниця ліквідованого «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна.

Вона задекларувала 697 тисяч гривень зарплати за 2022 рік та квартиру, площею 44,3 квадратного метра. Іншого майна, грошових активів у її родини немає.

Без житла і заощаджень

Наступні комунальні підприємства мають значно менший статутний капітал. Втім отака вартість дозволяє їм бути в списку найдорожчих.

Четверте місце — «Комбінат комунальних підприємств». Статутний капітал — 38,5 мільйона гривень. Начальник підприємства є колишній сільський голова Писарівки Дмитро Науменко.

За 2022 рік він заробив 436 тисячі гривень на цій посаді (до оподаткування - авт.). Річний дохід сім’ї, за той же період, складає 512 тисяч гривень.

Невідомо, де живе з сім’єю Дмитро Науменко — ні власної, ні орендованої житлової нерухомості немає. Заощаджень сім’я також не тримає. І єдине, що Науменко задекларував крім зарплати — машину Toyota C-HR 2021 року, яку придбав у січні 2022 року.

П’яте місце за «Вінницязеленбуд». Статутний капітал — 23,3 мільйона гривень. Незмінного керівника Ігоря Любовського, з 2022-го замінила Тетяна Прибиш, в статусі в.о. З весни 2023 року вона є повноправною начальницею цього комунального підприємства.

За 2022-й директорка задекларувала 256 тисяч гривень зарплати. Родинний бюджет найбільше наповнює її чоловік: на двох вони мають 922 тисячі гривень за рік. Заощадження роблять, переважно, у гривні: є 972 тисячі гривень «під матрацом».

З нерухомості — квартира у Вінниці (63,9 кв.м) і земельна ділянка у Павлівці (20 тисяч кв.метрів).

Власного автомобіля у Тетяни Прибиш немає. Натомість її чоловік має Honda Civic 2017 року випуску. 

І останнє, шосте місце, за «Міським лікувально-діагностичним центром». Медустанова на Київській має 17,6 мільйона гривень статутного капіталу. Очільником підприємства є Дмитро Фостаковський.

Його декларація дивує найбільше, адже посадовець задекларував тільки свою зарплату — 438 тисяч гривень за увесь 2022 рік (сума вказана до оподаткування - авт.). Нерухомості, транспорту, заощаджень, землі чоловік немає.

Огляд чиїх ще декларацій ви хотіли б побачити у матеріалах на «20хвилин»? Пишіть у коментарях!

 

Читайте також:

Декларації поліцейських і прокурорів: які зарплати та що нового купили під час війни?

Гроші, квартири, авто: що є в деклараціях у вінницьких суддів?

Хто найбагатший серед мерів міст на Вінниччині? Ми подивилися їх декларації

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Читач75

    Як мінімум не вистачає водоканалу і ековін

    Валерий Чудновский reply Читач75

    Водоканал — обласне комунальне підприємств (а я оглядав міські), "Ековін" — поки немає актуальної декларації за 2022 рік.

    Читач75 reply Валерий Чудновский

    Дякую. Робите корисну роботу.

    Ще є служба доріг із цікавого (шляхове управління)
  • Ольга Петренко-Кравчук

    "Керівниця ліквідованого карт сервісу"🤔...   ???
    Він( картсервіс) ліквідувався разом з тими грішми, що вінничанам прийшлось платити за кусочок пластику - так звану "муніципальну картку вінничанина" ?
  • Сергій Романов

    А хабарі і відкати в деклараціях подані?
  • Зінаіда Шпорт

    Все вірно!

keyboard_arrow_up