Декларації поліцейських і прокурорів: які зарплати та що нового купили під час війни?

Декларації поліцейських і прокурорів: які зарплати та що нового купили під час війни?
  • У грудні відкрили публічний доступ до Держреєстру декларацій. У ньому усі публічні посадовці мають звітувати про свої доходи та майно.
  • Ми уже дивилися, чим володіють вінницькі судді. А що є в іншої «гілки» правосуддя: поліцейських та прокурорів?

Якщо у попередні роки подання декларацій для чиновників було обов’язком, то на період війни — добровільним правом.

У жовтні на законодавчому рівні відновили декларування для чиновників. І з 11 грудня відновили публічний доступ до декларацій. 

Втім, як ми побачили, не всі прокурори та поліцейські задекларували своє майно за попередній рік: за поясненням Нацагентства з питань запобігання корупції, усі держслужбовці, що не подали декларації за 2021-2022 роки, мають це зробити до 31 січня 2024 року.

Відео дня

Зведену інформацію по них ви можете побачити у таблиці. А в матеріалі нижче розлого прочитати про статки та майно представників правоохоронних органів.

Зарплата — головний дохід в сім’ї

З середини жовтня 2023-го у вінницького Нацполу новий начальник: головним поліцейським став Юрій Пархоменко, який на цьому посту замінив Івана Іщенка.

Службовець подав декларацію за 2022 рік, ще будучи на попередній посаді — у Департаменті карного розшуку поліції.

За рік він заробив 1,2 мільйона гривень у поліції, і саме зарплата є найбільшою часткою сімейної скарбнички за рік: за декларацією, дружина Пархоменка не отримувала доходів торік.

Заощаджень у сім’ї немає, з нерухомості — задекларовані квартира (84,5 кв.м) і земельна ділянка (1395 кв.м) на Київщині. Ще дружина володіє автомобілем Nissan X-trail 2020 року випуску, яким користується начальник вінницької поліції.

Незмінний начальник вінницької патрульної поліції Редван Усеінов декларацію за 2022 рік ще не подав.

Нові автомобілі прокурорів

Щодо працівників прокуратури, то тільки троє з восьми керівників обласних підрозділів подали декларації за минулий рік. Але якраз в прокурорів є чимало «свіжих покупок», які вони робили незадовго до початку або уже під час повномасштабної війни.

Керівник Жмеринської окружної прокуратури Олег Філімонов, за декларацією, отримав за 2022 рік 1,4 мільйона гривень зарплати. Дружина заробила всього 21 тисячу гривень за рік.

З усім тим саме дружина дала в борг сумарно 957 тисяч гривень іншим двом людям у 2019 і 2020 роках. І ця сума є вагомою часткою їхніх спільних грошових активів.

Керівник Жмеринської прокуратури прозвітував за нову нерухомість: у липні 2022 року придбав будинок в Жмеринському районі площею 96,7 кв.метрів усього за 55 тисяч гривень. Ймовірно, відбувся обмін з доплатою, адже у декларації за 2021 рік був ще житловий будинок площею 50 квадратів, якого немає у декларації за 2022 рік.

Ще сім’я Філімонових торік стала власниками двох земельних ділянок в тому ж Жмеринському районі: площею 2500 і 1687 кв.метрів відповідно.

І за кілька днів до початку великої війни, 18 лютого 2022 року, Олег Філімонов придбав авто з США — Ford Edge 2018 року випуску, який оцінив у 248 тисяч гривень.

Керівник Могилів-Подільської окружної прокуратури Роман Піголь за попередній рік задекларував 1,1 мільйона гривень зарплати. Дружина — майже 200 тисяч гривень.

Заощадження тримають в готівці — на двох мають 386 тисяч гривень.

Власного житла на Могилів-Подільщині Піголі не мають, орендують квартиру площею 46 кв.метрів. Уся нерухомість сім’ї прокурора — в Хмельницькій та Київській областях.

За місяць до початку повномасштабної війни, у січні 2022 року, Могилів-Подільський головний прокурор придбав авто Chrysler 200 2015 року випуску, який оцінив у 100 тисяч гривень.

На фоні своїх колег керівник Тульчинської окружної прокуратури Пилип Хоменко має зовсім скромний вигляд. Задекларована зарплата за 2022 рік — 1,2 мільйона гривень, 488 тисяч гривень заощаджень. З власної нерухомості тільки земельна ділянка площею 20 тисяч кв.метрів у Оратові.

Квартиру у Вінниці чоловікові надала у користування Вінницька міська рада, а транспорт — Honda Accord 2007 року випуску — належить Надії Хоменко.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали про те, що є в деклараціях у вінницьких суддів.

 

Читайте також:

Хто найбагатший серед мерів міст на Вінниччині? Ми подивилися їх декларації

Скільки заробляє і що має народна депутатка з Вінниччини?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Валентина

    Ні ху ху собі, на передову сучарів.
  • Сергей

    В кожного по сто тисяч і більше зарплата, для чого сидіти в окопі і гинути можна це отримати в кабінеті не говорячи про хабарі
  • 🌔Amor fati❤️🌖

    Виродки🤬
  • Oksanа

    "Бідні", як церковні миші🤬

keyboard_arrow_up