Скільки заробляє і що має народна депутатка з Вінниччини?

Скільки заробляє і що має народна депутатка з Вінниччини?
Фото з facebook-сторінки Ірини Борзової
  • Лишень одна людина з десяти нардепів України від Вінницької області подала свою декларацію за 2022 рік.
  • У решти ще є термін до 31 січня 2024 року.
  • Хто ж прозвітував про свої статки? Як вони змінилися за період повномасштабної війни?

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни Верховна Рада дозволила не подавати декларації про доходи та майно усім публічним держслужбовцям.

У жовтні на законодавчому рівні відновили декларування. З 11 грудня усім відкрили публічний доступ до декларацій. І як виявилося, дев'ять з десяти народних депутатів, які представляють виборців з Вінниччини, не подали свої декларації за 2022 рік. А саме:

  • Максим Пашковський («Слуга народу»);
  • Анатолій Драбовський («Слуга народу»);
  • Юлія Овчинникова («Слуга народу»);
  • Петро Юрчишин (депутатська група «За майбутнє»);
  • Геннадій Вацак (депутатська група «Довіра»);
  • Лариса Білозір (депутатська група «Довіра»);
  • Микола Кучер (депутатська група «Довіра»);
  • Олег Мейдич («Батьківщина»);
  • Олександра Устінова («Голос»).

Тобто для моніторингу в нас є дані тільки про одну народну депутатку — Ірину Борзову («Слуга народу»). 

Відео дня

З однієї людини рейтинг найзаможніших не зробиш, але можна переглянути, як змінилися статки Борзових: між значеннями у 2021-му та 2022 роках.

У таблиці зведена інформація, а далі в тексті ми розписуємо більш детально те, що побачили у декларації народної депутатки від «Слуги народу».

Зарплата і заощадження

Народні депутати, на відміну від місцевих депутатів, працюють за зарплату. 

Народна депутатка Ірина Борзова за свою роботу у 2021 році отримала 533 тисячі гривень «брудними» (до оподаткування - авт.), а у 2022 році її оклад став дещо меншим: 432 тисячі гривень.

Тоді як зарплата у чоловіка — Сергій Борзова, голови ОДА, начальника Вінницької обласної військової адміністрації — зросла. За 2021 рік він отримав 700 тисяч гривень зарплати, а у 2022-му — 926 тисячі гривень.

Ще у декларації Борзової вказані доходи та майно доньки, яка займається підприємництвом. Анна Борзова є співвласницею фірми-забудовника «Сайбор». Ця робота принесла їй 1,3 мільйона гривень зарплати у 2021 році, а у 2022-му — 1,1 мільйона гривень.

Донька приносить левову частку коштів у «сімейний бюджет»: сукупний дохід Борзових у 2021 році склав понад 5 мільйонів гривень, з яких 2,5 мільйона був подарунок донці від дідуся. У 2022-му дохід сімейства склав 2,4 мільйона гривень.

Свої заощадження в родині Борзових, за декларацією, тримає тільки народна депутатка. Ірина Борзова мала у 2021 році $85 тисяч (понад 3 мільйони гривень за нинішнім курсом), а у 2022-му грошові активи дещо зменшилися — до $70 тисяч (2,6 млн грн).

Нерухомість і транспорт

По нерухомості у сімействі Борзови за 2021-2022 рік не відбулося змін: у спільній власності є квартира в Києві (187,8 кв.м), квартира у Вінниці (63,6 кв.м), дім у Селищі (91,2 кв.м; власник — Сергій Борзов) та ще одна квартира у Вінниці (63,5). Також чоловік нардепки Сергій Борзов має у власності дві земельних ділянки у Селищі, кожна з яких площею 1000 кв.метрів. Усе це майно було придбане задовго до початку повномасштабної війни.

А от в сімейному «автопарку» були зміни: Сергій Борзов придбав Mercedes-Benz Vito 114 2016 року випуску. Дата набуття права власності — 12 січня 2022 року. Вартість цього транспорту, як вказано у декларації, на той момент складала 618 тисяч 975 гривень.

Сама народна депутатка Ірина Борзова має у власності BMW 520 2016 року випуску, який того ж року і був куплений. Інших авто у власності нардепки немає.

Раніше, нагадаємо, ми розповіли, скільки заробляють очільники міст на Вінниччині.

 

Читайте також:

Порівняли зарплати у Вінниці та сусідніх містах: як вони змінилися за останні пів року

Вінниця у цифрах: скільки жителів, які зарплати, що вирощують та виробляють?

До уваги ветеранів: як у Вінниці отримати грант на запуск і розвиток бізнесу?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Римский Александр

    Давний соратник Зеленского продюсер Наум Баруля оказался гражданином РФ с бизнесом в Крыму, сообщило расследование "Схем".

    В Судаке у творческого соратника Зеленского остаются три квартиры, которые он добровольно перерегистрировал по российскому законодательству.

    По состоянию на декабрь 2023 года у основателя "Лиги Смеха" остаются две активные компании в Судаке. Они зарегистрированы после 2014 года.

    Дочь Барули Ирина Борзова избралась в Верховную Раду от "Слуги народа". Ее мужа Зеленский назначил главой Винницкой ОВА.

    А теперь ждем уголовных дел за измену Родине, верно?
  • сергій

    Та брехня це все як процвітали  а тепер шей розцвіли а простякам шей врізають нема і небуде толку
  • Andrij Kostanda

    Бо інші бариги
  • Читач69

    Донька утримує батьків. Сором батькам.

keyboard_arrow_up