Незаконна заправка і незадекларована AUDI поліцейського: розслідування по Хмільнику

Незаконна заправка і незадекларована AUDI поліцейського: розслідування по Хмільнику
  • Журналісти RIA/20хвилин 20 хвилин Вадим Павлов та Віталій Павловський провели ще одне розслідування стосовно незаконної автозаправки. На цей раз у Хмільнику. Наливайка без жодних документів працювала кілька років в 70 метрах від відділення поліції.
  • Слідчі відкрили кримінальне провадження, а головне управління призначило перевірку. 
  • Тому що в поле зору наших журналістів потрапив один з керівників поліції Хмільника, який користується шикарною AUDI A8, але чомусь не вніс її в декларацію. Та й і паркує він своє авто на території незаконної заправки.
     

Хмільник. Перехрестя вулиць Комарова та Дружби. До відділення поліції Хмільника подати рукою. Секунд 30 пішки. Google Maps пише — 70 метрів. Я (Вадим Павлов) та Віталій Павловський заїжджаємо на територію якоїсь бази, де видно кілька бочок і заправну колонку з лічильником. Все це прикрито клейонкою. Важливо: у кутку за будівлею на цій території стоїть схована чорна AUDI A8.
Вирішуємо поспостерігати. На територію раз в 5 хвилин заїжджають авто, які під'їжджають до одноповерхової будови. Звідти виходить чоловік і заправляє кожне з цих авто, а клієнти розраховуються з ним готівкою. Ми це зафільмували й вирішили провести контрольну закупку і перевірити, чи є ліцензія у даної АЗС. 

 

Відео дня
cript async src="//www.instagram.com/embed.js">

Але спочатку про AUDI

Поки ми спостерігали за наливайкою, по тротуару від відділення поліції пішки прийшов поліцейський…сів в AUDI з номерами КВ0800КК і поїхав у центр міста.

Також, даний автомобіль потрапив в наше поле зору ще одного разу в центрі міста. Він підʼїхав до магазину Дублін і припаркувався. З авто ніхто не вийшов. Позаду нього за кілька хвилин припаркувався мікроавтобус, з нього вийшов чоловік і сів в AUDI.

Їх розмова тривала сім хвилин. Про що? Невідомо. За тим AUDI попрямувала в сторону санаторія Хмільник. Варто сказати — ми вже передали дані про авто, час і місце спілкування. Не виключення — там могли «вирішувати» деякі нагальні питання.
Вже за пів години ми знали хто їздить на цьому авто. Знайомтесь — Сергій Кузьмінський. Колишній ДАІшник, а зараз заступник начальника Хмільницького районного відділу поліції. Звання — підполковник. Поки що.

Одразу подивились його декларації. 
В декларації за 2023 рік — жодного зареєстрованого авто як на нього, так і на членах родини. Подивились декларації 2019-2022 років. Аналогічно. Жодного авто…

Через свої джерела дізнались, що Сергій Кузьмінський дуже полюбляє саме цей номерний знак — КВ0800КК. Такі самі номери були й на його Фольксваген Таурег 2015 року, і на ще одному AUDI A8 2011 року. Жодне з цих авто він не декларував. 

Ну і варто сказати, що за 2023 рік Сергій Кузьмінський заробив 678 тисяч і 4 грн, або приблизно 18 тисяч доларів. До прикладу — AUDI А8 2017 року коштує приблизно 45 тисяч доларів. Це як три річних зарплати підполковника.

І з джерел «20хвилин» ми дізнались, що дане авто зареєстровано на Кузьмінську Наталію Костянтинівну. Дружину Сергія Кузьмінського. Вона працює в місцевій перукарні в Хмільнику. Але в декларації цього авто чомусь немає. Як немає і голубого KIA Sportage, на якому по нашій інформації їздить сама дружина. 

Дані факти зацікавили працівників внутрішньої безпеки Головного управління поліції у Вінницькій області. І вже кілька працівників поліції Хмільника підтвердили факт того, що це авто саме Кузьмінського. А ще наші джерела серед поліцейських кажуть, що нелегальна автозаправка — теж має відношення до Сергія Кузьмінського. Він не тільки закривав очі на нелегальну автозаправку, а як кажуть наші люди серед силовиків — є її співвласником! Усі фото-відео докази ми надали у внутрішню безпеку. 

Також ми звертаємось до Національного агентства з запобігання корупції перевірити факти незаконного збагачення підполковника Сергія Сергійовича Кузьмінського. Звертаємось до Державного Бюро розслідувань перевірити й довести факт кришування автозаправки саме цим працівником поліції й керівництвом поліції Хмільника, яке закривало очі на незаконну діяльність
До речі, повернемось до заправки. 

Зробили контрольну закупку

Щоб зробити контрольну закупку, придбали каністру. Заїжджаємо на територію АЗС. Перед нами чоловік заправляє дві каністри. Розраховується готівкою і їде. Місце достатньо популярне. Сюди за 5 хвилин приїжджає мінімум одне авто. 

Ми — наступні клієнти. Ця заправка — цистерна у будові. Вливаємо 10 літрів дизельного палива. 1л — 46,50 грн. Просимо надати чек. Його нам дають. Написаним від руки.

Далі викликаємо поліцію. Від моменту дзвінка на 102 до прибуття слідчо-оперативної групи пройшло 18 хвилин. Хоча до поліції — 70 метрів. 

За цей час автозаправку намагались закрити. Приїхав чоловік на мікроавтобусі і теж намагався закрити АЗС. Раз за разом його консультували телефоном. Він своєю чергою — просив журналістів залишити приватну територію. 


Слідчі все ж таки прийшли. Взяли пояснення. Вилучили каністру з дизельним паливом як доказ, опломбували двері.

Як нам повідомила пізніше пресофіцер обласної поліції Заріна Маєвська, за фактом незаконного продажу палива було відкрито кримінальне провадження за ч.1 204 статі Кримінального кодексу — Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів. 
Але якщо буде доказана участь поліцейських у кришуванні, ця справа піде вже в ДБР. 

До речі, є цікавий факт. Як нам стало відомо, поліцією Хмільника за останній рік не зареєстровано (!) жодного адміністративного чи кримінального провадження по нелегальному продажу підакцизних товарів. 

Нагадаємо, що редакція «20хвилин» нещодавно робила розслідування стосовно вінницьких автозаправок «Спектр-Ойл», які належать бізнесмену Ігорю Любарському. За нашими даними їх кришують працівники прокуратури, колишній заступник поліції області, судді та місцевий криміналітет. Про це можна прочитати у матеріалі «Справа із заправками «Спектр-Ойл». 
Варто сказати, що податкова через суд все ж скасувала ліцензії цих наливайок. А апеляція в останньому засіданні відмовила у позові «Спектр-Ойл» проти податкової. То ж поки ліцензії у цих АЗС — відсутні.  

Якщо ви знаєте про нелегальні автозаправки чи вам відомо про інший підпільний бізнес, або ж такий, який кришується силовиками — пишіть на пошту [email protected]. Анонімність гарантуємо!

Читайте також: 

1. Які зарплати та чим володіють мери найбільших міст Вінниччини? Аналіз декларацій за 2023 рік
2. Які зарплати та що мають міські голови на Вінниччині? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Михайло Поліщук

    І під носом усього відділення "нової поліції"
  • Михайло Поліщук

    Дана заправка працює вже декілька  років, чи ніхто не помічав, або можливо не поділився в ким потрібно

    Не даремно односельчани кажуть, що одна паличка кормить всю сім'ю

    Або це буде спортивна рибалка, спіймали, показали, відпустили
  • Alena...

    Пипець оце новина....що з кимост не поділився шо продали інфу?)))))
  • Рисовое Зёрнышко

    Прикольно - позов проти податкової , знають що хімічать, МУСОРА вони і є ИМУ СО РА ,хоч вже назвали поліцією .

keyboard_arrow_up