Які зарплати та що мають міські голови на Вінниччині? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік

Які зарплати та що мають міські голови на Вінниччині? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік
  • Ми проаналізували декларації за 2023 рік ще шести міських голів.
  • Скільки вони отримали зарплати? Які доходи в родичів? А що по грошах, які тримають «на чорний день»?
  • І також переглянули, чи є у них зміни в нерухомості та автомобілях у порівнянні з 2022 роком.

Раніше дивилися на доходи та майно мерів найбільших вінницьких міст та їх сімей. Найбільшу зарплату серед шести міських голів отримав в.о. мера Ладижина Олександр Коломієць — 776 тисяч гривень, до оподаткування, за увесь рік.

Найбільше загального доходу в сім’ї міського голови Миколи Юрчишина — понад 11 мільйонів гривень за минулий рік. Лідером за заощадженнями є мер Могилів-Подільського Геннадій Глухманюк: разом з родичами він зберігає 22,6 мільйона гривень. Глухманюки очолюють рейтинг ще й за показником «Кількість нерухомості» — 2,6 тисячі кв.метрів. А найбільше землі в Юрчишиних — у власності та в оренді від Хмільницької міської ради аж 119 гектарів (1 мільйон 195 тисяч кв.метрів) земельних ділянок.

Цього разу взяли для огляду доходи та майно другої шестірки міських голів: дані з їх декларацій за 2023 рік у зведеній таблиці. А далі в тексті окремо по кожній людині.

Відео дня

Мають понад 460 гектарів землі

Міський голова Погребища Сергій Волинський задекларував найменшу зарплату з-поміж проаналізованих нами мерів — 295 тисяч гривень за увесь рік. 

Однак сімейний дохід Волинських склав за 2023 рік аж 6,2 мільйона гривень. І це найбільший показник серед шести міських голів. Левову частку від цієї суми заробила дружина мера — 5,9 мільйона гривень на підприємницькій діяльності. А от заощаджень тримають небагато — близько 400 тисяч гривень.

Крім того, Волинський лідирує за кількістю нерухомого майна — 1 тисяча 422 кв.метрів нерухомості (з них 128,5 кв.метрів складає житловий будинок в Погребищі - авт.) та 464 гектари (4 646 624 кв.метрів) землі, з яких більшу частину орендує дружина міського голови у Погребищенської міської ради.

У автопарку родини п’ять машин, з яких Сергію Волинському належать два авто: Fiat Doblo 2013 року випуску та КамАЗ 1987 року випуску.

Як змінилися статки за рік? Зарплата мера Погребища майже не змінилася (трохи зросла - авт.), сімейний дохід дещо впав (з 6,6 млн грн до 6,2 млн грн), зросли заощадження — з 220 тисяч до 401 тисячі гривень. А от кількість землі зросла на понад 400 тисяч кв.метрів (з 4,2 до 4,6 млн «квадратів»). За 2023 рік у власності дружини Волинського опинилися ще три земельних ділянки.

Найбільші заощадження у мера Немирова

Найбільшу зарплату з-поміж усіх міських голів вказав у своїй декларації міський голова Немирова Віктор Качур — 1,2 мільйона гривень за 2023 рік. Це найбільша частка річного доходу родини Качурів, який загалом склав 1,4 мільйона гривень.

Заощадження тримають у гривнях, доларах і євро. У конвертації на нашу нацвалюту за нинішнім середньобанківським курсом у Качурів є «на чорний день» 13,4 мільйона гривень.

Нерухомість — це житловий будинок в Немирові (246 кв.метрів), гараж (90 кв.метрів), баня (90 кв.метрів), альтанка (44,7 кв.метрів), погріб (21,8 кв.метрів). І ще 2 тисячі кв.метрів землі.

За декларацією, Віктор Качур їздить на вантажному Mercedes-benz 412D 1990 року випуску, а його дружина — на Тойоті Прадо 2019 року випуску.

Як змінилися статки за 2023 рік у порівнянні з 2022-м? Мер Немирова отримує таку саму зарплату, річний дохід не змінився, заощадження дещо зросли (через коливання валютного курсу - авт.). Кількість нерухомості та авто не змінилася.

Мери-«середнячки»

У порівнянні зі своїми колегами, мер Тульчина Валерій Весняний має скромні статки. За 2023 рік він задекларував 576 тисяч гривень зарплати (загальна сума до оподаткування - авт.). Сімейний дохід за той же проміжок часу, разом із зарплатою Весняного, склав 746 тисяч гривень.

Заощаджень немає, так само як і автомобіля. Нерухомість — це квартира в Тульчині (61 кв.метр), квартира у Вінниці (46,1 кв.метр), дача у селищі Капки (64,3 кв.метри); земельна ділянка у селі Заозерне (875 кв.метрів).

У 2023-му Валерій Весняний отримав менше зарплати (було 645 тисяч, а стало 576 тисяч гривень), загальний сімейний дохід не змінився. Так само немає змін по нерухомості та іншому майну. За його декларацією у мера Тульчина не було нового рухомого чи нерухомого майна.

Міський голова Калинівки Василь Поліщук вказав у декларації, що отримав 539 тисяч гривень зарплати за минулий рік (це сума до оподаткування - авт.). На двох з дружиною заробили 1,5 мільйона гривень торік. ⅔ з цієї суми — це якраз доходи Калинівського міського голови — його зарплата і пенсія.

Заощадження тримають майже порівну: 95 тисяч гривень готівкою у Василя Поліщука, і ще 80 тисяч у його дружини. 

З нерухомості мають житловий будинок у Селищі (244,5 кв.метрів) і три земельних ділянки загальною площею 42 тисячі кв.метрів. Усе це належить меру Калинівки.

І також єдине авто у сім’ї — Audi A6 2010 року випуску — у власності Василя Поліщука.

Як змінилися статки за 2023 рік у порівнянні з 2022-м? Мер Калинівки отримує таку ж зарплату, річний дохід разом з родиною на 200 тисяч гривень став більшим, а от розмір заощаджень зменшився з 572 тисяч до 175 тисяч гривень. За 2023 рік додалися дві ділянки (сумарно 4 гектари), які Поліщук отримав у спадщину.

Володимир Ящук, мер Іллінців, задекларував 634 тисячі гривень зарплати за увесь 2023 рік. Разом з цією сумою річний дохід родини Ящуків склав 1,4 мільйона гривень: 357 тисяч гривень отримала зарплати за рік дружина міського голови, 265 тисяч гривень отримали від «Енери Вінниця» за продаж електроенергії (зелений тариф - авт.).

Заощаджень в родині немає. З нерухомості — будинок (94 кв.метри), дві земельних ділянки (1,4 тисячі кв.метрів) в Іллінцях. Власницею є дружина міського голови.

Натомість власником єдиного автомобіля в родині є Володимир Ящук — це Toyota Land Cruiser 150 2021 року випуску.

У порівнянні з 2022 роком, у Ящуків дещо зріс загальний сімейний дохід — з 1,2 до 1,4 мільйона гривень, а кількість землі зменшилася — з 2,4 до 1,4 тисячі кв.метрів. По інших статтях декларації змін немає.

І останній з нині проаналізованих нами міських голів, очільник Гнівані Володимир Кулешов. За 2023 рік він задекларував 688 тисяч гривень зарплати. Загальний річний дохід родини Кулешових склав 1,3 мільйона гривень, з яких 549 тисяч гривень заробила дружина та ще 88 тисяч гривень — дочка.

Заощаджень в сім’ї, за декларацією міського голови, немає. З нерухомості — житловий будинок (73,9 кв.метрів) та нежитлові приміщення (382,6 кв.метрів) у Гнівані. І ще землі на 2,4 тисячі кв.метрів.

У сімейному автопарку три автомобілі: Skoda Octavia А7 2013 року випуску належить Володимиру Кулешову, Nissan Qashqai 2014 року випуску дружині. І ще міський голова безоплатно користується Toyota RAV4 2013 року, який у власності Валентини Бурбелко.

 

Читайте також:

Судитимуть мера Тульчина Валерія Весняного за махінації з землею

Що зараз з підозрюваними у справі розкрадання бюджету у Гнівані? Дізналися продовження

Які зарплати та чим володіють мери найбільших міст Вінниччини? Аналіз декларацій за 2023 рік

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Рисовое Зёрнышко

    Прикольно . А в інваліда третьої групи 2400 соціальної допомоги . Це 29 тисяч  на рік ? А я то думаю !!!!!!!
  • Natalie

    Цікаво, що Весняного засудили. В інших більше )
  • Sechshundertsechsundsegzig

    Сукі !!! А коли Війна буде у Вінничини вони просто с'єбут за кордон бо бабки не проблема

keyboard_arrow_up