Судитимуть мера Тульчина Валерія Весняного за махінації з землею

Судитимуть мера Тульчина Валерія Весняного за махінації з землею
  • Працівники ДБР завершили досудове розслідування в справі Тульчинського міського голови Валерія Весняного про оборудки із землями тергромади, через що бюджет недоотримав мільйонні податки.
  • Посадовець діяв в інтересах приватних осіб за можливі «преференції» в майбутньому, довели правоохоронці і обвинувальний акт направили до суду.

Восени 2021 року, за даними досудового слідства, міський голова Тульчина Валерій Весняний замість проведення аукціону одноосібно підписав угоду з директором підприємства та надав в оренду земельну ділянку з власності громади площею понад 68 га для здійснення підприємницької діяльності. Без рішення сесії міськради та комісії з земельних відносин.

Вінницький науково-дослідний проєктний інститут землеустрою надав свій висновок, за яким оцінка ділянки перевищувала вказану у договорі в 51 раз. Через несплату оренди за користування землею згідно з нормативними розрахунками, бюджет міської громади тільки у 2021-2022 роках недоотримав понад 2,8 мільйона гривень.

Розслідування встановило, що Весняний достеменно знав, що порушує закон. Зокрема, він надавав вказівки підлеглим, які б могли приховати оборудку.

Відео дня

До 2023 року справу розслідували працівники Нацполіції, згодом вона була передана ДБР. У січні 2024 року посадовцю повідомили про підозру.

Нагадаємо, 18 січня у Вінницькому міському суді мало вирішитися питання про обрання Весняному міри запобіжного заходу та відсторонення посадовця від виконання обов’язків. Та на засідання Валерій Весняний не з'явився. З представниками преси поспілкувалася адвокат Весняного, Тетяна Капшук. Вона повідомила, що у посадовця гіпертонічний криз, тому він не був присутнім на судовому засіданні. Детальніше в матеріалі:

А вже 22 січня 2024 року Вінницький міський суд обрав для посадовця запобіжний захід. Під час судового засідання прокурор вимагав тривалішого запобіжного заходу та більшої суми застави. Адвокатка підзахисного з цим не погоджувалася. Результат — 54 дні під вартою з можливістю вийти під заставу у розмірі 800 тисяч гривень. 

Наразі Валерій Весняний обвинувачується у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (частина друга статті 364 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

 

Читайте також:

Вінничанина засудили до 12,5 років ув'язнення за розбещення дітей, він подав апеляцію

Як Отамановський на допиті обдурював «енкаведистів». Уперше показали матеріали з архіву КДБ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Юра Войтенко

    Я з тульчина і ця подія була десь місяць назад
  • Юрий UA

    Ха-ха-ха-ха
  • Bohdan

    Терніпільській🤣, який тупий фейк. Ще й роки 3 чи 4 номери наказів держорганів нумеруються штрихкодами, а тут дата і номер! Ржунімагу!!!
  • L.

    👍

keyboard_arrow_up