Обрали запобіжний захід Тульчинському міському голові Валерію Весняному

Обрали запобіжний захід Тульчинському міському голові Валерію Весняному
  • Служба безпеки України викрила міського голову Тульчина, Валерія Весняного, на махінаціях у земельній сфері на майже 3 мільйони гривень.
  • Сьогодні, 22 січня, Вінницький міський суд обрав для посадовця запобіжний захід. Розповідаємо деталі.

Під час сьогоднішнього судового засідання прокурор вимагав тривалішого запобіжного заходу та більшої суми застави. Адвокатка підзахисного з цим не погоджувалася. Результат — 54 дні під вартою з можливістю вийти під заставу у розмірі 800 тисяч гривень, передає suspilne.media.

У чому звинувачують Весняного

Восени 2021 року міський голова Тульчина Валерій Весняний замість проведення аукціону одноосібно підписав угоду з директором підприємства та надав в оренду земельну ділянку з власності громади площею понад 68 га для здійснення підприємницької діяльності. Без рішення сесії міськради та комісії з земельних відносин.

Через несплату оренди за користування землею згідно з нормативними розрахунками, бюджет міської громади тільки у 2021-2022 роках недоотримав понад 2,8 мільйона гривень.

Відео дня

Комплексні заходи з викриття оборудки проводили співробітники СБУ у Вінницькій області спільно із ДБР за процесуального керівництва обласної прокуратури.

На підставі зібраних доказів Валерію Весняному повідомили про підозру за частиною другою 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Меру загрожує від трьох до шести років ув'язнення.

Перше засідання Весняний пропустив

18 січня у Вінницькому міському суді мало вирішитися питання про обрання Весняному міри запобіжного заходу та відсторонення посадовця від виконання обов’язків.

Після засідання з представниками преси поспілкувалася адвокат Валерія Весняного, Тетяна Капшук. Вона повідомила, що у посадовця гіпертонічний криз, тому він не був присутнім на судовому засіданні. 

 

 

Читайте також:

СБУ затримала мера Тульчина Валерія Весняного. Його підозрюють у розкраданні трьох мільйонів

Хто найбагатший серед мерів міст на Вінниччині? Ми подивилися їх декларації

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Михайло Ромащук

    Настоящий патріот😂
    Землю своїм.
    Що не так?
  • Вікторія Дзиговська

    😅😅😅дасть  застави мільйон і вийде 😃
  • Иван Заец

    Хтось з розумних українських хлопців давно колись сказав - не так страшні московські воші, як свої власні гниди. Треба якомога швидше провести повну депедикулізацію.
  • Олеся Попович

    Як крав, то гіпертонічного кризу не було, а як зловили, все, хворий. Краще б на першому етапі у них руки віднімало.

keyboard_arrow_up