СБУ затримала мера Тульчина Валерія Весняного. Його підозрюють у розкраданні трьох мільйонів

СБУ затримала мера Тульчина Валерія Весняного. Його підозрюють у розкраданні трьох мільйонів
  • Служба безпеки викрила міського голову Тульчина, що на Вінниччині, на махінаціях у земельній сфері на майже 3 мільйони гривень.
  • Затриманому повідомили про підозру за зловживання владою. Триває досудове розслідування.

За даними слідства, оборудку організував голова міської ради. Посадовець, зловживаючи службовим становищем, передав у користування сотні гектарів сільськогосподарських угідь за значно зниженою орендною ставкою.

Договірні відносини оформлювалися за «спрощеною процедурою» всупереч встановленого Законом порядку. У 2021 році замість проведення аукціону, міський голова Валерій Весняний одноосібно підписав угоду з директором підприємства. Без рішення сесії міськради та комісії з земельних відносин. 

Відео дня

Через несплату оренди за користування землею згідно з нормативними розрахунками, бюджет міської громади тільки у 2021-2022 роках недоотримав понад 2,8 мільйона гривень.

На підставі зібраних доказів меру міста повідомили про підозру за частиною другою 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Меру загрожує від трьох до шести років ув'язнення.

Вирішується питання про відсторонення посадовця від виконання обов’язків та обрання йому міри запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Комплексні заходи з викриття оборудки проводили співробітники СБУ у Вінницькій області спільно із ДБР за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, що лише вісім з 18-ти міських голів на Вінниччині прозвітували за свої статки у 2022 році. Решта має подати декларації  до 31 січня 2024 року. Подав свою декларацію і мер Тульчина, Валерій Весняний.

Детальніше про зарплату, заробіток за рік, заощадження, нерухомість, землю та транспорт посадовця можна прочитати в матеріалі:

 

Читайте також:

Пропагувала війну та звеличувала окупантів: судитимуть однопартійку путіна з Вінниці

Поки дійшов з Києва до Вінниці, «азовець» зібрав для побратимів 150 тисяч гривень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач74

    Типовий Тульчин)
  • Лопатенко людмила

    Так,а що далі?Не вірю у справедливість!!!
  • М ~ М

    На фото не важко здогадатись, що мова йдеться про міського голову Тульчина.

keyboard_arrow_up