Пропагувала війну та звеличувала окупантів: судитимуть однопартійку путіна з Вінниці

Пропагувала війну та звеличувала окупантів: судитимуть однопартійку путіна з Вінниці
  • Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 32-річної вінничанки, яка нині проживає у москві.
  • Жінка закликала до повалення конституційного ладу в Україні, здійснювала інформаційну діяльність на підтримку держави-агресора, пропагувала війну та звеличувала окупантів.
  • Фігурантці загрожує до 12-ти років позбавлення волі, і судитимуть її заочно.

За даними обвинувачення, колишня вінничанка з 2015 року почала працювати у москві з провладними структурами й організаціями, згодом стала членом всеросійської політичної партії «единая россия». Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Свою проросійську позицію та партійну риторику обвинувачена публічно демонструвала у соцмережах. Жінка публікувала матеріали на підтримку путінського режиму й водночас паплюжила Україну та її народ.

Відео дня

Вона схвалювала анексію Криму, територій Донецької й Луганської областей у 2014 році, а в 2022-му — окупацію Херсонської та Запорізької областей і їхнє так зване «приєднання» до рф. 

Також фігурантка закликала військовослужбовців ЗСУ скласти зброю перед росіянами. 

У грудні 2022 року прокремлівська активістка провела у москві публічну презентацію книги власного авторства «Украина как культурное наследие России: от основания — до краха». У ній українську Революцію Гідності називає «кривавим переворотом», українську владу — «неонацистським режимом» та повторює усі інші наративи «русского мира». 

— Протиправна діяльність жінки стороною обвинувачення документувалася за процедурою in absentia та підтверджена відповідними експертизами, — кажуть правоохоронці.

Процедура «in absentia» — це спеціальна процедура кримінального провадження (досудового розслідування та судового розгляду) за відсутності підозрюваного або обвинуваченого в Україні. Кримінальне провадження in absentia існує у таких країнах: Франції, Німеччині, Нідерландах, Австрії, Данії, Болгарії, Молдові, Естонії та ін.

За вчинення інкримінованих злочинів зрадниці загрожує до 12-ти років позбавлення волі. Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Управління СБУ у Вінницькій області.

Що відомо про прокремлівську активістку?

Тетяна Грабович закінчила вінницьку школу №26 та поїхала навчатись в Одесу. Була помічницею екснардепа-«регіонала» Сергія Ківалова. Але у 2014 році переїхала до москви, де отримала російське громадянство і влаштувалася до одного з департаментів нафтового монополіста рф.

Там вона відповідає за фінансування «роснафтою» пропагандистських проєктів кремля, які спрямовані на поширення фейків про Україну. У своєму профілі в «Інстаграм» з мільйоном підписників вона заперечує існування України та зізнається в коханні путіну. Жінка не має сім’ї та дітей, лише загадкового «нареченого» та псевдонауковий ступінь.

Крім того, у грудні 2022 року Грабович презентувала свою  «історичну» книгу, в якій повторює кремлівські наративи про нібито відсутність Української державності.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили, що ці «твори» спрямовані на підтримку збройної агресії рф та «відбілювання» воєнних злочинів країни-агресора. 

Знайомі Тетяни Грабович, які навчались з нею в школі відгукуються про жінку різко негативно. Кажуть, що вона була завжди гнилою.

 

Читайте також:

«Вони ріжуть здорові дерева і продають їх на дошки»: що відбувається у П'ятничанському парку

Чоловік убив односельця і намагався спалити його тіло, аби приховати злочин

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Лопатенко людмила

    Відрізати язика тварюці

    Лопатенко людмила reply Лопатенко людмила

    путинській
  • Next

    Громадянка іншої держави, яка там  і живе, не може бути притягнута до кримінальної відповідальності за українськими Законами.

    Читач39 reply Next

    Вивчіть кримінальне право і не ганьбіться.Скільки кримінальних справ порушено ск рф проти українців.Вивчіть і це питання.

    Natalka Melnyk reply Next

    що за дурня? вона порушила український закон. а якби вона вбила когось? теж би була непідсудна? вата вату захищає.

keyboard_arrow_up