Знову зможе лагодити авто для наших воїнів! Добровольцю з Вінниччини зробили складну операцію

Знову зможе лагодити авто для наших воїнів! Добровольцю з Вінниччини зробили складну операцію
  • Ігор Дейлик — будівельник з Вінничини. Йому 29. У військо добровольцем пішов на початку повномасштабної війни. Відтоді ремонтував автомобілі та техніку для бойової підготовки наших воїнів.

Про проведену нашому земляку операцію розповіли на сторінці Першого медичного об'єднання Львова. Написали, що після неї пацієнт почувається добре і знову зможе лагодити авто для наших воїнів.

— Лікарі зберегли палець військовому, який той міг втратити через пухлину. Виконали чоловікові складну реконструктивну операцію та повернули йому змогу працювати на перемогу над ворогом у Національному реабілітаційному центрі «Незламні», — розповідає джерело.

Відео дня

— Я завжди любив ремонтувати машини. Вчився всьому від тата. Він автомайстер, — каже Ігор.

Та навесні Ігор почав відчувати біль у великому пальці правої руки. Виконувати покладені на нього завдання стало важко. Тому звернувся до лікарів. Ті виявили пухлину: утворення завбільшки два сантиметри встигло зруйнувати кістку нігтьової фаланги.

Один із варіантів лікування — хірургічне видалення пальця. Та втратити навіть його частину означало б втрату багатьох функцій руки. Він не міг би надалі так вправно виконувати свою роботу.

Тоді за медичною допомогою чоловік звернувся до спеціалістів Центру «Незламні». І після обстеження наші хірурги та ортопеди-травматологи вирішують: палець таки можна зберегти. Для цього знадобиться складна кількаетапна реконструктивна операція.

Спочатку лікарі видалили пухлину та вражені нею структури фаланги. Потім відокремили та вийняли частину здорової кістки зі стена. З неї сформували нову основу оперованого пальця та зафіксували його спицями.

Минуло шість тижнів. Лікарі уже зняли металевий фіксатор та оглянули палець. Результатом — задоволені. Кістка прижилася, а функція пальця та руки — повністю збереглася.

Гістологічне дослідження видаленого утвору показало: пухлина була доброякісною. Тому після завершення реабілітації Ігор повернеться у свою навчальну частину.

— Буду робити те, що вмію, для наших хлопців. Щоби кожен був готовий до зустрічі з ворогом, — каже він.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали про лікування в проекті «Незламні» вінничанки Ірини, яка обгоріла під час ракетного удару по Площі Перемоги 14 липня 2022 року. Почитати матеріал можете за цим посиланням: 


Читайте також:

Скільки заплатять за поранення військового, захоплення в полон, загибель? Відповідаємо на питання

Пересадили нирки і серце. Лікарня Пирогова увійшла в ТОП-10 за кількістю проведених трансплантацій

«Мій девайс може вибухнути?» — питають вінничани після заборони електронних сигарет

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Оля Шевчишена

    БРАВО, молодці, уклін такім лікарям, побільше таких лікарів,які спасають людей!!!
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up