Вінничанка Катерина розповідає, як живе з «чужим» серцем вже шість років

Вінничанка Катерина розповідає, як живе з «чужим» серцем вже шість років
  • У медсестри Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології уже шість років стукає «чуже» серце.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я Вінницької ОДА.

З дитинства Катерина Кравець мала вроджену ваду серця. У 20 років, почула від медиків – «вам потрібна пересадка серця». Далі були черга на пересадку органів в Міністерстві охорони здоров’я України і нарешті довгоочікувана операції в одній із закордонних клінік. Операція пройшла успішно. Дівчина повернулася додому й спостерігалася у Вінницькому кардіоцентрі.

Чотири роки тому Катя розповідала 20minut.ua про життя трансплантованих, фортуну і мрії.

Відео дня

Ми писали про дівчину в публікації:

«Після операції життя змінилося, мені стало набагато краще. Так, є ліки які потрібно пожиттєво приймати, але саме трансплантація дала мені шанс на життя й на реалізацію мрій. Я з дитинства мріяла стати лікарем, але через хворобу важко було йти на навчання до університету. Уже після операції я вирішила, що мрії мають здійснюватися, й вступила до медичного коледжу ім. академіка Заболотного. Вивчилася на медсестру й тепер працюю за спеціальністю», — розповідає Катерина.

Дівчина каже, що її робота це й мрія, й другий дім й місце де завжди допоможуть колеги. А ще – можливість самій допомагати людям із хворобою серця і на власному прикладі показувати, що в житті все можливо. Катерина переконана, що трансплантацію потрібно розвивати, бо це шанс врятувати життя.

Про свого донора вона знає лише, що ним став 28-річний чоловік, який потрапив в ДТП. Дівчина вдячна йому, що подарував життя.

«Шість років тому я не розуміла, як житиму з чужим серце. Але сьогодні я хочу сказати донору – дякую за наше спільне серце, я обіцяю його берегти. Смерть – це завжди трагедія для родини, але вона може врятувати життя іншій людині», — додала Катерина.

Довідка:

Якщо кілька років тому, трансплантацію органів українцям могли здійснити тільки в закордонних клініках, то сьогодні це стало реальність уже й у обласній клінічній лікарні ім. Пирогова.

Лікарі уже здійснили чотири успішні трансплантації нирок. Готові пересаджувати серце та навіть печінку.

 

Читайте також:

Один донор подарував шанс двом вінничанам: у Вінниці провели операції з трансплантації

На Вінниччині відкрили гінекологічні кабінети для жінок, які зазнали насильства

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Alla Osinnya

    Живи дівчинко,  живи на повну,  за  двох
  • Антон Бойчук

    По латинэ проще назва.дтпгпешнсн но мы ей но очрсеялрн ми до, не игмшрлм юж, оО
  • Марія Та Олександр Попружний

    Будь щаслива
  • Галина Барабаш

    Здоров'я тобі і Божого Благословіння.

keyboard_arrow_up