Один донор подарував шанс двом вінничанам: у Вінниці провели операції з трансплантації

Один донор подарував шанс двом вінничанам: у Вінниці провели операції з трансплантації
У Вінниці провели операції з трансплантації
  • Коли одна смерть рятує інших. Нирки від одного донора отримали 57-річна жінка та 47-річний чоловік. Обоє мешканці Вінницької області.

У Вінницькій обласній лікарні імені М.І. Пирогова провели дві успішні операції з трансплантації нирок. Пересадили нирки від померлого донора. Про це повідомляє департамент охорони здоров’я Вінницької ОВА.

«Нирки отримали 57-річна жінка та 47-річний чоловік. Обоє мешканці Вінницької області», — зазначено у повідомленні.

Відео дня

Пацієнти протягом років були на гемодіалізі.

У відомстві зазначають, що один донор подарував шанс на життя відразу двом пацієнтам.

Жінка та чоловік почуваються добре.

Допомагали провести операції колеги із Львівського центру трансплантології під керівництвом керівника центру Максима Овечко.

На зображенні може бути: 8 людей, люди стоять та у приміщенні

Висловлюємо глибокі співчуття за втрату та щиру подяку родині донора!

Для пацієнтів трансплантація безкоштовна

У обласній клінічній лікарні активно продовжують працювати над пілотним проєктом МОЗ по розвитку трансплантології. Зауважимо, що для пацієнтів трансплантація безкоштовна. Фахівці готові пересаджувати нирки, серце й навіть печінку.

Медики зауважують, що одна людина після смерті може врятувати життя щонайменше трьох пацієнтів. За життя потрібно надати згоду на посмертне донорство та самостійно написати заяву. Після смерті пацієнта, згоду на забір органів можуть надати близькі родичі.

В Україні створена єдиний реєстр донорів та реципієнтів, доступ до якого мають тільки трансплант-координатори. Донорами можуть стати люди, які померли від інсульту чи травм головного мозку.

«Ми готові пересаджувати навіть печінку, хоче це вважається однією з найскладніших операцій. Пересадки нирок та серця набагато простіше. Ми готові розвивати напрямок трансплантології у Вінницькій області», — зауважив керівник Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М. І. Пирогова Василь Паненко.

Тогорічного Водохреща, нагадаємо, лікар зі Львову розповів дивовижну історію про малюка, вижити якому захотіла допомогти ціла країна. Тоді не змогли врятувати 44-річного вінничанина, у мозку якого розірвалася аневризма. Але він посмертно став донором та врятував життя однорічного Артемчика з Прикарпаття. Лікарі з різних медзакладів, а ще поліцейські і та багато-багато небайдужих людей об'єдналися, щоб однорічний Артемчик із маленького села на Прикарпатті дочекався донорської печінки.

 

Читайте також:

Як роблять щеплення від COVID-19 дітям 5-11 років: відповідь МОЗ

Одна людина померла від грипу: на Вінниччині виявили 40 випадків грипу А

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up