Як роблять щеплення від COVID-19 дітям 5-11 років: відповідь МОЗ

Як роблять щеплення від COVID-19 дітям 5-11 років: відповідь МОЗ
  • За даними ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб»  станом на 1 лютого в області зареєстрували 22 випадки захворювання  на COVID-19, серед них — одна дитина.

У відомстві наголошують, що COVID-19 не зник. Варто подбати про щеплення.

У Міністерстві охорони здоров’я України розповіли як роблять щеплення від COVID-19 дітям 5-11 років.

В Україні використовують спеціальну вакцину Comirnaty від Pfizer-ВіоNTech, одна доза якої містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей 12+

Відео дня

Інтервал введення між першою та другою дозою становить мінімум 21 день

Під час запису обов’язково уточнюйте наявність спеціальної вакцини Comirnaty для дітей 5-11 років!

З собою потрібно мати Свідоцтво про народження дитини та посвідчення особи одного із батьків або опікуна. Також для дітей віком 5-11 років обов’язковою є заповнена інформована згода батьків або опікунів (форма №063-2/о). Її нададуть в місці проведення вакцинації.

Довідка:

Адреси та контакти найближчого центру або пункту вакцинації від COVID-19 можна знайти ТУТ або зателефонувати сімейному лікареві, педіатру чи в найближчу поліклініку.

Вакцинація від грипу

Імунізуватись від грипу можуть дорослі та діти віком від 6 місяців, які не мають протипоказань до щеплень. Дітям до 9 років, які раніше не були щеплені від грипу і не мали підтверджених випадків захворювання цією хворобою, потрібні дві дози вакцини з інтервалом в один місяць. Всім іншим – одна.

Особливо важливо вакцинуватись від грипу наступним категоріям населення:

  • Вагітним жінкам;
  • Дітям до 5 років;
  • Людям віком понад 65 років;
  • Людям із надмірною вагою;
  • Людям, які мають діабет, хронічні серцево-судинні захворювання та захворювання легень;
  • Медичним працівникам;
  • Військовослужбовцям;
  • Освітянам, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях скупчення людей.

Для того аби отримати щеплення від грипу потрібно звернутись до свого сімейного лікаря. Наразі у Вінниці імунізація здійснюється вакциною «GC Flu»

Вакцинація від коронавірусу

Первинна вакцинація від COVID-19 передбачає введення двох доз. Тим, у кого пройшло 6 місяців від щеплення другою дозою, слід зробити бустерну, щоб посилити захист. Бустерну дозу вінничани можуть зробити у всіх ЦПМСД Вінниці.

Також варто зазначити, що наразі усі охочі можуть отримати другу бустерну дозу вакцини від COVID-19. Її рекомендується робити через 4 місяці після першої.

Для того аби отримати щеплення потрібно звернутись до свого сімейного лікаря або до одного із Центрів первинної медико-санітарної допомоги у робочі дні з 10.00 до 18.00 год. У Вінниці імунізація здійснюється вакцинами CoronaVac та Pfizer.

«Ми закликаємо вінничан не нехтувати своїм здоров’ям та вакцинуватись, – каже директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш. – Щеплення як від COVID-19, так і від грипу не дають 100% захисту, проте людина зможе перенести ці хвороби у легкій формі. Також варто зазначити, що вакцина від COVID-19 не захищає від відповідних штамів грипу і навпаки. Тому дуже важливо комплексно захистити себе та своїх близьких».

Нагадаємо, на Вінниччині кількість хворих на COVID-19 збільшилась вдвічі. Лікарі закликають вакцинуватись.

 

Читайте також:

Де у Вінниці можна безкоштовно здати тест на COVID-19

Алгоритм дій на випадок тактичного ядерного удару. Як підготуватись та що робити.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • ΤΕΡΝΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ

    Пропоную всі види кредитів [email protected]

keyboard_arrow_up