У Вінницькій області за добу зареєстрували лише один випадок вірусного гепатиту А

У Вінницькій області за добу зареєстрували лише один випадок вірусного гепатиту А
  • У Вінницькій області за добу фіксували один новий випадок хвороби Боткіна, раніше було 10-16 за добу.
  • На території Вінниччини організували та провели вакцинацію проти вірусного гепатиту А 597 людям.
  • Силами фахівців «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» проводиться обстеження всіх вогнищ захворювання.

За даними Вінницького обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ, станом на 18.00 4 листопада за добу зареєстровано 279 випадків захворювання на вірусний гепатит А. Серед захворілих 36 дітей. За добу — лише один новий випадок. На стаціонарному лікуванні перебуває 54 пацієнти.

У Вінницькій області фахівці продовжують досліджувати якість води, яка споживається та проводять обстеження ринків і працівників харчоблоків.

Відео дня

За інформацією Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, 4 листопада організували та провели лабораторне обстеження методом ІФА 91 продавця з ринку «Пасаж», працівників кондитерського цеху та кулінарії магазинів «Сільпо» в ТЦ «Мегамол» та магазину «Сільпо» за адресою вул. Космонавтів 49. Всі результати негативні. Для санітарно-вірусологічного дослідження методом ПЛР на ринках відібрали вісім змивів з овочів та фруктів, вірусу гепатиту А не виявили.

Нагадаємо, у Вінницькій області надзвичайна ситуація через спалах вірусного гепатиту. У зв’язку зі спалахом хвороби Боткіна у Вінниці школи перевели на дистанційку. Також у Вінниці посилили протиепідемічні заходи. Детальніше, як вберегти себе від гепатиту А, читайте в матеріалі за посиланням.

 

Читайте також:

Гепатит А у Вінниці: через хворобу деякі садочки можуть перейти на дистанційне навчання

«Нові випадки реєструємо щодня»: у Вінниці спалах захворюваності на гепатит А

Через спалах гепатиту А на Вінниччині оголосили надзвичайну ситуацію

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Римский Александр

    Главное попытаться втулить вакцину. Ковид закончился, пора новую тему для зароботка придумать и попытаться навязать. Геппатит А болезнь антисанитарии. Соблюдайте санитарные нормы и всё будет ок. Здоровья всем!
  • Ирина Ирина

    Работа предпринимателей- врачей видно по их работе.
    Плохо вы господа врачи работаете, при таких результатах.

keyboard_arrow_up