Спалах захворювання на гепатит А у Вінниці визнали надзвичайною ситуацією. Яких заходів вживають?

Спалах захворювання на гепатит А у Вінниці визнали надзвичайною ситуацією. Яких заходів вживають?
  • Вчора, 25 жовтня, відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
  • У місті будуть впроваджувати заходи, спрямовані на ліквідацію спалаху захворювання на вірусний гепатит А серед населення Вінниці.

Станом на 25 жовтня, відповідно до розпорядження міського голови, створили робочі групи, до складу яких увійшли фахівці Вінницького міського управління ДПСС у Вінницькій області та представники департаментів Вінницької міської ради. Вони здійснюватимуть позачергові комісійні обстеження комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» та мереж автоматів по розливу питної води.

У всіх дошкільних та загальноосвітніх закладах запроваджується обов’язкова дезінфекція столового посуду після кожного прийому їжі. Посилюється контроль за дотриманням технології приготування страв й дотриманням правил особистої гігієни дітьми та персоналом. Окрім того, забороняється організація масових заходів, що проводяться в приміщеннях або на території закладів освіти з реалізації продукції домашнього виготовлення із залученням сторонніх осіб, у тому числі батьків.

Директорам ринків рекомендується посилити контроль за проведенням генеральних прибирань та дезінфекції території ринків, дотриманням правил особистої гігієни працівників та реалізаторів харчових продуктів.

Відео дня

Посилення заходів із дезінфекції відбуватиметься й у громадському транспорті міста.

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення визначити спалах захворювання на вірусний гепатит А серед населення громади у жовтні 2023 року надзвичайною ситуацією та посилити роботу з її усунення.

Нагадаємо, станом на вечір 25 жовтня у Вінниці на гепатит А захворіли вже 100 людей. Епідеміологи з Києва визначають причину спалаху.

 

Читайте також:

У Вінниці з гепатитом А госпіталізували вже 60 людей, 14 з них — діти. Чи знайшли джерело зараження?

«Нові випадки реєструємо щодня»: у Вінниці спалах захворюваності на гепатит А

Чим старший ти, тим більша вірогідність прояву симптомів гепатиту А, але цирозу печінки не буде

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергей

    Ирыся (типа журналист) по ТВ сказала что на сегодня уже 125 пациентов гепатит А.
  • Сергей

    Рынок "Лесопарк"с выхода  в сторону проспекта Космонавтов и маг.Мария стоят перекупы и торгуют на земле продуктами. Возле укрпочты -27отделение, и возлеАТБ на Космонавтов  перекупы торгуют на земле продуктами. ТРК Мир  вкулинарии используют овощи которые не продались и уже испорченные, также и мясо которое не продалось идет на котлеты. Супермаркет Грош и Украиночка также ,все что не продалось и уже испорченное идет на кулинарию.  Вонючее сало  и мясо на рынке Лесопрак это вообще ..... Так шо там с гепатитом А ?

keyboard_arrow_up