Вінницькі школи переводять на дистанційку у зв'язку зі спалахом захворювання на гепатит А

Вінницькі школи переводять на дистанційку у зв'язку зі спалахом захворювання на гепатит А
  • У Вінниці з понеділка, 30 жовтня, навчання у закладах загальної і позашкільної освіти буди відбуватися з використанням дистанційних технологій.
  • Таке рішення прийняли у зв'язку з поширенням вірусної інфекції гепатиту А в обласному центрі.

Цю інформацію редакції «20 хвилин» підтвердила директор департаменту освіти Вінницької міськради Оксана Яценко. Тобто мова йде про школи, палац Дітей та юнацтва, «Барвінок» і інші заклади, де є гуртки. Дитячі садочки продовжать працювати.

Відповідне рішення прийняла спеціальна комісія техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Можливо, ще буде рішення і щодо закладів культури.

Повернення до навчання з використанням дистанційних технологій пов’язане зі спалахом захворювання на гепатит А в обласному центрі. Скільки часу триватимуть карантинні заходи, поки що невідомо.

Відео дня

Нагадаємо, що спалах захворювання на гепатит А у Вінниці визнали надзвичайною ситуацією. Станом на ранок 27 жовтня у Вінниці захворіло 135 пацієнтів, з них у 122 підтвердили гепатит А. Серед захворілих 19 учнів, шестеро студентів, двоє вчителів, п'ятеро медпрацівників та троє працівників шкіл і дитсадків. Детальніше про те, яких заходів вживають та як вберегти себе від вірусу, читайте в матеріалі за посиланням.

 

Читайте також:

Спалах захворювання на гепатит А у Вінниці визнали надзвичайною ситуацією. Яких заходів вживають?

«Це найкраще, що я бачила за останній час». Гастрольний тур камерного театру Сергія Вахтерова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Наталія Чернецька

    А коледжі не враховуються? Чи їм не загрожує? Якщо вже закривати і переводити на дистанційне, то думаю краще всіх
  • Din Denis

    Все доволі просто, на 400000 жителів, "захворіло" 150 чоловік, рахуйте який це відсоток. Закриємо школи, опалювати не потрібно, вже економія, але для кого і куди? І так можна за допомогою журналістів, ЗМІ маніпулювати людьми, схавають 👍

    Din Denis reply Din Denis

    Inna Var ок 👍

    Inna Var reply Din Denis

    Din Denis якщо перестала вестися статистика це не означає що хвороба зникла, Чорнобиль теж був ,не всі мають рак але багато. Так і ковід багато померло але якщо ви живі це не означає що його не існує

    Din Denis reply Din Denis

    Inna Var і десь пропав 24.02.22,ще й так швидко аж вгледіти не встиг, а разом з ним і всі доки на щеплення 😉

    Inna Var reply Din Denis

    Din Denis ковід теж так починався!

    Діна Крищук reply Din Denis

    Din Denis так для епідемії мало ьути хочаб 2 тис.
  • Татьяна Гнатюк

    Перші пацієнти в лікарні є люди з оптового ринку, базар ,   общепіт ???????

    Толік Варга reply Татьяна Гнатюк

    Татьяна Гнатюк нема
  • Оксана Шкуріна

    Ви дістали,чому лише школи ЧОМУ всі розважальні заклади,піцерії,приватні,релігійні школи,садки не закриваєте,це що за такі собі рішення????????, якщо всі школи,тоді всі садки,всі розважальні заклади,ресторани,кафе,піцерії ,це хто такий розумний ,а ви спитали батьків ,тоді продовжуйте канікули,взяли за моду дістанційка

    Max reply Оксана Шкуріна

    Дістали ті, хто вимикає мозок і здіймає гвалт на емоціях. Чому закривають в першу чергу школи? Може тому, що там зо 2 тисячі дітей, які активно комунікують між собою. В жодному закладі харчування такого аншлагу, особливо з дітей зараз нема. Невже так важко додуматись і треба конспірологію розганяти? Є санітарні протоколи на такі випадки, це не просто забаганка міносвіти. Та ви ж самі почнете волати на все горло, чому не вжили заходів, якщо не дай бог пошириться епідемія і лікарні стануть переповнені хворими, особливо дітьми. І так, моїй сім'ї теж цей карантин вкрай незручний, але розумію його причини, ризики і можливі наслідки без цих заходів.

    Оксана Шкуріна reply Оксана Шкуріна

    Толік Варга дитину шкода,чому тоді все остальное працює там загрози для нас і дітей не існує

    Толік Варга reply Оксана Шкуріна

    Оксана Шкуріна вам дитини не шкода? Про себе думаєте тільки?

keyboard_arrow_up