У Вінниці повертають носіння масок у громадських місцях. Коли це почне діяти?

У Вінниці повертають носіння масок у громадських місцях. Коли це почне діяти?
  • У міському департаменті охорони здоров’я редакції «20 хвилин» розповіли, коли містянам потрібно буде знову одягати маски у публічних місцях.

Коронавірусна хвиля у самому розпалі, тому місцева влада у різних регіонах країни поступово запроваджує масковий режим. Такі обмеження вже діють у Кременчуці, Тернополі та Києві. У Вінниці закликати населення носити захисні маски обіцяють найближчим часом. 

— Наступного тижня ми нагадаємо вінничанам про обов’язкове носіння масок у громадських місцях, — під час телефонної розмови розповів директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш. — Важливо також нагадати, що масковий режим ніхто не скасовував. Департамент не рекомендував переставати носити їх. 

У який конкретно день у місті повторно запровадять масковий режим, поки що невідомо. Не знаємо ми й про характер майбутніх обмежень. Однак, з великою ймовірністю, обмеження стосуватимуться перебування в громадському транспорті, ТРЦ, закладах громадського харчування, церквах та інших місцях масового скупчення населення.

Відео дня

Додамо, що від початку поточної хвилі коронавірусу у Вінниці діє обов’язковий масковий режим під час перебування в аптеках та медичних закладах. 

У пресслужбі обласного департаменту охорони здоров’я журналісту «20 хвилин» повідомили, що рішення про повернення обов'язкового носіння масок на Вінниччині наразі немає. 

За даними обласного департаменту охорону здоров’я, наразі в області коронавірусом хворіє близько п’яти тисяч людей. Більшість із них на амбулаторному лікуванні. Впродовж останньої доби в області підтвердили 237 випадків захворювання, — про це йдеться на сайті обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Відомо, що українці інфікуються штамом «Омікрон». Він легше передається, ніж попередні штами ковіду. При цьому «Омікрон» має й легший перебіг. Часом хворі навіть не знають, що вони інфікувалися коронавірусом, вважаючи, що в них звичайна застуда. 

Серед основних симптомів: температура (як висока, так й ні), нежить, закладеність носа, пирхота в горлі або сильний біль у горлі, кашель (переважно сухий).

Вінницькі медики наголошують, що єдиним дієвим способом максимально полегшити перебіг захворювання та убезпечити себе, залишається вакцинація. Більшість «важких» пацієнтів — це люди з супутніми захворюваннями або невакциновані. 

Отримати вакцину у Вінниці можна в одному з п’яти Центрів первинної медико-санітарної допомоги:

Також нагадаємо, що найбільш ефективним способом виявлення пневмонії при ковіді є комп’ютерна томографія. Коли та кому вона потрібна, а також, які ціни на цю послугу у Вінниці, ми писали ТУТ.


Читайте також:

«Важливо відновити відчуття волі» — психологиня про те, як спілкуватися з визволеними із полону людьми

Калію йодид у вінницьких аптеках: чи продається та скільки коштує

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Олександр Онофрійчук

    Хай самі носять намордники, на цей раз непроканає, ми вільний народ, в праві самі вибирати чи бути здоровим, чи вживати незрозумілих заходів захисту від неіснуючого віруса.
  • Читач01

    Не мав пёс роботи, сів та яйця лиже, так і тут.
  • leri_da leri_da

    Цікаво ,а де був ковід ,коли люди вагонами виїжджали чи сиділи у бомбосховищах? . Мабуть відпочивав😉.

    Якщо наразі народ не прокинеться і знову почне одягати тряпки на ніс та рот ,при тому вдихаючи вуглекислий газ ,то вже мабуть нічого й не зробиш. Підуть ,як ті вівці на заклання виконуючи усе ,що їм скажуть господарі.

    Будьте нарешті Ви самі Господарями свого тіла та здоров'я .
  • Читач01

    Ідіоти. На початку вересня щось воняло хімією в місті 2 тижні. Потім всі почали хворіти. Перехворіли кстаті вже. І тут знову намордники.

keyboard_arrow_up