Комп'ютерна томографія легень: адреси та ціни на дослідження у Вінниці

Комп'ютерна томографія легень: адреси та ціни на дослідження у Вінниці
  • Наразі ситуація з ковідом у регіоні стабільна та контрольована, але кількість захворювань поступово зростає. У зв’язку із цим ми вирішили оновити перелік адрес, де у Вінниці можна зробити КТ легень. Середня вартість такого дослідження складає 1000 гривень.

Днями керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ повідомила, що на Львівщині розпочалася чергова хвиля коронавірусу. В аналогічному центрі нашого міста подібних заяв не давали, проте серед опублікованої на сайті відомства інформації бачимо, що впродовж останньої доби у Вінницькій області зареєстрували 95 лабораторно підтверджених випадків. Там же читаємо, що наразі у регіоні хворіє 621 особа. 

За словами очільника міського департаменту охорони здоров’я Олександра Шиша, на стаціонарному лікуванні у Вінниці нині перебуває 23 пацієнти. Ще 22 людині знаходяться у лікарні з підозрою на ковід. 

— Ковід нікуди не дівався. З лютого ми щодня реєструємо нові випадки захворювання, — пояснює лікар. — Темпи зростання захворюваності наразі не критичні. 

Відео дня

Про початок нової хвилі коронавірусу, за словами Шиша, говорити зарано. Однак, нагадує він, карантинні обмеження ніхто не скасовував. На питання про те, чи повертатимуть вінничан найближчим часом до примусового носіння масок (та інших карантинних обмежень), посадовець відповів: «Можливо». 

У зв’язку зі зростанням захворюваності на ковід, ми вирішили оновити перелік адрес медичних центрів, що в них готові проводити томографічні дослідження. У порівнянні з лютим, таких місць у Вінниці поменшало, адже КТ перестали проводити у міському лікувально-діагностичному центрі. Додамо, що саме там ця процедура коштувала найдешевше. 

За словами лікарів, саме комп’ютерна томографія найбільш ефективний спосіб виявлення пневмонії при ковіді. Однак поспішати на додаткову дозу опромінення за перших симптомів чи з позитивним тестом не варто. 

Завідувач рентгенодіагностичного відділення Медичного дому Odrex Олександр Березовський, розповідав нам раніше, що пацієнтам з COVID-19 КТ легенів рекомендують тільки у випадку погіршення стану. 

«На жаль, лабораторна діагностика COVID-19 не надто надійна. ПЛР має вищу точність, ніж всі інші тести, але все одно досить часто дає хибнопозитивні та, що гірше, хибнонегативні результати. У тих випадках, коли інфекційна безпека має критичне значення — наприклад, під час передопераційної підготовки — лише КТ допоможе прийняти остаточне рішення щодо діагнозу», — говорив Березовський.

У Вінниці ми знайшли вісім місць, де зараз можна зробити КТ. Якщо маєте необхідність пройти таке дослідження, рекомендуємо завчасно записатися на процедуру. 

Ціна на КТ легень у вінницьких медичних центрах стартує від 900 гривень. Середній цінник на таке обстеження — 1000 гривень.

«Альтамедика» — 1050 гривень.
Адреса: Магістратська, 44А;
Телефон: (068) 840-30-30, (063) 840-30-30,

«Євро медсервіс» — 900 гривень.
Адреса: Хмельницьке шосе, 108.
Телефон: (096) 010-37-57

«Нейромед» — 1000 гривень.
Адреса: Пирогова, 46, Хмельницьке шосе, 84,  
Телефон: (068) 293-18-81

«Медіскан» — 1050 гривень.
Адреса: Хмельницьке шосе, 92; Грибоєдова, 2
Телефон: (067) 430-94-33

«Слаомед» — 1000 гривень.
Адреса: Хмельницьке шосе, 96А
Телефон: (0432) 694-140

«Меділюкс» — 1050 гривень.
Адреса: Литвиненко-Вольгемут, 5
Телефон: (098)101-74-74, (0800)330-130

Читайте також:

Підліток із зайвою вагою. Що можуть зробити батьки та чого точно не варто робити?

Немає такого діагнозу — метеозалежність. Але лікування від цієї хвороби є

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up