У Ладижині планують створити реабілітаційний центр: попереду багато роботи

У Ладижині планують створити реабілітаційний центр: попереду багато роботи
  • У приміщенні санаторію-профілакторію «Ладижинський» планують створити реабілітаційний центр для ветеранів, захисників і захисниць та усіх мешканців громади, які потребують реабілітації.
  • Проте попереду у громади, лікарні та партнерів багато роботи.

 

Днями директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна та директор КП «Ладижинська міська лікарня» Віталій Клименко оглянули приміщення санаторію-профілакторію «Ладижинський». Саме тут планується створити реабілітаційний центр для ветеранів, захисників і захисниць та усіх мешканців громади, які потребують реабілітації.

Як повідомляють на сторінці Ладижинської міської територіальної громади, будівля розташована в рекреаційній зоні. 

Відео дня

Є гарний фундамент для старту, оскільки нещодавно тут відремонтували систему опалення, виконали капітальний ремонт приміщення харчоблоку. В активі майбутнього центру — басейн, сауна, фізіотерапевтичний кабінет і простора спортивна зала, масажний та кабінет лікування озокеритом, різноманітні оздоровчі ванни.

Проте попереду у громади, лікарні та партнерів багато роботи, деякі з яких вже розпочали. Наразі у приміщенні триває заміна старих вікон на енергозберігаючі, проводиться ремонт в палатах. Та найголовніше — це підбір медичного персоналу і придбання необхідного обладнання.

— Це дуже гарна ініціатива та вкрай необхідна у наш час. Однак, все потрібно робити з урахуванням тих вимог, які на сьогодні є. Реабілітаційна допомога має бути доказовою, у вас є багато обладнання, яке на сьогодні не відноситься до доказової медицини. Також потрібно враховувати вимоги доступності та безбар’єрності, поки що вони тут не враховані. Сподіваюся, що спільними зусиллями в Ладижині вдасться створити сучасний реабілітаційний центр, — додала Ольга Задорожна.

 

Читайте також:

Що не так із інклюзивною освітою? Дізналися у засновниці організації «Сонячні діти Херсонщини»

Як у школах змінився підхід до вивчення англійської мови? Розповідають вінницькі фахівці

Студенти невтомні: у Вінницькому технічному коледжі продовжують створювати повербанки для ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up