На чотири бокс-палати. У гінекології пологового №2 відкривають ковідне відділення

На чотири бокс-палати. У гінекології пологового №2 відкривають ковідне відділення
  • У гінекологічному відділенні пологового будинку №2 вісім місяці тому виділили 25 ліжок для надання допомоги хворим вагітним та породіллям з міста та області. 
  • На цьому тижні там відкривають спеціально оснащене ковідне відділення.
  • Які особливості перебігу ковіду у вагітних і як тепер працює гінекологія — дізнавалися у завідуючого відділенням.

В умовах пандемії коронавірусу у вагітних з'явилися додаткові приводи для хвилювання. Низка досліджень свідчить про те, що захворювання на ковід може нести ускладнення для здоров'я як вагітної, так і для малюка на етапах виношування та народження. 

Про це розповів завідувач гінекологічними відділенням другого пологового будинку Віктор Рудь. 

— Від хворої вагітної матері до плода коронавірус не передається, проте ускладнення від перебігу хвороби все ж на дитину впливають, — говорить лікар гінеколог. — Від високої температури і запалення плід на ранніх термінах може завмерти.

Відео дня

В гінекологічному відділенні пологового будинку №2 щороку поступає 2 тисячі пацієнтів, проводять тисячу операцій різної складності. З 31 березня 2020 року тут почали приймати хворих на коронавірус жінок з районів області, а це біля тридцяти жінок. Ще 174 — з підозрою.

Менш, ніж за тиждень пацієнток лікуватимуть у новоствореному ковідному відділенні, у лівому крилі першого поверху гінекології. Тут облаштували чотири інфекційні бокс-палати з усіма зручностями. Для ремонту палат з бюджету міста виділили понад 800 тисяч гривень, ще 2 мільйони — на їх оснащення.

Лікування коронавірусу для пацієнток безкоштовне. Ковідна бригада працює злагоджено.

Проте статистика все ж невтішна: кількість здорових вагітних і породіль у відділенні перевищує кількість хворих, 

— Раніше у нас були зафіксовані одиничні випадки захворювання, тепер із 19-ти жінок 7 хворих на ковід, — говорить Рудь. — Тобто останнім часом серед породіль, які потрапляють до нас біля 30% — хворі на вірус, або з підозрою.

За півроку в гінекологічному відділенні було 6 випадків важких хворих. Летальних не було так, як жінки молодого віку досить швидко здолали недугу. Пологи в хворих на ковід проходили за допомогою кесаревого розтину.

— Лише важко хворій породіллі врятувати дитину не вдалося, — розповідає лікар. — Перед самими пологами виявилося, що у плода відсутнє серцебиття.

У гінекологічному відділенні, як говорять медики, ПЛР-тести і комп'ютерну томографію жінкам  також роблять безкоштовно.

На цьому тижні, нагадаємо, також у приміщенні пологового будинку №1 мають розпочати прийом хворих на коронавірус. Для цього частину приміщення закладу укомплектували, проклали кисневу магістраль. Тут буде 25 ліжок інфекційного профілю, 10 ліжок інтенсивної терапії та реанімації. А також 35 ліжок для надання допомоги вагітним і породіллям з ознаками вірусу.

 

Читайте також:

І породіллі, і хворі — в одному приміщенні? У першому пологовому буде ковідне відділення

Ковідне відділення в пологовому №1. Чому гінекологи і вагітні проти переїзду в амбулаторію?

Втрата нюху при коронавірусі. Чи означає це перебіг хвороби у легшій формі?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up