«Це шанс на повноцінне життя»: у Вінниці провели другу трансплантацію нирки

«Це шанс на повноцінне життя»: у Вінниці провели другу трансплантацію нирки
Під час трансплантації
  • Фахівці Вінницької обласної клінічної лікарні імені Пирогова провели пересадку нирки від батька сину. Це друга така операція, проведена у нашому місті. Лікарі говорять, що трансплантація минула успішно. 

Другий вінницький реципієнт жив на діалізі. Тобто він довічно тричі на тиждень мав обов’язково приїжджати до нефрологічного відділення на процедуру з виводу із організму токсинів і надлишків рідини за допомогою процедури очищення крові. Через ниркову недостатність його органи не справлялися з цією функцією. 

Виходом із ситуації могла стати лише трансплантація нирки. Після обстежень виявилося, що батько хлопця чудово підходить на роль донора. Вони обидвоє довго до цього готувалися. Обидвоє хотіли цього. Процедура мала відбутися раніше, але через війну її перенесли на кілька місяців, тож провели її лише три дні тому. 

Відео дня

— Ми виконали це втручання, і це головне, — розповідає завідувач клінічного високоспеціалізованого урологічного центру Олег Капшук. — Трансплантація виконана лапароскопічним забором донорського органу. Це значить, що замість відкритого втручання із розрізом у 20-25 сантиментів та вираженим больовим синдромом, ми зробили маленький розріз у 4-5 сантиментів. Донор міг ходити того ж дня, зараз він готується до виписки. А реципієнт побуде у нас деякий час, зараз ми коригуємо препарати. На щастя, все минуло добре. Усе відповідає нормальному післяопераційному перебігу. Трансплантація дала людині шанс на повноцінне життя. 

За словами Олега Капшука, через повномасштабне вторгнення певний час був дефіцит з деякими імпортними препаратами. Однак зараз їх постачання вдалося відновити. Лікар каже, що наразі Центр забезпечений усім необхідним на декілька наступних трансплантацій. 

— Той факт, що ми почали проводити трансплантації, вважаю, виходом на новий рівень якості надання медичних послуг, — продовжує Олег Капшук. — Ми довго до цього йшли. Багато вчилися та готувалися. Тепер у нас є фахівці, обладнання. Намагаємося відповідати найвищим стандартам. 

Медики з пацієнтами після пересадки

Проведення трансплантацій у лікарні імені Пирогова наразі відбувається в рамках пілотного проєкту, що його фінансує держава. Таким чином кошти на ці процедури пацієнти не витрачають. За словами завідувача Центру, наразі підтримки вистачає для розвитку та забезпечення всіх необхідних процесів. 

— Раніше ми не мали можливостей проводити трансплантацій від трупного донора, лише від родинного. Тому що не було повного лабораторного супроводу, не був готовим лист очікування. До процедури залучали фахівців з інших медзакладів, — пояснює лікар. — Зараз у певних напрямках ми можемо робити все самі. Це стосується трансплантації нирки, весь процес якої ми можемо забезпечити. Однак від обміну досвідом з іншими фахівцями ми, звісно, не відмовляємося. 

Під час трансплантації

Нагадаємо, що у раніше у нашому місті провели щонайменше два забори органів померлої людини. В обидвох випадках мова йшла про чотири органи. У другій ситуації мала відбутися перша у Вінниці операція з пересадки серця, однак в останній момент її скасували.

Читайте також:

Знання, які можуть врятувати життя. Де у Вінниці можна навчитися надавати домедичну допомогу

Світом шириться мавпяча віспа. Що відомо про хворобу та як вона передається?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Malathi Hospital

    УВАГА!!!



    WhatsAp +971545539609.

    Електронна адреса: drmalathi91@gmail

    Телеграма: +971545539609



    Ласкаво просимо до MANIPAL HOSPITAL, де трансплантують нирку. Якщо у вас проблеми, вам потрібні гроші, щоб погасити великий борг? Як зібрати гроші на термінові потреби? Зачекайте, чому б вам не подумати про продаж нирки за дуже хорошу ціну ($400 000), перша оплачується перед операцією через сумніви щодо справжнього донора, я доктор Малаті з MANIPAL HOSPITAL India. Ми є в усіх куточках світу. США, Малайзія, Японія, Китай, Греція, Туреччина, Нігерія, Австралія, Аргентина, Бразилія, Велика Британія, Гана тощо. ПРИМІТКА:- * Донор повинен бути клінічно здоровим. * Для донорства органів необхідно мати групи B+ і O+. * Маса тіла донора не менше 35. * Донор не повинен палити та вживати алкоголь. Ви можете зв’язатися з нами протягом 24 годин, і ми будемо обслуговувати вас краще, будь ласка, зв’яжіться з нами через



     WhatsAp +971545539609.

     Електронна адреса: [email protected]

     Телеграма: +971545539609



    З повагою доктор Малаті

  • Анастатсия Москаленко

    дуже хорша новина,надіємось далі їх будуть робити ще більше,щоб нашим людям не потрібно було кудись їхати
  • Ольга Романюк

    медицина у Вінниці розвивається,це радує

keyboard_arrow_up