Що робити, якщо захворів на коронавірус? Опитування на вулицях Вінниці

Що робити, якщо захворів на коронавірус? Опитування на вулицях Вінниці
  • Враховуючи щоденне збільшення кількості захворілих на коронавірус, нам потрібно бути особливо уважними до власного здоров’я. Варто знати алгоритм дій, якщо захворієте на цю недугу.
  • Ми запитали вінничан на вулицях міста, чи знають вони, що робити, якщо запідозрять в себе COVID-19? Якими будуть їхні перші дії? 

Станом на 18 листопада кількість інфікованих COVID-19 людей сягає понад 570 тисяч, одужали — понад 259 тисяч. За добу виявили 12 тисяч 496 нових випадків по країні, з них 203 на Вінниччині. Кількість захворілих мало чи не щодня росте, тому нагадуємо вам, що робити, якщо підозрюєте в себе цю недугу. 

Спойлер: у жодному разі не займайтеся самолікуванням, одразу самоізолюйтеся і звертайтеся до сімейного лікаря для визначення точного діагнозу. Чи знають про цей алгоритм дій вінничани? Опитали пересічних містян на вулицях Вінниці. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Людмила:
— Подзвонила б лікарю і все. Здавала б аналізи, напевне, я не знаю. Я про це не думала і не цікавилася, бо, напевне, не захворію. Я веду здоровий спосіб життя, п’ю вітаміни, правильно харчуюся, багато гуляю і займаюся спортом. 

 

Олександр:
— Важко сказати. Звернулися б до лікаря. Також би повідомив всіх своїх рідних, друзів та інших знайомих з якими контактував впродовж останнього часу. Далі б лікувався, як скаже лікар. 

 

Аліна:
— Я, на щастя, не хворіла на коронавірус. Але, якби таке сталося, то я б ізолювалася від усіх. Також обов'язково б попередила тих людей, з якими я спілкувалася останні дні. Потрібно не мовчати, це обов'язок громадянина — повідомити інших про небезпеку. Чим швидше перехворіємо, тим швидше пандемія закінчиться. 

Іван:
— Спершу потрібно здати тест, щоб бути впевненим, що я хворий. Далі — дивитися на серйозність прояву симптомів, якщо все буде погано, то доведеться звернутися в лікарню. Якщо нічого серйозного, то можна і вдома на самоізоляції перебути. 

 

Микита:
— Я буду сидіти вдома — це найважливіше. Подзвоню у лікарню, я просто не місцевий. Думаю, що звернувся б в Пироговку. 

 

 

«Сімейний лікар — це перша людина, якій ви маєте подзвонити»

Андрій Шиманський, лікар-педіатр:

— Якщо людина підозрює, що у неї коронавірус, то спершу потрібно від усіх ізолюватися. Самоізоляція триває з моменту перших симптомів і на 14 днів. Наступне, що треба зробити — повідомити свого сімейного лікаря про симптоми, якщо лікар теж побачить ознаки COVID-19, то тоді вже разом з лікарем ви вирішуєте, яким чином робити тест. 

Далі — вам назначають лікування, і ви залишаєтесь вдома. Якщо стан погіршиться, то ви повідомляєте про це сімейного лікаря, і якщо стан важкий, то потрібно викликати швидку. 

Якщо у людини немає сімейного лікаря, то вона повинна заключити декларацію. Вже у всіх людей має бути свій сімейний лікар, бо люди повинні отримувати якимось чином медичну допомогу. Якщо ж ви захворіли на коронавірус і у вас немає сімейного лікаря, то будь-який член вашої сім'ї може із вашими документами піти і задекларувати вас. 

До речі, якщо у вас немає сімейного лікаря, то якраз зараз потрібно це зробити. Адже, як я вже пояснив, якраз сімейний лікар — це перша людина, якій ви маєте повідомляти про свої підозри захворювання на коронавірус. 

Якщо ж ваш стан критичний і ви не маєте сімейного лікаря, то ви можете викликати екстрену медичну допомогу. Але, якщо у вас просто не надто висока температура і нежить, то швидка до вас не приїде. Якщо ж у вас висока температура, яка не контролюється жарознижуючими, і задишка, наприклад, то до вас приїде швидка. Тобто екстрена медична допомога приїжджає на виклики, де стан людини загрозливий життю. На просту застуду швидка не приїде, адже це не її робота. 


Читайте також:

Що треба замість карантину «вихідного дня»? Опитування на вулицях Вінниці

Карантин не відмінили, касові апарати не скасували. З якими думками вінничани повертаються з Києва?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Имя Фамилия

    ЗАРАЗ ПРОСТО людей залякали и вони роблят брехливі тести і їм показує ковід міфічний, видуманий))) ось і статистика, паніка ))))  ПРОСИНАЙТЕСЬ , завжди не пізно проснутись, думайте своєю головою) і не девіться брехливі новини по тв, фейки відео і постанови.

    Pake pakevon reply Имя Фамилия

    это нужно соображать,  если взрослый человек не соображает ето печально, мир во лжи

    Имя Фамилия reply Имя Фамилия

    на щастя є ще розумні лікарі, і вони людям говорять не робити тест і не кидати гроші на вітер і не панікувати-) але таких дуже мало , але вони є.
  • Имя Фамилия

    а тест це просто смішно ))) я прОСТо в ШОЦІ, ЯКІ ЛЮДИ НЕРОЗУМНІ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ЗАЛЯКАЛИ ЛЮДЕЙ ..
  • Имя Фамилия

    Без вірусів неможливе існування людини ...вони завжди буЛИ І БУДУТЬ! ЛЮДИ ПРОСИНАЙТЕСЬ ! Брехня зараз всюди !!!
  • Имя Фамилия

    Я плачу що робити, якщо захворів на короновірус))0 ахахха сам собі діагноз поставив и думаєш що робити, ой журналіст)))  ОРВ завжди це було, а не короновірус досись  брехати!! Ненавиджу брехню! Вірусів існує дуже багато і вони мутуют дуже бистро,  не можливо визначити це, тим паче не може бути ніякої вакцини)))..... Весь час жили, а зараз придумали казку для людей на планеті, дуже жалко що мало розумних людей....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up