Що треба замість карантину «вихідного дня»? Опитування на вулицях Вінниці

Що треба замість карантину «вихідного дня»? Опитування на вулицях Вінниці
Верховна Рада не змогла прийняти постанову, якою б «рекомендувала» уряду скасувати карантин «вихідного дня». За це проголосували 149 нардепів, а потрібно мінімум 226 голосів
  • Бізнес проти карантину «вихідного дня»: підприємці проводили чотири акції протесту з вимогою скасувати обмеження і разом з цим — касові апарати, які з 2021 року стануть обов'язковими для «спрощенців».
  • Тим часом урядовці зазначають: якщо такий «локдаун» не виправдає себе — будуть посилювати правила карантину.
  • Щоб вінничани запропонували замість суворого карантину на суботу та неділю? Опитуємо на вулицях міста.

На минулих вихідних відбувся перший «карантин вихідного дня»: в Кабміні вирішили, що аби зменшити швидкість поширення «ковіду» варто закривати все (крім критичної інфраструктури) на суботу і неділю. 

Щоправда, такі обмеження не оцінили підприємці-«спрощенці», які вбачають у цьому ще один удар по малому і середньому бізнесу в Україні. Тільки у Вінниці, щонайменше, виходили на протести тричі: 

  • Минулої п’ятниці, пікетували міську раду та Вінницьку ОДА;
  • На вихідних перекривали дорогу біля Муніципального ринку;
  • А в понеділок, 16 листопада, протестувальники дві години ходили переходами на Соборній.

Верховна Рада не змогла назбирати голосів за постанову, яка б «рекомендувала» Кабміну скасувати карантин «вихідного дня»: за це проголосували 149 нардепів, а потрібно мінімум 226 голосів. 

Відео дня

Натомість прем’єр-міністр Денис Шмигаль говорить, що обмеження будуть посилювати, якщо «локдаун» на вихідні не дасть зниження темпів епідемії

Опитали вінничан на вулицях міста, щоб запропонували замість карантину «вихідного дня».

— Потрібно повністю закритися на якийсь визначений строк. А п'ять днів без карантину, два дні з карантином — це нічого не дасть, — каже Олег.

 

 

— Вважаю, що потрібно зробити тест всього населення України: хто хворий (на COVID-19) ізолювати, а хто не хворий — той має працювати. Але, звичайно, у нас так не зроблять. Тому будемо так жити, поки не придумають вакцину від коронавірусу, — говорить Алла. 

 

— Може дивитися краще за тим, хто як носить маски, рукавички. Повністю скасовувати карантин — це, може, буде не розумно, бо справді багато людей хворіє. А життя цінніше, ніж гроші, — говорить Антон.

 

— Думаю, що «карантин вихідного дня» взагалі безглуздий. Ви були на вихідних тут (на площі Європейській - авт.)? Був натовп людей. Що замість цього запропонувати? Не знаю. Але постійно дома сидіти не хочу, — говорить Карина.

 

Що, на вашу думку, має бути замість «карантину вихідного дня»? Чи підтримуєте ці правила на суботу та неділю? Пишіть в коментарях.

У МОЗ, нагадаємо, радять бізнесу «шукати інші джерела доходу».

 

Читайте також:

«У нас вже місяць комендантська година і магазини на замку». Карантин у Ліоні очима вінничанки

«Хочу працювати». У Стрижавці підприємці перекрили трасу на Київ

Перший день карантину вихідного дня. Чи дотримуються у Вінниці обмежень? (РЕПОРТАЖ)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Юра Юрчик

    запастись водярой
  • Ирина Гречина

    Розігнати всю верховну раду. І дати всім іншим нормально працювати.
  • Serhii Mazur

    Закрыть все к чертовой бабушке на две недели, запретить вообще выходить из дома, на улицы национальную гвардию вывести. Люди думают, что они самые умные и их это обойдет, но это не так

    Артем Пустовит reply Serhii Mazur

    Serhii Mazur а їсти що? Чи штекер в розетку, кінець в дупу і заряджатися?

    Ols Kat reply Serhii Mazur

    национальной гвардии тоже запретить выходить из дома
  • Аліна Вінниця

    Закрити всіх - окрім аптек! Транспорт,офіси - все! Ось це я розумію карантин!

    Ols Kat reply Аліна Вінниця

    Больницу Ющенка закрыть психов разогнать по домам
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up