Перший день карантину вихідного дня. Чи дотримуються у Вінниці обмежень? (РЕПОРТАЖ)

Перший день карантину вихідного дня. Чи дотримуються у Вінниці обмежень? (РЕПОРТАЖ)
  • Дізнавалися, як вінницькі підприємці відреагували на заборону Кабміну працювати на вихідних. 

Сьогодні, 14 листопада, в Україні почав діяти карантин вихідного дня. Це означає, що з 00.00 суботи до 00.00 понеділка закладам громадського харчування, салонам краси і спортзалам не можна приймати відвідувачів. 

Крім того, ТРЦ, кінотеатрам, театрам та магазинам промтоварів заборонено працювати. Проведення масових заходів — скасовано. Що з цього вийшло у Вінниці?

Вінниця живе звичним ритмом

Відео дня

Візуально у місті не змінилося нічого. Люди як і раніше виходять на прогулянки, заходять в магазини, п’ють каву. 

Кав’ярні і кафе у Вінниці працюють. Але гостей до середини не пускають. Біля дверей часто можна зустріти бариста або офіціантів, які приймають замовлення, а потім виносять їх. Біля «Макдональдсу», наприклад, час від часу утворювалися невеликі черги як з авто, так і з тих, хто прийшов пішки.

На дверях багатьох закладів висять такі таблички

Магазини промтоварів, у більшості своїй, зачинені повністю, як, наприклад, Watsons та «Шик і Блиск». Інші працюють на виніс, приймають онлайн-замовлення або замовлення у телефонному режимі. Наприклад, так працює «Червоний маркет», «Техномаркет», EVA, магазини іграшок тощо. 

Магазин іграшок

— До зал ми нікого не пускаємо. Наші консультанти можуть винести людям потрібний товар. Також ми видаємо онлайн-замовлення, — розповідає адміністраторка магазину «Я — Господиня» Валентина. — Наш магазин не зачинений повністю, адже у нас є продукти, корма для тварин, товари першої необхідності, як-то підгузники і прокладки. 

«Я — Господиня»

Не дотримуються нових правил квітникарі. Багато магазинів продовжують працювати, причому деякі з них у звичайному режимі. Флористи не бачать логіки в забороні Кабміну, а тому і дотримуватися її не збираються. 

— Ми боїмося, що до нас прийдуть з перевіркою та оштрафують, але працювати все одно будемо, — нам треба годувати себе та своїх дітей. Крім того, ми намагалися знайти логічні пояснення діям уряду, але так і не змогли. Тому вирішили бастувати, працюючи в звичайному режимі, — розповідає власниця одного з квіткових магазинів Тамара. — Більшість людей працюють з понеділка по п’ятницю, з ранку до вечора. І єдині дні, коли вони можуть піти привести себе в порядок або поїхати на закупи — це вихідні. А зараз все закрили, купити нічого не можна. Це не правильно. 

Нам не вдалося побачити жодного магазину одягу або салону краси, який би працював. Більшість магазинів побутової техніки, також зачинені. Деякі з них — готові видавати онлайн-замовлення. 

У ТРЦ Sky Park та «Квартал» майже все, крім продуктових магазинів, аптек і банків, зачинено. «Епіцентр» — працює лише на видачу онлайн-замовлень.

— Наші консультанти зустрічають людей, які приїжджають і пояснюють їм, як можна зробити онлайн-замовлення. Всередину нікого не пускаємо, — розповів представник адміністрації «Епіцентру», який відмовився назватися. 

Біля вхідних дверей «Епіцентру»

Опитування

Чи підтримуєте ви карантин вихідного дня?

Читайте також:

Від електронних табло до сидінь у трамваях: зібрали «промахи» вінницької інфраструктури. Частина 2

«Уряд просто вбиває гастро-бізнес»: вінницькі ресторатори про карантин вихідного дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Жора

    Если 20 мин эту новость  сделала платной то  сомневаюсь в психическом здоровье редакции 20 мин )))
  • Таня Иванова

    Надо делать как во Львове.Обьявить что у нас в городе выходные отменяются все дни рабочии.А время выходных для работников объявить еженедельным отпуском .

    Максим Иванов reply Таня Иванова

    Так мест на кладбище потом не будет.
  • Максим Иванов

    Стесняюсь спросить  у мера г.Винница Моргунова ,почему по всей Украине пром рынки(промтовары) закрыты,а у нас работают ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up