Понад 35% хворих на грип та ГРВІ — діти. Де найбільше зареєстрували випадків в області

Понад 35% хворих на грип та ГРВІ — діти. Де найбільше зареєстрували випадків в області
  • Медики зазначають, що в області наразі спостерігається низький рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ.
  • Однак, хворіти люди не перестають. Серед антилідерів три райони та одне місто.

— На 50-му тижні 2020 року у Вінницькій області спостерігається низький рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ, захворюваність склала 397,8 випадків на 100 тисяч населення та є на 29,7 % нижчим базового рівня, — зазначають у вінницькому МОЗ. — Впродовж тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 6119 осіб, серед захворілих 2197 (35,9 %) дітей.  Було госпіталізовано 55 осіб в т. ч. 45 дітей. Летальних випадків не зареєстровано.

Найбільше хворих у трьох районах області: Барському, Жмеринському та Козятинському, а також у місті Ладижин.

Щеплення від грипу цьогоріч уже отримали понад 15 тисяч жителів області.

Відео дня

Довідка

Грип це гостра вірусна інфекційна хвороба з періодичним епідемічним чи навіть пандемічним поширенням. Грип має симптоми, схожі з іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), але грип за своїми наслідками є набагато небезпечним аніж інші ГРВІ. 

Як їх не сплутати та розрізнити, дізнавайтеся з наступної інфографіки:

Також грип можна спутати з COVID-19. Головне не ставити самостійно собі діагнозів, а вчасно звертатися до лікаря.

 

Читайте також:

Антибіотик не цукерка: коли варто приймати та як не нашкодити здоров'ю

ТОП-9 простих і корисних звичок на щодень, щоб залишатися в тонусі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:19 Сьогодні — День вишиванки. Народний репортаж із соцмереж вінничан до свята play_circle_filled photo_camera 14:00 День відкритих дверей! Запрошуємо у Вінницькій національний технічний університет (Новини компаній) 13:21 «Взірець безмежної любові»: презентували книгу про Героя України Дмитра Майбороду 12:33 Він загинув, рятуючи побратимів: спогади героя з Вінниччини Віталія Шевчука Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 12:07 На Вінниччині за добу сталося дві пожежі: вогонь знищив будинок та гараж з майном 11:01 Вінницький хірург у прифронтовому госпіталі врятував життя воїна з тяжким пораненням photo_camera 11:00 Шукаєте де вигідно придбати будівельні матеріали? Добірка будівельних баз та магазинів (партнерський проєкт) 10:11 «Хлопці, якщо це станеться, поховайте мене біля Миколи». Донечка просить присвоїти татові Героя України 09:51 Де у Вінниці планово відключили світло та воду: перелік адрес 09:05 У Вінниці роздавали продуктові набори багатодітним сім'ям 09:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:21 Сьогодні вітаємо Аркадія та Федора. Історія, заборони та прикмети 16 травня 06:01 Погодинні відключення світла на Вінниччині: оприлюднили список черг на знеструмлення 21:15 Їде МУР! Чим 20 травня здивує Вінницю реп-мюзикл «Ти [Романтика]» про Розстріляне відродження? play_circle_filled photo_camera 21:01 Звуки вибухів та сирени почуєте через планові роботи. Вінничанам варто не панікувати play_circle_filled 20:23 Чи можна у Вінниці вже їсти полуницю, лохину, абрикоси? Ми перевірили їх на нітрати play_circle_filled photo_camera 20:12 У Вінниці затримали рецидивіста, який працював на «вагнерівців» і шукав собі інформаторів photo_camera 20:04 Цікаво та корисно для підростаючого покоління. Рятувальники навчають дітей безпеці photo_camera 19:13 Три пожежі за добу: коротке замикання, недбалість та печі завдали шкоди майну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up