Один летальний. На Вінниччині коронавірус за добу виявили у 147 людей

Один летальний. На Вінниччині коронавірус за добу виявили у 147 людей
  • Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України» розповів про ситуацію з коронавірусом в області станом на ранок 15 вересня.

Впродовж минулої доби всіма лабораторіями області дослідили 1438 зразків на COVID-19. Зареєстровано 147 підтверджених випадків захворювання.

Одужали 70590 осіб, в т. ч 3625 дітей та 3922 медпрацівників. За останню добу одужали 38 осіб.

На даний час хворіє 1241 особа, в тому числі 125 дітей та 23 медики.

Відео дня

Станом на 15 вересня в лабораторіях області методом полімеразної ланцюгової реакції досліджено 592410 зразків. У результаті досліджень у 73573 осіб захворювання підтверджено.

У наявності тест-системи для ампліфікації  на 81400 досліджень  та набори для екстракції РНК на 69800 досліджень.

Зареєстрували 1742 летальних випадки. За минулу добу зафіксували один летальний випадок.

Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендацій:

  • часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою.
  • уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель, мінімальна дистанція — 1,5 метра.
  • не торкайтеся свого обличчя, зокрема очей, носа та рота.
  • якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, невідкладно зверніться по телефоном до сімейного лікаря та повідомте його попередньою про перебування в продовж останніх 14 днів у країнах де зареєстровані випадки захворювання на COVID-19;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

Дотримуйтесь вимог самоізоляції!

Самоізоляція — це, в першу чергу, утримання від контакту з іншими для того, щоб зменшити ризик інфікування. Самоізоляція виключає будь-які ситуації, коли ви тісно контактуєте з іншими людьми (наприклад, близький контакт віч-на-віч на відстані менше, ніж 2 метри, або тривалістю понад 15 хвилин).

Виключенням є лише звернення за медичною допомогою (тільки після консультації телефоном).

Якщо ви не впевнені, чи потребуєте ви самоізоляції, або не знаєте до кого звернутися, будь ласка, зателефонуйте на Урядову гарячу лінію: 1545

Для кого потрібна самоізоляція?

  • Самоізоляція потрібна, в першу чергу, якщо:
  • Ви очікуєте результатів тесту на новий коронавірус COVID-19.
  • Якщо ви близько контактували з особами, що захворіли на COVID-19.
  • Якщо ви нещодавно повернулись  з Італії, Іспанії, Ірану, Німеччини, Франції та  з інших країн про які повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я України — навіть якщо у вас відсутні симптоми.
  • Якщо ви нещодавно повернулись з будь-якої країни, де зареєстровані випадки захворювання на  COVID-19 та відчуваєте кашель, ускладнення дихання та/або підвищення температури.

Скільки триває самоізоляція?

Якщо вам було рекомендовано або ви прийняли рішення про самоізоляцію, вона повинна тривати не менше, ніж 14 днів з дати настання випадку, який став причиною самоізоляції (подорож, контакт з хворим тощо).

Як підготуватись до самоізоляції?

Спробуйте спланувати час самоізоляції так, щоб у вас не виникало необхідності виходити з дому чи приймати відвідувачів та гостей. Поясність це друзям та родичам, а також обговоріть можливість дистанційної роботи із роботодавцем.

Збережіть контакти вашого лікаря, та попередньо повідомте його про причини рішення про самоізоляцію, а також оберіть контактну особу з кола ваших друзів або родичів, до кого ви будете звертатись в першу чергу за допомогою.

Що робити, якщо Ви проживаєте не одні?

Якщо ви проживаєте з сім’єю чи сусідами, потрібно ізолюватись в окремій кімнаті, яка добре провітрюється. Якщо є можливість користуватись окремою ванною кімнатою та/або туалетом, а також готувати їжу та харчуватись окремо — зробіть це.

Не забувайте про загальну гігієну, регулярне миття рук із милом, прибирання, в тому числі вологе прибирання поверхонь, гігієну кашлю, використовуйте одноразові серветки та хустинки. Під час необхідних контактів із людьми завжди одягайте медичну маску та викидайте її після використання або забруднення.

Якщо у вас є домашні улюбленці, ізолюйте себе від них також, або хоча б максимально мінімізуйте контакт із ними.

Як організувати доставку харчових продуктів?

Спробуйте мінімізувати походи в магазини. Якщо є можливість, попросіть друзів або родичів доставляти Вам продукти харчування та необхідні покупки до вхідних дверей або користуйтесь послугами доставки з дистанційною оплатою.

Що робити, якщо Вам необхідно покинути житло?

Якщо у Вас виникла гостра необхідність покинути місце самоізоляції — одягайте маску та мінімізуйте контакти із людьми. Користуйтесь антисептиком для рук та дотримуйтесь гігієни кашлю.

Що робити якщо в Вас з’явились симптоми?

Якщо під час самоізоляції у Вас з’явились симптоми (кашель, ускладнене дихання, підвищена температура, діарея) — негайно зверніться за медичною допомогою телефоном до сімейного лікаря  та повідомте йому про подорож та можливі контакти з особами, хворими на гострі вірусні захворювання.

 

Читайте також:

Кабмін готує зміни адативного карантину в «жовтих» і «червоних» зонах

Невакциновану вчительку ледь не звільнили з роботи. Чим все закінчилось?

У МОЗ видали нову постанову про карантинні правила у школах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач88

    Блин, данные по районам уже не пишут.... ещё с полгода и вообще ничего про корону писать не будут.... как про грипп сейчас ничего не пишут...
  • Ols Kat

    Медики были привиты?

keyboard_arrow_up