Кабмін готує зміни адативного карантину в «жовтих» і «червоних» зонах

Кабмін готує зміни адативного карантину в «жовтих» і «червоних» зонах
  • В Україні анонсували перехід України в «жовту» зону. Але, окрім цього, Кабінет міністрів України планує переглянути правила адаптивного карантину в «жовтих» і «червоних» зонах.

Нові правила уряд може затвердити вже на цьому тижні, але вони набудуть чинності тільки через сім днів. Міняти обмеження, що діють в різних зонах, не будуть, але вакциновані отримають безліч поблажок. Про це повідомляє РБК-Украина

«Жовта» зона

Зараз в «жовтій» зоні передбачені обмеження щодо заповненості культурних закладів, спортзалів і кінотеатрів. Кабмін може дозволити їм не дотримуватися цієї умови, якщо у них буде щеплений персонал і вони будуть приймати у себе вакцинованих відвідувачів.

У «жовтій» зоні поблажки будуть поширюватися навіть на тих, у кого поки тільки одна доза щеплення.

Відео дня

Який відсоток вакцинованих потрібен для того, щоб продовжити роботу без обмежень — 80 або 100 — це поки обговорюється. Схожі норми уряд вже затвердив для навчальних закладів.

За інформацією видання від джерел в Кабміні, з 1,3 млн співробітників освітніх закладів першу дозу отримали тільки 44%, а другу — 34%. Попри це вводити обов'язкові щеплення для них уряд не планує.

«Червона» зона

У Кабміні схиляються до того, що ресторани, ТРЦ і всі ті заклади, які повинні були закритися за старими правилами, зможуть продовжити роботу за умови вакцинації персоналу та обслуговування тільки щеплених відвідувачів.

У «червоній» зоні одна доза вакцини вже не підійде — ні для персоналу, ні для відвідувачів. Який відсоток співробітників повинен бути щеплений — поки під питанням.

Перевіряти відвідувачів закладів потрібно буде за допомогою внутрішнього свідоцтва про вакцинацію, документи будуть доступні в додатку «Дії».

Паралельно в уряді роздумують над паперовою формою сертифіката для тих, хто не володіє смартфонами, а також над варіантом довідки для людей, що мають серйозні протипоказання до вакцинації.

Що стосується умов для червоного рівня, то до них слід готуватися на жовтень-листопад. Тоді, за оцінкою МОЗ, Україна може почати «червоніти».

Транспорт

Для громадського транспорту поки таких нововведень не планують.

Всі ці нові правила почнуть діяти приблизно під кінець вересня, коли країну переведуть в жовту зону.

 

Читайте також:      

Розбили вікно, приснули газом та забрали 200 тисяч. Подробиці зухвалого пограбування

У МОЗ видали нову постанову про карантинні правила у школах

У Кабміні заявили про посилення карантину. Що відомо про обмеження?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Оля Селіванова

    Який цирк..
  • Ольга Шеванюк

    Кабмін змушує власників бізнесу їх руками здійснювати дискримінацію населення за медичною ознакою. Тільки забороняючи невакцинованим ходити, наприклад, в кінотеатри їх власники взагалі задумались хто до них прийде з 5 млн вакцинованих на всю Україну, враховуючи, що кінотеатри це не атб. і їх відвідування не буває впринципі масовим.

    Ols Kat reply Ольга Шеванюк

    если крутить порнуху, то народ потянется
  • Наталья Горошко

    когда же уже прекратится этот идиотизм?

    Сергей reply Наталья Горошко

    Тогда, когда идиоты перестанут позволять ничтожной власти решать – как, где и сколько им жить. Но для первых это понимание недоступно по определению.
  • Ols Kat

    Я нихчего не понял! Вот сидят в ресторане 20 вакцинированных людей. Заходит туда 1 невакцинированный человек. Чем он для них опасен? Или они для него опасны?

    Сергей reply Ols Kat

    Он –  возмутительный и опасный вольнодумец, не разделяющий священную веру свидетелей барановируса. Они – убеждённая в своей непогрешимой правоте паства, готовая подвергнуть акту публичной принудительной вакцинации любого, кто не собирается мычать в стойле вместе со всеми  :)

keyboard_arrow_up